«Αμερικάνος, ο αθλητής με την ποιότητα και τη διαρκή προσφορά»…

panagiotopoulos_panos_upourgosΤο δικό του αντίο στον «Παγκόσμιο» έστειλε μέσω ανακοίνωσή του ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, επισημαίνοντας την ποιότητα που διέκρινε τον Γιώργο Αμερικάνο τόσο σαν αθλητή, όσο και σαν άνθρωπο.«Πληροφορούμενος την είδηση του θανάτου του Γιώργου Αμερικάνου, ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Υπάρχουν αθλητές που προκαλούν το θαυμασμό μας με τις επιδόσεις τους. Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που κερδίζουν επιπλέον τη συγκίνησή μας με το ήθος, την αγωνιστικότητα, την ποιότητα και τη διάρκεια της προσφοράς τους. Ο Γιώργος Αμερικάνος διακρίθηκε ανάμεσά τους ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’60. Και έως το τέλος δεν έπαψε να βάζει τρίποντα στις καρδιές μας. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός έκανε την εξής δήλωση: «Από τις εμβληματικές φυσιογνωμίες του ελληνικού μπάσκετ, ο παγκόσμιος Γιώργος Αμερικάνος άνοιξε σε δύσκολες εποχές με το ταλέντο και το ήθος του νέους δρόμους για το άθλημα, προσφέροντας όσο λίγοι στον ελληνικό συλλογικό αθλητισμό.
Οι συγκλονιστικές του εμφανίσεις, με αποκορύφωμα τον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων μέσα στο κατάμεστο Καλλιμάρμαρο το 1968, όταν με 29 πόντους οδήγησε στην ΑΕΚ στην πρώτη, και για πολλά χρόνια μοναδική, τέτοια διεθνή διάκριση για ελληνική ομάδα, θα μείνουν ανεξίτηλα τεκμήρια της σπουδαίας του πορείας.
Στην κόρη του Χριστίνα, στην οικογένεια και τους οικείους του, καθώς και στην αθλητική οικογένεια της ΑΕΚ, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».