«Κύτταρο αθλητισμού το κλειστό της Σιθωνίας»

Μετά από έξι χρόνια συνεργασίας ο Γιάννης Μουστάκας δεν θα κάθεται πλέον στον πάγκο των Σιθώνων. Ο νεαρός τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για τα όσα κατάφερε με την ομάδα της Σιθωνίας, την κρίση που έχει χτυπήσει για τα καλά την ΕΚΑΣΧ αλλά και για το Διεθνές Σεμινάριο “Φαίδων Ματθαίου” το οποίο του άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Μουστάκας:

Για τα χρόνια που συνεργάστηκε με τους Σίθωνες:

«Μετά από έξι χρόνια συνεργασίας δεν θα βρίσκομαι πλέον στους Σίθωνες, καθώς υπήρχε διαφορά φιλοσοφίας με τη διοίκηση. Αυτά τα χρόνια έγινε μία πολύ σημαντική δουλειά, καθώς πριν λίγα χρόνια οι ακαδημίες αριθμούσαν πολύ λίγα παιδιά και πλέον με πολύ κόπο καταφέραμε να μαζέψουμε 120 παιδάκια. Αυτό που με γεμίζει χαρά είναι ότι ως σύλλογος είχαμε εκπροσώπηση σε όλα τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΧ από τα μίνι αγοριών και κοριτσιών μέχρι το αντρικό και το γυναικείο. Το γήπεδο της Σιθωνίας έγινε ένα κύτταρο αθλητισμού κρατώντας τα παιδιά και την ομάδα μακριά από κακοτοπιές. Όλα αυτά τα χρόνια είχαμε ως στόχο τον αθλητισμό, την διαπαιδαγώγηση των παιδιών και τελευταία κοιτάζαμε το αποτέλεσμα. Το ευχάριστο είναι ότι μέσα από τη δουλειά με τα παιδιά είδαμε και τους γονείς να δραστηριοποιούνται και να χαίρονται που τα παιδιά τους επέλεξαν το μπάσκετ για να αθληθούν».

Για την ΕΚΑΣΧ που πλέον αριθμεί λίγα σωματεία:

«Αυτό είναι και καλό και κακό. Είναι άσχημο γιατί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης ο ερασιτεχνικός αθλητισμός τα έχει βρει δύσκολα οπότε τα σωματεία που δεν έχουν έσοδα ουσιαστικά τους απαγορεύεται να καλλιεργούν το μπάσκετ. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός μαραζώνει και συνεχώς συρρικνώνεται. Φανταστείτε ότι στην Ένωση μας έχουν καταργηθεί τα κλιμάκια και η μεικτή κάτι που μειώνει το κίνητρο στα μικρά παιδιά. Από την άλλη πλευρά το θετικό είναι ότι οι ομάδες που έχουν μείνει είναι πολύ ανταγωνιστικές σε όλα τα επίπεδα. Όλοι οι αγώνες είναι δυνατοί».

Για το Διεθνές Σεμινάριο “Φαίδων Ματθαίου” το οποίο παρακολούθησε από κοντά:

«Κατά γενική ομολογία ήταν πάρα πολύ επιτυχημένο. Ενθουσιαστήκαμε με τα θέματα που αναπτύχθηκαν. Ακούσαμε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα από καταξιωμένους προπονητές. Προσωπικά θεωρώ πολύ θετικό ότι αρκετοί προπονητές από το εξωτερικό παρακολούθησαν το Σεμινάριο, κάτι που απέδειξε την δυναμική που έχει και το Διεθνές επίπεδο που βρίσκεται. Αποκόμισα πολύ καλές εμπειρίες που θα με βοηθήσουν στη πορεία. Αυτά τα Σεμινάρια είναι εξαιρετικές ευκαιρίες για να γίνεσαι καλύτερος».