Την πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορίας στις «12» καλύτερες ομάδες του κόσμου πήρε η εθνική ομάδα ύστερα από τη νίκη της επί της Σενεγάλης με 83-68.

Δυναμικά ξεκίνησε η εθνική ομάδα καθώς κατάφερε να προηγηθεί από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού (17-9 στο 3΄).  Τα κορίτσια του Κώστα Μίσσα έτρεξαν στον αιφνιδιασμό καταφέρνοντας να διατηρήσουν ασφαλή διαφορά (22-13).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εθνική δυσκολεύτηκε απέναντι στο μαν του μαν, βγαίνοντας έτσι εκτός ρυθμού.  Ομως οι Σενεγαλέζες δεν μπόρεσαν να το εκμεταλλευτούν καθώς η αστοχία τους στα σου τριών πόντων (1/9 μέχρι εκείνο το σημείο) δεν τους επέτρεψε να πλησιάσουν (40-29).

Κουρασμένη μπήκε η εθνική ομάδα στο ημίχρονο αν και προηγήθηκε με 14 πόντους (49-35 στο 24′) , η μη καλή άμυνα τους έδωσε το δικαίωμα στις Σενεγαλέζες να πλησιάσουν στους 7 πόντους (49-42). Σε εκείνο το σημείο μίλησε η… ψυχή της Εβίνας Μάλτση η οποία με δύο συνεχόμενα τρίποντα ανέβασε και πάλι τη διαφορά (55-42).

Στην τελευταία περίοδο η εθνική ομάδα ανέβασε, η παρουσία των Ολγα Χατζηνικολάου και Στέλλας Καλτσίδου ήταν καθοριστικές και η διαφορά εκτοξεύτηκε στους +18 (68-50 στο 34′). Παράλληλα, τα κορίτσια του Κώστα Μίσσα διόρθωσαν την άμυνα τους και έτσι δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στο τελικό 83-67, που τους οδηγεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Κορυφαία για ακόμα μία φορά ήταν η Εβίνα Μάλτση σημειώνοντας 31 πόντους που αποτελεί προσωπικό ρεκόρ.

Οι επόμενοι αντίπαλοι της εθνικής είναι η Αυστραλία, η Λευκορωσία και ο Καναδάς.