Υπάρχουν φορές που η αμφισβήτηση σε πεισμώνει, σου δημιουργεί έξτρα κίνητρο, κάνοντάς σε ακόμα πιο δυνατό. Ισως όχι στην αρχή, αλλά στην πορεία, εμφανίζεσαι περισσότερο αποφασισμένος και γίνεσαι πιο σκληρός.

Στο ξεκίνημα κάθε σεζόν, το φαινόμενο να χρίζονται φαβορί ανόδου και υποβιβασμού είναι σύνηθες. Αλλες φορές οι προβλέψεις  επιβεβαιώνονται και άλλες όχι. Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι και ο Αρης Πετρούπολης. Κάτι οι πολλές αλλαγές, κάτι η μείωση του μπάτζετ δημιούργησαν πολλές… Κασσάνδρες, που όμως στο τέλος διαψεύστηκαν!

Και αυτό γιατί η ομάδα της Πετρούπολης κατάφερε να κάνει το αδύνατο δυνατό, να κερδίσει πανηγυρικά την παραμονή της στην κατηγορία.  Η στιγμή της επιτυχίας άλλωστε,  είναι αυτή που σε δικαιώνει για τη δυσπιστία που δέχτηκες.  

Βέβαια για να έρθει αυτή υπήρξαν αρκετές δυσκολίες. Η ομάδα στον πρώτο γύρο μετρούσε μόλις τρεις νίκες. Όμως, στη συνέχεια όλα άλλαξαν…. «Από την πρώτη μέχρι την τελευταία αγωνιστική δεν άλλαξε κάτι», αναφέρει αρχικά ο Γιάννης Βενιτουράκης και συνεχίζει: «Δουλεύαμε σκληρά και με συνέπεια σε κάθε προπόνηση προσπαθώντας να βγάλουμε αυτή τη δουλειά στους αγώνες. Δυστυχώς η αρχή δεν ήταν καλή κάτι που επηρέασε την ψυχολογία μας με αποτέλεσμα κάθε αγώνας να έχει διπλή δυσκολία για εμάς. Φτάνοντας στο τέλος του πρώτου γύρου και στην αρχή του δεύτερου κάναμε κάποιες σερί νίκες οι οποίες αναπτέρωσαν το ηθικό μας. Επομένως μετά τη νίκη με την Δάφνη και τον ΚΑΟΚ δεν κάναμε κάτι διαφορετικό από αυτό που κάναμε απ την αρχή απλά καταφέραμε να ανατρέψουμε το εμπόδιο της άσχημης ψυχολογίας».

Τα αποτελέσματα… έκαναν καιρό να έρθουν. Ως ένα καινούργιο σύνολο ο Αρης ήθελε χρόνο, ώστε να μπορέσουν να βρουν τους αυτοματισμούς τους. «Σίγουρα όταν μια ομάδα αλλάζει σε μεγάλο βαθμό θέλει κάποιο χρόνο για να βρει τα πατήματά της. Να μάθουν οι παίκτες τι ζητά ο προπονητής από κάθε παίκτη και να βρουν μετά οι παίκτες τη χημεία τους και εμάς μας κόστισε σχεδόν έναν γύρο αλλά ευτυχώς με θετική κατάληξη», δηλώνει ο Τάκης Μπαζιώτης και συνεχίσει: «Ξεκινώντας τον δεύτερο γύρο και το ματς με τη Δάφνη (έχοντας μια μεγάλη απουσία του βασικού μας playmaker, του Γιάννη Βενιτουράκης λόγω τραυματισμού) που κάναμε μια σπουδαία εμφάνιση καταλάβαμε ότι μπορούμε να επιτύχουμε το στόχο μας γιατί ναι μεν η κατηγορία ήταν πολύ δύσκολη αλλά όλοι μπορούσαν να νικήσουν όλους».

Οι τέσσερις σερί νίκες (Καλαμάτα, Δάφνη, ΚΑΟΚ, Κεραυνός) φαίνεται ότι ήταν η αρχή της επιτυχίας. «Έπειτα ήρθαν οι τέσσερις σερί νίκες που τότε ασχολήθηκαν όλοι μαζί μας που μας είχαν ξεγραμμένους. Με συνεχή υποστήριξη απ όλη την ομάδα -μεταξύ μας- και από τη διοίκηση που μας στήριζε και μας πίστευε απ την αρχή και ήταν σε όλα δίπλα μας…. δουλεύαμε σκληρά για να επιτύχουμε το στόχο μας», τονίζει ο Τάκης Μπαζιώτης για να πάρει τη σκυτάλη ο Γιάννης Βενιτουράκης.  «Στην πραγματικότητα αυτές οι νίκες βοήθησαν να βγάλουμε τον καλό εαυτό μας και τη δουλεία που έχουμε κάνει. Αυτό που έμεινε λοιπόν ήταν η μεγάλη ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της δουλειάς μας και της αποφασιστικότητας μας την ώρα που όλοι μας είχαν ξεγραμμένους».

Τις τελευταίες αγωνιστικές ο Αρης έδειξε τη δυναμική του. Κόντραρε στα ίσια την Ακράτα έδειξε τα.. δόντια του στον Γλαύκο, ενώ στην Καλαμάτα έκανε… περίπατο.   «Όπως είπα, αυτοί που έπρεπε πίστευαν στην ομάδα. Όλα εξαρτιόντουσαν καθαρά από εμάς. Στόχος ήταν μόνο οι νίκες. Δυστυχώς στην Ακράτα ήμασταν άτυχοι αλλά και αποφασισμένοι. Κατεβήκαμε σε αυτά τα παιχνίδια με έξτρα κίνητρο και καθόλου άγχος κάνοντας τελικά αυτό που έπρεπε σε ένα αρκετά δύσκολο όμιλο», δηλώνει ο Γιάννης Βενιτουράκης και ο Τάκης Μπαζιώτης προσθέτει.   «Το ματς στην Ακράτα χάθηκε στις τελευταίες 1-2 επιθέσεις από κακές μας επιλογές σε άμυνα και επίθεση και στο ματς με τον Γλαύκο μπήκαμε με το «μαχαίρι στο λαιμό» που λένε, γιατί ήταν ματς do or die! Δεν αφήσαμε στον αντίπαλο πιθανότητες διεκδίκησης του ματς με την εμφάνιση μας και φτάσαμε στο τελευταίο ματς που αν δεν το κερδίζαμε…. Δεν θα γυρίζαμε πίσω».

Ο σκεπτικισμός ήταν έντονος από το ξεκίνημα της χρονιάς. «Πολλοί δεν πίστεψαν σε εμάς από την αρχή μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος είτε χλευάζοντας είτε κρίνοντας το παιχνίδι, τον προπονητή και τους παίχτες της ομάδας. Όμως ποτέ δεν κατεβαίνεις σε ένα πρωτάθλημα για να χάσεις και ποτέ δεν τα παρατάς. Ήταν σημαντικό για εμάς το γεγονός ότι η πρόεδρος της ομάδας ήταν δίπλα μας εξ αρχής παρέχοντάς μας ότι χρειαζόμασταν και στηρίζοντάς μας στα δύσκολα. Ο προπονητής πίστευε σε εμάς και στο έργο του από την αρχή και σε συνδυασμό με το όμορφο κλίμα που υπάρχει πάντα στον Άρη μείναμε συγκεντρωμένοι, πιστέψαμε στην παραμονή και τα καταφέραμε», σχολιάζει ο Γιάννης Βενιτουράκης και με τη σειρά του ο Τάκης Μπαζιώτης συμπληρώνει…  «Βλέποντας τις άλλες ομάδες στο γκρουπ που ήμασταν, ήμουν σίγουρος ότι θα τερματίζαμε πάνω από αυτές και αν δεν χάναμε κάποια ματς στο πρώτο γύρο που κρίθηκαν στην τελευταία επίθεση θα είχαμε σωθεί πιο νωρίς…!!!

Θεωρώ ότι ήταν μεγάλη επιτυχία της ομάδας αυτό που καταφέραμε γιατί είχαμε και παρά πολλούς τραυματισμούς και ατυχίες μέσα στη χρόνια. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα το προπονητικό τιμ και σε όλη τη διοίκηση από τον έφορο μέχρι την πρόεδρο που μας παρείχαν τα πάντα».