“Αφιερωμένη στον Σωτήρη μας…”

Tο περασμένο Σάββατο, μία ημέρα μετά από τον πικρό θάνατο του Σωτήρη Τίτιρη, ο Ίφιτος Πύργου κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Γαστούνη, σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη μέσα σε έντονη συναισθηματική φόρτιση. Η φανέλα του με τον αριθμό “9″ στον πάγκο, που είχε τη συνοδεία της ανθοδέσμης, έκαναν αισθητή την… παρουσία του, προκαλώντας ρίγος συγκίνησης.
Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, τα πόδια ήταν βαριά και τα πάντα επισκιάστηκαν από τον άδικο χαμό του Σωτήρη, ο οποίος μπορεί να μην βρισκόταν στο γήπεδο, όμως φιλοξενήθηκε στις καρδιές όλων και κάθε καλάθι που έμπαινε, ήταν αφιερωμένο σε αυτόν.
Πριν από το παιχνίδι κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του, ενώ οι παίκτες του Ιφίτου τόσο πριν το τζάμπολ, και μετά το τέλος του αγώνα, φώναξαν δυνατά αντί για “ΙΦΙΤΟΣ”, το όνομά του.

Υπό την ιαχή του: “ΣΩΤΗΡΗΣ”, οι παρευρισκόμενοι σηκώθηκαν και χειροκρότησαν, ενώ τόσο όσοι βρίσκονται εντός παρκέ, όσο κι αυτοί που κάθονταν στην κερκίδα, ένιωσαν να τους διαπερνάει ένα κράμα ανατριχίλας και θλίψης, στη σκέψη του αδικοχαμένου παίκτη.
*Για την ιστορία και μόνο να αναφέρουμε πως ο Ίφιτος επικράτησε 63-39, με τους παίκτες και τον προπονητή να αφιερώνουν τη νίκη στον νεκρό συμπαίκτη τους…
Θλίψη και οδύνη στην κηδεία του
Εν τω μεταξύ, το μεσημέρι της Κυριακής τελέστηκε στον Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου Πύργου Ηλεία, η κηδεία του άτυχου άντρα. Το κλίμα ήταν πολύ βαρύ και επικράτησαν θλίψη και οδύνη για τον απροσδόκητο χαμό του. Το “παρών” έδωσε η πλειονότητα του μπασκετικού κόσμου της περιοχής, καθώς και σύσσωμη η οικογένεια του Ιφίτου, που έμελλε να αποτελέσει τον πρώτο και τον… τελευταίο σταθμό της αθλητικής του διαδρομής. Στη συνέχεια, η σωρός του ενταφιάστηκε στο νεκροταφείο των Αγίων Πάντων, παρουσία όλων των φίλων και των συγγενών του που έσπευσαν να τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία και να του πουν το “ύστατο χαίρε”…