Πεταλάς: “Μας επηρέασε η ήττα στο Κύπελλο”

Μπορεί η εμφάνιση του Πόλις  να ξεπερνά τα καθιερωμένα άσπρα, κίτρινα, κόκκινα και μπλε που συνηθίζετε να φοράνε οι ομάδες του 2ου ομίλου νότου τα τελευταία χρόνια και να κυμαίνεται σε πράσινους τόνους ( χρώμα αισιοδοξίας), παρόλα αυτά η πιστή τους για νίκη χάθηκε τα τελευταία κρίσιμα λεπτά στο ματς με τη Λιβαδειά.

Σε αυτό το γεγονός στάθηκε και ο προπονητής της νεοφώτιστης ομάδας Βαγγέλης Πεταλάς διευκρινίζοντας τα λάθη που τους οδήγησαν, το σύλλογο του στην πρώτη ήττα της στο πρωτάθλημα της Γ εθνικής.


Ο έμπειρος προπονητής μίλησε στο infobasket.gr για την πρώτη αγωνιστική, καθώς και τα σημεία κλειδιά που στοίχησαν στην ομάδα της Καλλιθέας το ροζ φύλλο αγώνα:
«Σε κάθε πρεμιέρα οι ομάδες παρουσιάζουν αδυναμίες. Έτσι και εμείς δεν ξεφύγαμε από αυτήν την πορεία. Αν σκεφτεί κανείς ότι για αρκετό καιρό ταλαιπωρούμασταν από τραυματισμούς, όπως αυτός του Σπύρου Παντελιάδη ,ενώ αποκτήσαμε παίκτες τελευταία στιγμή, έτσι καταλαβαίνεται ότι δεν ήμασταν καλά προετοιμασμένοι. Επίσης πιστεύω ότι επηρεαστήκαμε αρκετά από την ήττα στο Κύπελλο με τον Ιωνικό πριν μερικές ημέρες. Δεν μπορέσαμε να το ξεπεράσουμε και αυτό βγήκε και στο παιχνίδι μας.
Σχεδόν σε όλο το ματς προηγούμασταν με 10 και 12 πόντους και τα τελευταία λεπτά, μετά από μια συρροή λαθών χάσαμε το παιχνίδι».

Στη συνέχεια, ο κόουτς του Πόλις  αναφέρθηκε στο επόμενο δύσκολο ματς με το Ψυχικό: «Πιστεύω ότι κάθε αναμέτρηση έχει την ιστορία της και ιδιαίτερα τη φετινή χρονιά, όλα θα κριθούν στην κόψη του ξυραφιού. Έτσι και με το Ψυχικό θα προσπαθήσουμε πολύ. Το πολύ καλό υλικό που διαθέτουμε στο έμψυχο δυναμικό μας άλλωστε, μπορεί να ανταποκριθεί σε όποιον αντίπαλο και από τη στιγμή που είμαστε υγιείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Κλείνοντας, ο Βαγγέλης Πεταλάς ανέφερε το στόχο της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα: «Κάθε νεοφώτιστη ομάδα νομίζω ότι το πρώτο πράγμα που διεκδικεί στην κατηγορία είναι η σωτηρία της . Τώρα από εκεί και πέρα ότι καλύτερο έρθει θα το υποδεχτούμε με χαρά».