Η Σιένα τον… τελικό της παρηγορίας!

Όταν έχεις απωλέσει την ευκαιρία να διεκδικήσεις το βαρύτιμο τρόπαιο της Ευρωλίγκα, δεν έχεις και τόσο μεγάλη διάθεση στον μικρό τελικό, αυτόν της… παρηγοριάς. Η Σιένα, πάντως, έδειξε ότι δεν συμμερίζεται και τόσο αυτή την άποψη και κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, έπαιξε σα να επρόκειτο για ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Κι η νίκη με 80-62 ήρθε απόλυτα φυσιολογικά, για τους παίκτες του Σιμόνε Πιανιτζιάνι.

Οι Μαδριλένοι εμφανώς απογοητευμένοι απ’ την ήττα απ’  τη Μακάμπι στον ημιτελικό, παρουσιάστηκαν άκεφοι και άνευροι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης. Βέβαια παρά τις… αναλαμπές τους σε ορισμένα χρονικά σημεία του ματς, δεν μπόρεσαν να γλιτώσουν τα… χειρότερα. Δηλαδή την βαριά ήττα.
Η ιταλική ομάδα, άλλωστε, είχε δείξει σχεδόν απ’ το ξεκίνημα (μετά το αρχικό 2-0 της Ρεάλ) τις διαθέσεις της, τρέχοντας ένα μικρό σερί και μπαίνοντας στη θέση του “μηχανοδηγού” (2-12). Από εκεί και πέρα το παιχνίδι είχε μονοδιάστατο χαρακτήρα, με την ιταλική ομάδα να συνεχίζει να κρατά τα ηνία, τη Ρεάλ να προσπαθεί (και ενίοτε να τα καταφέρνει) να μαζεύει τη διαφορά, αλλά δίχως να μπορεί ν’ απειλήσει ουσιαστικά τους Ιταλούς.

Με τους Ράκοβιτς, Λαβρίνοβιτς και Μος να δίνουν το ρυθμό, τον ΜακΚάλεμπ να σιγοντάρει και κάθε παίκτη της Σιένα που πατούσε το πόδι του στο παρκέ να βγάζει πάθος και διάθεση, η πρωταθλήτρια Ιταλίας ήταν εμφανές ότι θα καταλάμβανε την τρίτη θέση της διοργάνωσης. Στον αντίποδα η “βασίλισσα” δεν έβγαζε διάθεση στο παρκέ, έκανε λάθη επί λαθών κι αν δεν υπήρχε κι ο Γιούλ να “κουβαλά” την ομάδα του επιθετικά, τότε τα πράγματα θα ήταν ακόμη χειρότερα! Όχι ότι το τελικό 80-62 με το οποίο επικράτησε η Σιένα δεν ήταν και λίγο στην… πλάτη της πάλαι ποτέ “βασίλισσας”.

Τα δεκάλεπτα: 11-19, 32-36, 45-57, 62-80

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Εμανουέλε Μολίν): Τόμιτς 8, Πριτζιόνι 1, Σουάρεθ 1, Ρέγιες 8, Μίροτιτς 6, Ροντρίγκεθ, Βελίτσκοβιτς 7, Μπέγκιτς 4, Φίσερ 4, Γιουγ 23 (3), Τάκερ.

ΣΙΕΝΑ (Σιμόνε Πιανιτζιάνι): ΜακΚάλεμπ 10, Ζήσης 9 (1), Χέρστοουν 4, Καραρέτο 5 (1), Ράκοβιτς 8, Λαβρίνοβιτς 17, Καουκένας 8, Ρες 4, Μικελόρι 2, Γιάριτς 2, Αραντόρι, Μος 11 (1).