Αρχίζουν τα ματς και στη Β΄ Εθνική!

basketball-285150Με 13 από τους 15 αγώνες του προγράμματος θα ξεκινήσει το τελείως ανανεωμένο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής σε νότιο και βόρειο όμιλο, μετά την αναβολή των αναμετρήσεων Ιωνικός Νίκαιας-Αμύντας και ΑΕΛ-Καστοριά. Μόνο 13 από τις 31 ομάδες συμμετείχαν στο περσινό πρωτάθλημα, εκ των οποίων ο Φοίνικας Λάρισας έγινε ΓΣΛ και ο Αργοναύτης μετατράπηκε σε ΕΑΚ Θεσσαλονίκης! Όπερ σημαίνει τη νέα σεζόν υπάρχουν συνολικά 18 νέες ομάδες (10 στο Νότο και 8 στον Βορρά)!

Στο Κορωπί η κόντρα της πρεμιέρας

Το ματς της πρεμιέρας στο νότιο όμιλο θα διεξαχθεί στο Κορωπί, εκεί όπου η ομάδα του Φώτη Καρακώστα (ένα από τα μεγάλα φαβορί για την άνοδο) θα υποδεχτεί τον Πανιώνιο, στο πρώτο παιχνίδι στην ιστορία του “Ιστορικού” στη Β΄ Εθνική. Από το κλειστό του Αγίου Δημητρίου θα ξεκινήσει την πορεία του ο Πανελευσινιακός, η έτερη ομάδα από την Α1 που κατρακύλησε το καλοκαίρι στη Β΄ Εθνική, ενώ κόντρα στον Εργοτέλη θα αρχίσει τις υποχρεώσεις του στο νέο πρωτάθλημα ο φιλόδοξος Παπάγος.

Ανταγωνιστικά αναμένονται και τα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια της πρεμιέρας. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναμέτρηση του Ηρακλείου με τον ενισχυμένο Χολαργό, ενώ εκτός έδρας αποστολές έχουν οι δύο ομάδες που επέστρεψαν φέτος στη Β΄ Εθνική, η Ενωση Ιλίου (παίζει στη Νέα Σμύρνη με τον Ικαρο) και ο Εσπερος ΑΟΠΑ (έχει δύσκολη έξοδο στο Μαρούσι απέναντι στη νεοφώτιστη Νίκη). Τέλος, στο κλειστό του Ζωγράφου ο Φιλαθλητικός υποδέχεται τον νεοφώτιστο Προμηθέα Χαλανδρίου.

Στον Αστακό το μεγάλο ματς

Στον βόρειο όμιλο η αναμέτρηση του μεγάλου φαβορί για την άνοδο -πλην όμως νεοφώτιστου- Αιόλου Αστακού με το Αργος Ορεστικό (3ο πέρυσι) είναι φυσικά αυτή που επικεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την πρώτη αγωνιστική. Από την Καλαμαριά θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα για έναν από τους μεγάλους αντιπάλους του Αιόλου, τον ΓΣ Λάρισας, ενώ στο νεοφώτιστο Αγρίνιο θα κάνει την πρεμιέρα του το Στρατώνι, η πιο παλιά ομάδα που έχει απομείνει στην κατηγορία -παίζει για 6η συνεχόμενη χρονιά στη Β΄ Εθνική!

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας στον Βορρά περιλαμβάνει άλλες τρεις αναμετρήσεις (ρεπό έχει ο Ερμής Λαγκαδά), με την κυριότερη να είναι αυτή μεταξύ του Πιερικού Αρχέλαου και των Τιτάνων Παλαμά. Επίσης, το Ανατόλια θα υποδεχτεί τον νεοφώτιστο Πολύγυρο και η Ευκαρπία και ο Ιωνικός Ιωνίας, δύο ομάδες που πρωταγωνίστησαν πέρυσι στον 2ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής τη σεζόν 2014-15, θα τεθούν με το καλημέρα αντίπαλοι.

Όμιλος Νότου

Κυριακή 4 Οκτωβρίου

Ζωγράφου 17.00 Φιλαθλητικός-Προμηθέας Χ. Στρέμπας-Παπαφωτίου
Παπάγου 17.00 Παπάγος-Εργοτέλης Μαντήλα-Λιότσος
Π. Παπασιδέρης 17.00 Κορωπί-Πανιώνιος Θεοδωρόπουλος-Μπούκας
Αγ. Δημητρίου 17.00 Κρόνος-Πανελευσινιακός Καλογερόπουλος Λ.-Μαγκουνής
Ν. Σμύρνης 17.00 Ίκαρος Ν. Σμ.-Έν. Ιλίου Τσαρούχα-Διμπινούδης
Αλικαρνασσού 17.00 Ηράκλειο-Χολαργός Κωνσταντινόπουλος-Σοφιανόπουλος
2ο ΓΕΛ 17.00 Νίκη Αμ.-Έσπερος ΑΟΠΑ Κυριακόπουλος-Βαλούρδος

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου

ΔΑΚ Νίκαιας 17.00 Ιωνικός Ν.-Αμύντας  

Όμιλος Βορρά

Κυριακή 4 Οκτωβρίου

ΣΣ Κατερίνης 17.00 Πιερικός Αρχ.-Τιτάνες Π. Συμεωνίδης-Τσιρτσιμάλης
ΔΑΚ Βόνιτσας 17.00 Αίολος Αστακού-Άργος Ορ. Δημόπουλος-Κωνσταντινίδου
ΔΑΚ Αγρινίου 17.00 Αγρίνιο-Στρατώνι Αναστόπουλος Α.-Νάστος
ΔΑΚ Καλαμαριάς 17.00 ΕΑΚ Θεσσαλονίκης-ΓΣ Λάρισας Ευφραιμίδης-Ταρενίδης Κ.
Ευκαρπίας 17.00 Ευκαρπία-Ιωνικός Ιωνίας Δεληγιαννίδης-Φουτζήλας
Ανατόλια 17.00 Ανατόλια-Πολύγυρος Παπαγεωργίου-Ελευθεριάδης

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου

ΕΑΚ Λάρισας 17.00 ΑΕΛ-Καστοριά