Άλλη μία θέση ψηλότερα στον ιστορικό πίνακα των σκόρερς της Β΄Εθνικής βρίσκεται από χθες ο Γιώργος Ασημάκης. Με τους 26 πόντους που πέτυχε στη νίκη της Ασπίδας Ξάνθης επί του Χαρίλαου Τρικούπη, ο Σερραίος σέντερ έφτασε τους 3.516 στην καριέρα του στη Β΄Εθνική και “έπιασε” στην 7η θέση της λίστας τον Νίκο Σιδηρόπουλο, ο οποίος ολοκλήρωσε την καριέρα του έχοντας τον ίδιο αριθμό πόντων.

Πλέον ο Ασημάκης έχει μπροστά του τον Νίκο Ψυλέα (3.596), ο οποίος συνεχίζει να… γράφει πόντους στο κοντέρ με τη φανέλα του Μανδραϊκού στο νότιο όμιλο της Β΄Εθνικής. Μάλιστα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο φόργουορντ του Μανδραϊκού θα ανέβει κατά τη διάρκεια της σεζόν που διανύουμε στην πέμπτη θέση, καθώς απέχει μόνο 102 πόντους από τον Κώστα Σδράκα (3.698).

Αυτοί που έπονται…

Ο Ασημάκης και ο Ψυλέας δεν είναι πάντως οι μόνοι που ανεβαίνουν στο Top 25 των σκόρερς της Β΄Εθνικής. Διαβάστε τι άλλες ανακατατάξεις υπήρξαν την Κυριακή και ποιες είναι αυτές που έπονται τις επόμενες εβδομάδες…

* Πολύ κοντά στην 8η θέση βρίσκεται πια και ο Αντώνης Γκοντόπουλος, ο οποίος χρειάζεται για την ακρίβεια 50 πόντους προκειμένου να φτάσει και αυτός τον Νίκο Σιδηρόπουλο.

* Στη 17η θέση ανέβηκε από χθες ο Λευτέρης Γαλανίδης, που έφτασε τους 2.677 πόντους και άφησε στη 18η θέση τον Τάσο Δημητριάδη (2.671).

* Μόνο 11 πόντους από την 23η θέση (και τον Παναγιώτη Νάνη) απέχει πια ο Γιάννης Δασκαλόπουλος.

* Ο Θέμης Κοθράς έγινε χθες ο 26ος παίκτης στην ιστορία της Β΄Εθνικής που έσπασε το “φράγμα” των 2.300 πόντων. Χρειάζεται άλλους 22 για να μπει κι αυτός στο Top-25 και να ξεπεράσει τον Γιάννη Σάρπη (2.324).