Το Σάο Κάρλος αρχίζει να κινείται στους ρυθμούς του τουρνουά που θα φιλοξενήσει από την Τρίτη 26 μέχρι και την Πέμπτη 28 Ιουνίου, αφού μετά την άφιξη της Εθνικής Ελλάδας, ακολούθησαν την Κυριακή οι οικοδεσπότες Βραζιλιάνοι και οι Νιγηριανοί, ενώ το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένονταν και οι Νεοζηλανδοί.

Οι διεθνείς αφού πέρασαν τις απαραίτητες πρώτες ώρες εγκλιματισμού στις νέες συνθήκες και κυρίως την διαφορά ώρας που έκανε πολλούς να ξυπνήσουν…. αξημέρωτα την Κυριακή, ανεβάζουν σταδιακά ρυθμούς. Η βραδινή προπόνηση της Κυριακής 24/6 είχε μεγάλη ένταση και διάρκεια δύο ωρών, με τους 14 παρόντες να δίνουν την ευχέρεια στο προπονητικό επιτελείο να δουλέψει πολλά πράγματα που θέλει να εφαρμόσει στα παιχνίδια. Σε ίδιους ρυθμούς αναμένεται και η προπόνηση της Δευτέρας, τελευταία πριν τον αγώνα με τη Νιγηρία, πρώτο του τουρνουά, την Τρίτη 26/6.

Ο Βασίλης Καββαδάς είναι ο παίκτης μεταξύ των 14 που βρίσκονται στην Βραζιλία, ο οποίος πήρε την πιο… γρήγορη μετάταξη το φετινό καλοκαίρι. Είχε επιλεγεί για τη δεύτερη ομάδα ανδρών που δίνει φιλικά στην Αυστραλία, συμμετείχε στην αρχή της προετοιμασίας της πρώτης ομάδας για να καλυφθούν οι ελλείψεις και… έμεινε, διεκδικώντας κι αυτό την συμμετοχή του στο Προολυμπιακό Τουρνουά.

Ο νεαρός φόργουρντ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ για την κλήση του στην Εθνική αναφέροντας: «Από την ημέρα που ενημερώθηκα ότι θα συμμετείχα στις προπονήσεις της Εθνικής η χαρά μου ήταν μεγάλη, αλλά πλέον με κάθε μέρα που ζω εδώ ο ενθουσιασμός μου μεγαλώνει. Το επίπεδο είναι το υψηλότερο δυνατό, δεν έχει καμία σχέση με όσα έχω ζήσει μέχρι τώρα στην καριέρα μου. Αυτή η κλήση έρχεται μετά από μια πολύ καλή χρονιά και εγώ το μόνο που έχω στο μυαλό μου είναι να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και να είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στην δουλειά, όντας και ο μικρότερος της ομάδας και παίρνοντας σπουδαίες εμπειρίες. Όλοι πάντως με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ να προσαρμοστώ, οι συμπαίκτες μου και το προπονητικό επιτελείο, με την συμπεριφορά τους από την πρώτη ημέρα που βρέθηκα μαζί τους».