Τ. Ζήβας: “Στόχος μας να παίζουμε καλό μπάσκετ”…

Ο θεσμός του κυπέλλου είναι συνδεδεμένος με τις εκπλήξεις. Κι ο Φιλαθλητικός φρόντισε να διατηρήσει την… παράδοση που υπάρχει, αποκλείοντας τον Αμύντα. Μία πρόκριση την οποία πανηγύρισαν οι “κόκκινοι”, αλλά όπως επισημαίνει ο κόουτς της ομάδας Τάκης Ζήβας – μιλώντας στο site του συνδέσμου Ελλήνων προπονητών – δεν τους “παρασύρει”, καθώς στόχος της ομάδας είναι να παίζει καλό μπάσκετ, να φέρνει κόσμο στο γήπεδο και να διασκεδάζει το φίλαθλο κοινό!

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Για τη μεγάλη νίκη επί του Αμύντα και τους στόχους της ομάδας στο Κύπελλο
“Κάθε φορά ο στόχος είναι το επόμενο παιχνίδι. Τόσο εμείς όσο και η Αγία Παρασκευή θα έχουμε κίνητρο, καθώς θέλουμε και οι δύο να παίξουμε κόντρα σε μία ομάδα Α1 (ο Πανιώνιος θα παίξει με το νικητή του ζευγαριού). Όσον αφορά το χθεσινό παιχνίδι κάποια παιδιά βρέθηκαν σε καλή μέρα κι έτσι κερδίσαμε. Βέβαια πρώτα χρειάστηκε να ξεπεράσουμε κάποιες δυσκολίες που παρουσιάστηκαν, όπως οι 54 βολές που σούταρε ο Αμύντας. Ήταν σημαντική νίκη”.

Για τους στόχους της ομάδας στη παρθενική της σεζόν στη Β’ εθνική
“Ακόμα δεν ξέρουμε τις ομάδες, δεν ξέρουμε καν ποιοι θα παίζουν στη κατηγορία. Δεν γνωρίζει κανείς τίποτα. Οι δικοί μας στόχοι είναι ίδιοι, καθώς θέλουμε η ομάδα να παίζει καλό μπάσκετ, να φέρνει κόσμο στο γήπεδο και να διασκεδάζει το φίλαθλο κοινό. Όσο διατηρούν οι παίκτες αυτή τη διάθεση για νίκη νομίζω ότι θα μαζεύουμε τους απαραίτητους βαθμούς που φέρνουν ανόδους. Πάντως δεν είναι αυτοσκοπός η άνοδος. Αν διατηρήσουν αυτή τη δίψα για διάκριση τότε όλα είναι εφικτά”.

Για τις μεταγραφές που έγιναν με κορυφαία αυτή του Αλέξη Τσαμάτου
“Εμείς ψάχναμε παιδιά νεαρά σε ηλικία για να συμπληρώσουν τους υπόλοιπους νεαρούς του ρόστερ γιατί είμαστε μία ομάδα με χαμηλό μέσο όρο. Ήρθαν παιδιά γεννημένα το 1991, ενώ στη πορεία βρέθηκε και η περίπτωση του Τσαμάτου. Είναι σημαντικό ότι εκτός από καλός παίκτης είναι φοβερός χαρακτήρας και άνθρωπος. Είναι δεδομένο ότι με την εμπειρία του θα βοηθήσει να γίνει καλύτερη η ομάδα. Μακάρι τα καινούρια παιδιά να προσαρμοστούν και να γίνουν μέρος του κορμού για να πορευτούμε”.