Στην περίπτωση του Ντάρελ Λιούις τα λόγια είναι περιττά, αφού ο αμερικανός γκαρντ έχει αποδείξει εδώ και χρόνια την αξία του. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το  παρατσούκλι που του έχουν κολλήσει «Μr Ανοδος»!

Τη φετινή όμως σεζόν μπορεί να μην δικαιώσει τον ψευδώνυμο του, αλλά αποδεικνύει ένα άλλο σημαντικό του προσόν, αυτό του εξαιρετικού αμυντικού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της περασμένης αγωνιστικής στο παιχνίδι της ΑΕΚ Αργους και τους Ικαρους Σερρών, καθώς ο 33χρονος γκαρντ μάρκαρε τον Κώστα Τότσιο, ο οποίος μέχρι τότε μετρούσε 17 συνεχόμενα ματς με διψήφιο αριθμό πόντων (τελευταία φορά που πέτυχε λιγότερους από 10 πόντους ήταν στο ματς της 20ης αγωνιστικής, απέναντι στον Ερμή Λαγκαδά).

Ο γκαρντ των Σερρών στο συγκεκριμένο ματς του περασμένου Σαββάτου σημείωσε 5 πόντους, όταν την περασμένη σεζόν οι λιγότεροι πόντοι που είχε πετύχει σε ένα ματς ήταν 6 (20η αγωνιστική). Συνολικά, πέρυσι ο Κώστας Τότσιος πέτυχε μονοψήφιο αριθμό πόντων σε τρεις αγωνιστικές. Στην 1η με αντίπαλο το Ρέθυμνο, στην 9η με τη Δάφνη και στην 20η με τον Ερμή Λαγκαδά.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη σεζόν, ο «κυανοκίτρινος» γκαρντ ήταν τρίτος στη λίστα των σκόρερ μετά από τον Νίκο Λιακόπουλο (που πλέον αγωνίζεται στη Β’ εθνική) και τον Γιάννη Γκαγκαλούδη (Α1).