O Υμηττός «αγκάλιασε» το AmyntasBC 3×3 Hoops Project

Για τέταρτη χρονιά ο ΑΟ Αμύντας Δάφνης Υμηττού διοργάνωσε με επιτυχία ένα 3×3 Event εγκεκριμένο από τη FIBA. Το AmyntasBC 3×3 Hoops Project«αγκαλιάστηκε» με μοναδικό τρόπο όχι μόνο από τους αθλητές και τις αθλήτριες του Συλλόγου μας, αλλά και από ομάδες από ολόκληρη την Αθήνα.

Περισσότεροι από 150 αθλητές όλων των ηλικιών αγωνίστηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο Υμηττού για τρεις ημέρες (17-19/5). Παιδιά που για αρκετούς μήνες αγωνίζονταν ως συμπαίκτες με την φανέλα του Αμύντα βρέθηκαν αντίπαλοι και έκαναν πράξη την αξία του «ευ αγωνίζεσθαι». Το πάθος και η αγάπη για τον αθλητισμό, αλλά και για το σχετικά νέο στην Ελλάδα άθλημα του 3×3 Μπάσκετ, μας έκαναν να αισθανθούμε περήφανοι για τις νέες γενιές των αθλητών.

Ένα από τα καλύτερα στιγμιότυπα της τρίτης και τελευταίας βραδιάς του AmyntasBC 3×3 Hoops Project ήταν η παρουσία της διεθνούς παίκτριας του Ολυμπιακού, Κατερίνας Σωτηρίου. Η Small Forward της Εθνικής Ελλάδος βράβευσε τους φιναλίστ των μικρότερων ηλικιακά κατηγοριών και φωτογραφήθηκε με τους μικρούς αθλητές. Βραβεύσεις και απονομές μεταλλίων πραγματοποιήθηκαν και από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας και από υποψήφιους συμβούλους της τοπικής κοινωνίας.

Μετά τους Τελικούς των Κατηγοριών των τμημάτων υποδομών, ακολούθησε ο Διαγωνισμός Τριπόντων των Ανδρών, ως… πρόγευση του Μεγάλου Τελικού του Τουρνουά της Κατηγορίας. Ο ταλαντούχος παίκτης του ΠανιωνίουΓιώργος Καμπερίδης, νίκησε στον Τελικό τον νεαρό Forward του ΑμύνταΣπύρο Σιούντρη. Ο 19χρονος αθλητής του «Ιστορικού» και της Εθνικής Νέων παρέλαβε μια αυθεντική μπάλα 3×3 από τον μεγάλο χορηγό της διοργάνωσης, την εταιρεία αθλητικών ειδών Wilson.

Στην «μεγάλη» κατηγορία των Ανδρών (19-35) πραγματοποιήθηκε ένας συναρπαστικός Τελικός, ανάμεσα στους «Αναλώσιμους» και στους «Άγνωστους». Οι «δικοί» μας, Αριστοτέλης Μέλιος και Χάρης Λιούνης, μαζί με τον Γιώργο Καμπερίδη, κέρδισαν με 21-12 τους, επίσης, «δικούς» μας Σπύρο Σιούντρη και Παναγιώτη Καλδη, μαζί με τον πρώην αθλητή του Αμύντα και του Κολεγίου UMSL του Σαιντ Λούις, Ανδρέα Κεφαλά. Οι Πρωταθλητές μαζί με τα μετάλλιά τους παρέλαβαν και το μεγάλο έπαθλο, τη δωροεπιταγή των 200€, προσφορά της εταιρείας HOME & HOTEL DECO.

Η διοργανώτρια αρχή του AmyntasBC 3×3 Hoops Project θα ήθελε να ευχαριστήσει από καρδιάς όλους του αθλητές και τις αθλήτριες που συμμετείχαν στο φετινό FIBA endorsed Event, τους γονείς τους, όλο το staff που εργάστηκε για την άψογη διοργάνωση και φυσικά, τους τρεις χορηγούς, την Wilson, την HOME & HOTEL DECO και την Βίκος.