Τσακίρης: «Δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα ακόμα»

Έχοντας πλέον μάθει τις απαιτήσεις της κατηγορίας ο Διαγοράς Ρόδου ετοιμάζεται για τη νέα αγωνιστική περίοδο που θα είναι ιδιαίτερη εξαιτίας των ριζικών αλλαγών. Ο τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Τσακίρης, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για τις αλλαγές που έγιναν στη Β’ εθνική, για τις βλέψεις που έχει στο φετινό πρωτάθλημα αλλά και για τον τρόπο που κινήθηκαν στη μεταγραφική περίοδο οι Ροδίτες.

Αναλυτικά:

Για τη νέα σεζόν στη Β’ εθνική και τους στόχους που θέτει:

«Όπως διαμορφώθηκε η Β’ εθνική με τον χωρισμό των ομίλων ο Νότος που έχω καλύτερη άποψη φαίνεται ένας πολύ δύσκολος όμιλος. Η ΑΕΚ έχει κάνει πολύ καλές μεταγραφικές κινήσεις και θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες είναι παραδοσιακές δυνάμεις με πολλά χρόνια παρουσίας στις εθνικές κατηγορίες. Περιμένω ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.
Έχοντας ως δεδομένο ότι ανεβαίνει μία ομάδα και πέφτουν τέσσερις ο στόχος μας αυτή τη στιγμή είναι η γρήγορη παραμονή. Αυτό είναι ένα δύσκολο εγχείρημα και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί από την αρχή».

Για τις κινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι:

«Εμείς αυτό που επιχειρήσαμε ήταν να κρατήσουμε τον βασικό κορμό. Το καταφέραμε κατά 80% και τώρα προσπαθούμε να βρούμε 4 νέα παιδιά που θα μπορούν να μας βοηθήσουν και παράλληλα θα είναι ανταγωνιστικά στις προπονήσεις. Από εκεί και πέρα θέλουμε να συμπληρώσουμε τα κενά που θα υπάρξουν με μεγάλους. Σκοπεύουμε να κάνουμε δύο μεταγραφές ακόμα».

Για τις αλλαγές στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής που πλέον χωρίζεται σε δύο ομίλους, ενώ είναι υποχρεωτική η παρουσία νέων παικτών:

«Ο κανονισμός με τους μικρούς είναι μία ευκαιρία για τα νέα παιδιά να πάρουν χρόνο συμμετοχής, ενώ δίνει τη δυνατότητα σε όλους εμάς να δουλέψουμε με τα μικρά παιδιά και να παράγουμε σε αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο. Τα νέα παιδιά έχουν πλέον κίνητρο και οι προπονητές μαζί με τις διοικήσεις θα αποφασίσουν να τα βάλουν μέσα δίνοντας τους την ευκαιρία που χρειάζονται. Με αυτόν τον τρόπο θα τερματιστεί αυτό που είχαμε παρατηρήσει τα τελευταία χρόνια με τα ρόστερ των μεγάλων ηλικιακά αθλητών. Ελπίζω όλοι να χρησιμοποιήσουν εποικοδομητικά αυτό το μέτρο προκειμένου να βγουν παίκτες για τις εθνικές ομάδες και να δουλέψει η μηχανή του μπάσκετ.
Όσον αφορά την αλλαγή με τους ομίλους νομίζω ήταν ένα μέτρο αναπόφευκτο λόγω των οικονομικών συγκυριών. Δεν μπορούμε ακόμα να βγάλουμε συμπεράσματα γιατί θα πρέπει να δούμε πρώτα πως θα λειτουργήσει. Ο Νότος είναι πολύ δυνατός αν και ο Βορράς είναι εξίσου δυνατός τότε θα είναι καλό, αν όμως οι δύο όμιλοι είναι διαφορετικών ταχυτήτων τότε αυτό δεν θα είναι θετικό. Όπως και να έχει θα πρέπει να περιμένουμε πριν βγάλουμε συμπεράσματα. Από την πλευρά μου εύχομαι υγεία σε όλους και καλή σεζόν. Ελπίζω όλοι να βοηθήσουμε τα μικρά παιδιά και ευελπιστώ να βγει κάτι θετικό από αυτή τη σεζόν που θα δώσει κάτι παραπάνω στο άθλημα».