Αγγελόπουλος: «Το Π.Α.Ρ.Ο.Ν. είναι το μέλλον»

Ο σοφός λαός μας λέει χαρακτηριστικά πως: «η σιωπή είναι χρυσός», κι αυτό είναι μεγάλη αλήθεια. Κάτι που ισχύει και στην περίπτωση του Δημήτρη Αγγελόπουλου. Του ανθρώπου που με έργα και όχι λόγια είχε πετύχει να οδηγήσει τον Ίκαρο Καλλιθέας στην Α1 του μπάσκετ και δείχνει πλέον έτοιμος για τη μεγάλη επιστροφή. Το πως; Μέσα από το δικό του όραμα που είναι το Π.Α.Ρ.Ο.Ν. που δείχνει να αποτελεί και το προσωπικό του στοίχημα.

Στα χρόνια που ακολούθησαν από την αποχώρησή του από τον Ίκαρο Καλλιθέας συνειδητά επέλεξε να μην δραστηριοποιηθεί σε κάποια άλλη ομάδα ή ακόμη και ΚΑΕ. Ωστόσο φρόντιζε να είναι ενεργός και παράλληλα με τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις να παρακολουθεί και τις εξελίξεις στο χώρο του μπάσκετ.

Μέχρι που γεννήθηκε μέσα του ιδέα για το Π.Α.Ρ.Ο.Ν. με γνώμονα θέλοντας να δημιουργήσει κάτι δυνατό στα νότια προάστια και δη στο χώρο του μπάσκετ ρίχνοντας το βάρος στις υποδομές. Πολύ απλά γιατί εκεί βρίσκεται το μέλλον της περιοχής και όχι μόνο. Τι είναι όμως το Π.Α.Ρ.Ο.Ν.; Σύμφωνα με κάθε γράμμα του είναι Πολιτιστικός Αθλητικός Ριζοσπαστικός Οργανισμός Νότου με έδρα του το Παλαιό Φάληρο που πρόκειται να αποτελέσει και την έδρα όλων των γύρω περιοχών.

Ο Δημήτρης Αγγελόπουλος μιλώντας στα «Φαληρικά Νέα» τόνισε πως: «Σκοπός του συλλόγου είναι η ηθική εξύψωση των νέων με την ανάπτυξη του πνεύματος της συναδέλφωσης και της αλληλεγγύης μεταξύ τους».

Πως όμως έφθασε στην ιδέα να ιδρύσει το Π.Α.Ρ.Ο.Ν. και θέση τον εαυτό ως επικεφαλής στη θέση του προέδρου του; «Ξεκάθαρα γιατί πιστεύω πως έφθασε η ώρα για κάτι πολύ δυνατό και πολλά υποσχόμενο στην περιοχή. Στα Νότια Προάστια που κατά την προσωπική μου άποψη διαθέτουνε τη δική τους ξεχωριστή δυναμική. Έχουμε ως στόχο να πάμε βήμα βήμα και όλοι μαζί σαν μία γροθιά να πετύχουμε κάτι το πολύ σπουδαίο στην άσκηση του πνεύματος και της ψυχαγωγίας μέσα από τα διάφορα τμήματα του αθλητισμού. Κι όλα αυτά σύμφωνα με τις βασικές αρχές του Πολιτισμού».

Οδηγός του σίγουρα και η εμπειρία του μέσα από την παρουσία του στην προεδρία του Ικάρου Καλλιθέας όπως παραδέχεται. «Για εμένα ήταν ένα μεγάλο σχολείο. Έμαθα πάρα πολλά και τώρα θέλω να τα εφαρμόσω για το καλό της περιοχής με προσεχτικές κινήσεις ώστε να αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση που είναι αλήθεια ότι ταλαιπώρησε την χώρα μας τη τελευταία δεκαετία».

Σε εκείνο το σημείο ο κ. Αγγελόπουλος φρόντισε να αποκαλύψει: «Το Π.Α.Ρ.Ο.Ν. ήταν κάτι που το δούλευα όλο αυτό το διάστημα παράλληλα με τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις. Μία απόφαση δύσκολη αλλά με πιστεύω και με μεράκι ότι θα έχει τα θετικά αποτελέσματα που επιθυμούμε όλοι μας που συμμετέχουμε σε αυτό. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξαν και τα σημάδια εξόδου από την κρίση, με την ιδέα να ωριμάζει και τις συνθήκες να ευνοούν».

Έδρα για το Π.Α.Ρ.Ο.Ν. θα αποτελέσει ο Φλοίσβος και το κλειστό «Σοφία Μπεφόν» που ήδη έχει αρχίσει να γίνεται γνωστό τους τελευταίους μήνες. Καταρχήν από την εκεί παρουσία της ομάδας μπάσκετ του Πανιωνίου, μετά την ανακατασκευή του κλειστού της Αρτάκης, και από το καλοκαίρι του Ιωνικού Νικαίας μετά την άνοδό του στη μεγάλη κατηγορία. «Βασικός αρωγός θα είναι ο Αθλητικός Όμιλος Φλοίσβος που θα αγκαλιάσει όλες τις ομάδες που θα συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Ο κ. Αγγελόπουλος στάθηκε και στις πρώτες κινήσεις που έχουνε γίνει. «Έχουμε οργανώσει μία κοινή λαχειοφόρο για τη συγκέντρωση των πρώτων ουσιαστικά αλλά και πιο σημαντικών οικονομικών πόρων. Αυτών που θα αποτελέσουν και τη βάση εν όψει της συνέχειας. Μάλιστα ήδη συνοδοιπόροι στην ιδέα και στη φιλοσοφία που έχει το Π.Α.Ρ.Ο.Ν. είναι εκτός του Α.Ο. Φλοίσβος, η Α.Ε. Ικάρου Καλλιθέας, ο Γ.Σ. Ίκαρος Καλλιθέας, ο Γ.Α.Σ. Φαληρέας και ο Γ.Σ. Εσπερίδες».

Σύμφωνα με τον εμπνευστή για το Π.Α.Ρ.Ο.Ν. ο πρώτος στόχος είναι: «Να κερδίσουμε μέσα από τη στάση μας την εμπιστοσύνη όλων στα Νότια Προάστια για να έρθουνε κοντά μας. Αυτό θα μας κάνει ακόμη πιο δυνατούς και θα μας δώσει την απαιτούμενη ώθηση γιατί θα έχουμε καταλάβει πως έχουμε μεταδώσει τη δίψα μας για κάτι νέο και πολύ καλό. Μέσα από την εμπιστοσύνη των γονέων για τα παιδιά τους θα κοιτάξουμε να δημιουργήσουμε με γνώμονα την καθημερινή σκληρή δουλειά δυνατά σύνολα σε όλα τα αθλητικά τμήματά μας. Και όχι μόνο τα ευρέως γνωστά αλλά και σε κάθε ολυμπιακό άθλημα. Εξάλλου το γεγονός ότι η προσπάθεια αυτή ουσιαστικά ξεκινάει ενεργά σε μία Ολυμπιακή χρονιά μόνο τυχαίο δεν είναι».

Το Π.Α.Ρ.Ο.Ν. ωστόσο όπως υποστηρίζει ο πρόεδρός του δεν θα ασχοληθεί αποκλειστικά και μόνο με τον αθλητισμό. «Με γνώμονα ότι πρόκειται για έναν πολιτισμικό και περιβαλλοντολογικό σύλλογο θα επιδιώξουμε να συνεργαστούμε με τους φορείς εκείνους για την προστασία του περιβάλλοντος. Και όχι μόνο αυτό αλλά και μέσα και από ομιλίες μας αλλά και διενέργεια σχετικών εκδηλώσεων», για να επισημάνει το εξής.

«Συνάμα θα κοιτάξουμε θα κοιτάξουμε να καταπολεμήσουμε συμπεριφορές βίας και ρατσισμού. Για το λόγο αυτό έχουμε έτοιμες ακόμη και τις προτάσεις για την επίλυση κοινωνικών προβλημάτων στην προσπάθεια επίτευξης κοινών στόχων. Τόσο μέσα από ομιλίες μας και σε συνεργασία με άλλους συλλόγους και των Αρχών του Κράτους. Με τη λογική αυτή του συνδυασμού του αθλητικού και του πολιτισμού πνεύματος και ιδεώδες το Π.Α.Ρ.Ο.Ν. κατά την άποψή μου αποτελεί οδηγό για το μέλλον. Είναι το μέλλον και αξίζει να στηριχτεί από όλους στην περιοχή ώστε να αποτελέσει σταθμός και προπομπός να βρει άξιους μιμητές».

Στη λογική αυτή που αντιπροσωπεύει το Π.Α.Ρ.Ο.Ν. ο Δημήτρης Αγγελόπουλος φρόντισε να κάνει ήδη μία πρώτη κίνηση – πρόταση στο διοικητικό συμβούλιο της ομάδας του Παλαιού Φαλήρου. «Μέσα στα πλαίσια της αγάπης μας για τη νεολαία και πρώτιστα για τη νεολαία του Παλαιού Φαλήρου κάναμε ήδη μία τεράστια πρόταση στο διοικητικό συμβούλιο του ΑΟΠΦ. Σε έναν πραγματικά ιστορικό σύλλογο που παρά τη δουλειά που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια ποτέ στην ιστορία του δεν έχει την παραμικρή επιτυχία στα τμήματα υποδομών του. Με την πρόταση αυτή σκοπός και θέλω για το Π.Α.Ρ.Ο.Ν. είναι να συνδράμουμε διοικητικά και οικονομικά για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανάπτυξή του ώστε να μπορέσει να αναγεννηθεί και να γίνει γνωστό στο πανελλήνιο».