Χατζηπανηγύρης: «Μεγάλο βήμα που πρέπει να διαχειριστούμε»

Δύο ανόδους σε ισάριθμα χρόνια μετρά η Αγία Παρασκευή με την ομάδα από την ερχόμενη σεζόν να αγωνίζεται στα παρκέ της Α2, όπου και για πρώτα φορά η ομάδα των βορείων προαστίων θα τεστάρει τις δυνατότητες. Ο επί 16 χρόνια τεχνικός της ομάδας, Νίκος Χατζηπανηγύρης, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την άνοδο στην Α2, την Β’ εθνική που δεν τους κράτησε για πολύ αλλά και για το μέλλον της Αγίας Παρασκευής.

Αναλυτικά:

Για τη δεύτερη άνοδο σε ισάριθμα χρόνια που φέρνει την Αγία Παρασκευή στην Α2:

«Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο βήμα που θα πρέπει να διαχειριστούμε καλά. Αρχικά πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε, όμως πιστεύω ότι στη διοίκηση υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να διαχειριστούν σωστά αυτή τη νέα πρόκληση. Η Αγία Παρασκευή έχει τα φόντα να καθιερωθεί στη κατηγορία.

Στην αρχή είχαμε ξεκινήσει με στόχο να σωθούμε εύκολα, καθώς στη φιλοσοφία της διοίκησης δεν είναι αυτοσκοπός οι άνοδοι. Κοιτώντας τα ρόστερ καταλάβαμε ότι δεν ήταν κάτι φοβερό και κρατήσαμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας το ενδεχόμενο της ανόδου. Στο τέλος του πρώτου γύρου και έχοντας παίξει με όλους πιστέψαμε ότι μπορούμε να είμαστε μέσα στις τρεις πρώτες ομάδες. Παρότι βλέπαμε ότι μπορούσαμε δεν αλλάξαμε την φιλοσοφία μας. Συνεχίσαμε να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι κάτι που βοηθήθηκε πολύ από το γεγονός ότι δεν υπήρξε ποτέ πίεση από τη διοίκηση. Το μπάσκετ είναι άθλημα που πρέπει να ευχαριστιόμαστε κι αυτό κάναμε».

Για το «μυστικό» της επιτυχίας:

«Μυστικό δεν νομίζω πως υπάρχει. Αυτό που κάναμε ήταν να κρατήσουμε το ίδιο ρόστερ σε μεγάλο βαθμό κάτι που βοήθησε στην ομοιογένεια. Είναι σημαντικό επίσης το γεγονός ότι είμαι πολλά χρόνια εδώ κάτι που δίνει στην ομάδα μία συγκεκριμένη προπονητική φιλοσοφία την οποία γνωρίζουν οι παίκτες και όσοι έρχονται προσαρμόζονται.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το πρώτο πράγμα που κοιτάμε για κάθε παίκτη είναι ο χαρακτήρας του. Θέλουμε τα παιδιά να γίνουν καλή παρέα γιατί σε αυτές τις κατηγορίες αυτό μετράει περισσότερο. Από τους πιο καταλυτικούς παράγοντες είναι και η σταθερή διοίκηση που υπάρχει. Ο πρόεδρος, Δημήτρης Κονταξής εγγυάται την ομαλότητα εξωγηπεδικά, ενώ ο Πάρης Καρδαράς είναι η ψυχή της ομάδας. Αμφότεροι έχουν μία σωστή φιλοσοφία κι αυτό βοηθά πολύ».

Για το μέλλον και το ταβάνι αυτής της ομάδας:

«Το ταβάνι δεν το γνωρίζω. Σίγουρα υπάρχουν παίκτες που έχουν δυνατότητες μέχρι ένα σημείο, όμως σκεφτόμαστε ότι το καλό της ομάδας είναι πάνω από όλα. Μακάρι να μπορούσαμε να τους κρατήσουμε όλους, όμως δεν γίνεται και σίγουρα θα χρειαστεί να γίνουν αλλαγές. Όλα θα γίνουν με μοναδικό στόχο το καλό της ομάδας».