Το “χειρουργείο” και η εχθρική ατμόσφαιρα…

Ο Ιωνικός μπορεί να αναδείχθηκε νικητής στο ντέρμπι κορυφής με τον Ορφέα, αλλά όπως αναφέρει και η ομάδα του Νέου Σκοπού στο ματς διεξήχθη κάτω από εχθρική ατμόσφαιρα, με τους ο ίδιος ο Ιωνικός, όπως ομολόγησε παράγοντας της ομάδας, καλλιεργούσε καθ΄όλη τη διάρκεια της εβδομάδας αυτό το κλίμα.

Παράλληλα, ο διαιτητής Ταρενίδης δεν μπόρεσε να σταθεί αντάξιος ενός τέτοιου σημαντικού παιχνιδιού καθώς τα τελευταία τρία λεπτά του αγώνα επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι του αντιπάλου. Παρακάτω, παρατίθεται τα όσα αναφέρονται στο επίσημο σάιτ του συλλόγου.

Αναλυτικά:

«Ο αγώνας διεξήχθη σε πολύ εχθρική ατμόσφαιρα με τον κόσμο να βρίζει πάνω στα κάγκελα καθ’ όλη τη διάρκεια τους παίκτες και τον προπονητή του Ορφέα με τον διαιτητή κ. Παπαδόπουλο να διακόπτει δύο φορές το παιχνίδι  (τη μία μάλιστα ένας φίλαθλος πέρασε τα διαχωριστικά κάγκελα και έφτασε στη γραμμή του άουτ ) ενώ ένταση δημιουργήθηκε και στο ημίχρονο αλλά και στο τέλος του αγώνα όπου εισήλθαν φίλαθλοι στον αγωνιστικό χώρο με άγριες διαθέσεις, ευτυχώς όμως χάρη στην παρέμβαση της αστυνομίας αποφεύχθηκαν τα χειρότερα .

Το γεγονός αυτό δεν τιμάει σε καμία περίπτωση τους ανθρώπους των Διαβατών οι οποίοι δυστυχώς όπως παραδέχθηκε στο τέλος του αγώνα συγκεκριμένος παράγοντας των γηπεδούχων,  καλλιέργησαν αυτό το κλίμα όλη τη διάρκεια της εβδομάδας αλλά δεν περίμεναν να πάρει τέτοιες διαστάσεις !!!…

…Στην τελευταία περίοδο οι δύο αντίπαλοι βάδιζαν χέρι – χέρι μέχρι και 3:18 πριν το τέλος όπου το σκορ ήταν 59-58. Και κάπου εκεί “έσβησαν τα φώτα” .

Δυστυχώς ο 2ος διαιτητής της συνάντησης κ. Ταρενίδης δεν στάθηκε αντάξιος των περιστάσεων ( σε αντίθεση με τον κ. Παπαδόπουλο που ήταν άψογος ), επέτρεψε το αντιαθλητικό  παιχνίδι των γηπεδούχων  σε ορισμένες μάλιστα κραυγαλέες φάσεις , ενώ έδινε με χαρακτηριστική ευκολία φάουλ κατά του Ορφέα .

Το αποτέλεσμα ήταν να εκνευριστούν  (κακώς μεν αλλά σίγουρα δικαιολογημένα) οι παίκτες με τον Ιωνικό να τρέχει ένα σερί 13-0 και τον Ορφέα να μην μπορεί να αντιδράσει.

Το τελικό σκορ βρήκε νικητές τους γηπεδούχους με 75-60 με τους φιλάθλους να μπαίνουν στο παρκέ για να πανηγυρίσουν και όχι μόνο.

Δυστυχώς για τον Ορφέα χάθηκε και η διαφορά των 8 πόντων και αυτό πείραξε ακόμα περισσότερο .Η ομάδα του Νέου Σκοπού δεν έχει αναφερθεί ποτέ στη διαιτησία , σίγουρα όμως τέτοια διακριτικά “χειρουργεία” δεν κάνουν καλό στο άθλημα που πρέπει να παίζεται πέντε εναντίον πέντε . Παρόλα αυτά όμως ο Ορφέας όφειλε να μην παρασυρθεί και να έχει καθαρό μυαλό κυρίως γιατί περίμενε μια τέτοια διαιτησία η οποία πολύ πιθανόν να είναι ίδια και χειρότερη στα Πεύκα όπου θα κριθεί πλέον όλο το πρωτάθλημα.

Καλούμε όλο τον φίλαθλο κόσμο να μας στηρίξει στον εντός έδρας αγώνα την Κυριακή κόντρα στη επικίνδυνη Δράμα και την επόμενη Κυριακή όλοι μαζί στα Πεύκα για το μεγάλο διπλό που θα μας δώσει την άνοδο».