Το review της αγωνιστικής (Α2)

Τις τελευταίες δύο φορές που Απόλλωνας και Ικάροι έπαιξαν εντός έδρας κέρδισαν στο… νήμα, αλλά τη μία οι ήρωες της τελευταίας στιγμής, την άλλη τα λάθη του αντιπάλου τους βοήθησαν να αποδράσουν για άλλη μία αγωνιστική… Αμφότεροι πάντως πέρασαν σε δεύτερη μοίρα το Σαββατοκύριακο που πέρασε, αφού το επικό διπλό της ΑΕΚ στην Κρήτη επί του ΟΦΗ έκλεψε την παράσταση.

Ο MVP της αγωνιστικής:

Είναι από τις φορές που… φωνάζει! Ο Βαγγέλης Σκλάβος (29π., 3/4β., 7/8 διπ., 4/7 τρ., 12 ρ., 5 ας) ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος, έκανε την καλύτερη του εμφάνιση με τη φανέλα της ΑΕΚ, ενώ ήταν αυτός που σημείωσε και το νικητήριο καλάθι. Δεν χωρά αμφιβολία ότι ο έμπειρος φόργουορντ κατακτά δίκαια τον τίτλο.

Το παιχνίδι της αγωνιστικής:

Εγινε στην Κρήτη. Η ΑΕΚ κέρδιζε με +18 (51-33), βρέθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα της κανονικής διάρκειας πίσω με 77-74, αλλά έστειλε το ματς στην παράταση και εκεί το πήρε, παρ’ ότι ο ΟΦΗ 1.20’’ πριν από τη λήξη ήταν μπροστά με 89-83. Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε τα απανωτά λάθη του ΟΦΗ και με καλάθι του Σκλάβου έφυγε από την Κρήτη με μια τεράστια νίκη.

Το σουτ της αγωνιστικής:

Το βραβείο θα μπορούσε να το πάρει ο Βαγγέλης Σκλάβος αλλά το λέι απ του Θανάση Ζαφείρη 38’’ πριν από τη λήξη ήταν αυτό που έδωσε στον Απόλλωνα τον πρώτο λόγο, οδηγώντας το ματς στην παράταση και τελικά στη νίκη.

Οι… αφανείς ήρωες:

Ισως για όσους δεν παρακολούθησαν το παιχνίδι ανάμεσα στον Πανερυθραϊκό και το Λαύριο να θεωρούν τον Νίκο Ψυλέα πρωταγωνιστή. Αμ, δε!! Ο Μιχάλης Περράκης ήταν αυτός που με δύο καθοριστικά τρίποντα (ενώ η ομάδα μέχρι εκείνο το σημείο είχε ευστοχήσει μόλις σε δύο!) κράτησε το Λαύριο μέσα στο παιχνίδι όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ (49-43).

Ο… άτυχος ήρωας:

Τι άλλο θα έπρεπε να κάνει ο άνθρωπος για να πάρει τη νίκη ο Αρκαδικός… Ο Πρέντραγκ Κοσάνοβιτς “μίλησε” όταν η μπάλα «έκαιγε». Εβαλε καθοριστικά καλάθια σε κρίσιμες στιγμές, μόνο που ευστόχησε σε μια βολή στο τέλος και αντί να δώσει προβάδισμα στους Αρκάδες έστειλε το ματς στην παράταση και εκεί του πήρε τη νίκη… ο Αργυρόπουλος!

Το black out της αγωνιστικής:

Τι είναι χειρότερο, να το πάθεις σε μια ολόκληρη περίοδο ή στα τελευταία καθοριστικά λεπτά και μάλιστα σε παράταση; Ο Αμύντας κατάφερε να ξαφνιάσει τους Σερραίους και να έχει τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια αλλά η τέταρτη περίοδος ήταν καταστροφική, χαρίζοντας ουσιαστικά μία εύκολη νίκη.

Μπλακ άουτ νούμερο δύο… στην Κρήτη. Πολλές φορές ένα λάθος μπορεί να σου στοιχίσει τη νίκη! Όμως εδώ το ένα διαδέχεται το άλλο. Σιζόπουλος, Λιούις και Παναγάκης μέσα σε 40’’ έκαναν λάθη τα οποία τελικά ήταν τόσο καθοριστικά καθώς στέρησαν τη νίκη στον ΟΦΗ.

Το στατιστικό της αγωνιστικής:

Ο Σταύρος Τουντζιαράκης έγινε ο 7ος παίκτης που είχε πάνω από 20 πόντους και 20 ριμπάουντ στο ίδιο ματς. Παρόμοιες επιδόσεις έχουν κάνει την τελευταία 10ετία οι Νταμίρ Λάτοβιτς (2 φορές), Κώστας Βαρδαβάς, Φραγκίσκος Αμάτο, Νίκος Παπανικολάου, Τάσος Χαρισμίδης και Αλφόνσο Αλμπερτ.

Η άμυνα της αγωνιστικής:

Ο Πανελευσινιακός κατάφερε να περιορίσει τον πρώτο και δεύτερο σκόρερ της Κηφισιάς (Νικητάκη, Μοσχοβίτη), αφού και οι δύο μαζί έβαλαν 16 πόντους.

Ο… βιαστικός της αγωνιστικής:

Μια ομάδα που φτάνει σε 13 αιφνιδιασμούς και ολοκληρώνει επιτυχημένα τους 9 δεν μπορεί τελικά να μην κατακτήσει τη νίκη και οι Ικαροι το έκαναν, έστω και δύσκολα.

Η απορία της αγωνιστικής:

Θα υπάρξουν αλλαγές τελικά;