Πιο κοντά στην παραμονή η Ακράτα

Η νίκη απέναντι στην ουραγό Καλαμάτα ’80, όπως άλλωστε αναμενόταν, ήρθε δίχως προβλήματα για την Ακράτα, που έφτασε αισίως τις 10 στο φετινό Πρωτάθλημα. Συνεπώς ένα ακόμα βήμα προς την παραμονή της στην Γ’ Εθνική, αφήνοντας δύο βαθμούς πίσω της πέντε διώκτες της (Παναχαϊκή, Παναιτωλικός, Λεωνίδιο, Κρόνος Αγ. Δημητρίου και Ε.Α.Π.).

Έτσι, το παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής στην έδρα της με αντίπαλο το Λεωνίδιο αποτελεί «τελικό» για την ομάδα του Βασίλη Αναστασόπουλου, καθώς σε περίπτωση νίκης, τότε η Ακράτα θα βρεθεί με το μισό πόδι στην Γ’ Εθνική. Και αυτό, διότι θα διατηρήσει τους δύο βαθμούς διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη, θα έχει 2-0 το Λεωνίδιο, ενώ με Παναιτωλικό και Παναχαϊκή δύσκολα θα χάσει το goal average σε περίπτωση ισοβαθμίας, αφού αμφότεροι έχουν γνωρίσει την συντριβή στην Ακράτα με 35 και 24 πόντους αντίστοιχα.

Μάλιστα, μετά το τέλος του αγώνα με την Καλαμάτα ’80 και μαθαίνοντας τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής, ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» Βασίλης Αναστασόπουλος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ματς με το Λεωνίδιο, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Η νίκη επί της Καλαμάτας ήταν υποχρέωσή μας. Τώρα αυτό που θέλουμε οπωσδήποτε είναι το ροζ φύλλο επί του Λεωνιδίου, καθώς έτσι όπως έχουν τα πράγματα, θα είναι μισή παραμονή για εμάς. Πιστεύω ότι είναι το πιο κρίσιμο παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής και σύμφωνα με την έκβασή του θα κρίνει πολλά. Πάντως, το Λεωνίδιο είναι μία ανεβασμένη ομάδα και με σχετικά εύκολο πρόγραμμα στην συνέχεια, που αν μας κερδίσει θα έχει πολλές πιθανότητες να παραμείνει. Είναι ένας τελικός. Ίσως παίζονται οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς».