Β΄Εθνική (Νότος) / 25η αγωνιστική: Η προαναγγελία

basketball-hong-kong_71641_990x742Σε τρεις δόσεις θα γίνει η 25η αγωνιστική στο νότιο όμιλο της Β΄Εθνικής. Η πρώτη είναι φυσικά προγραμματισμένη για σήμερα, με τη διεξαγωγή τεσσάρων αγώνων, η δεύτερη τη Δευτέρα (με το Ικαρος-Φιλαθλητικός) και η τρίτη την προσεχή Τετάρτη, με τις αναμετρήσεις Φάρος-ΚΑΠ και Χολαργός-Ηράκλειο.

ΓΣ ΚΥΜΗΣ-ΔΟΥΚΑΣ (Γήπεδο Κύμης, 17:00 / Διαιτητές: Μαγκουνής, Αργυρούδης)

Τη νίκη που θα του χαρίσει και μαθηματικά την πρώτη θέση και την άνοδο στην Α2 χρειάζεται σήμερα ο ΓΣ Κύμης, απέναντι στον ήδη υποβιβασμένο Δούκας. Φυσικά, οι “κυανόλευκοι” (των 10 συνεχόμενων ηττών) πολύ δύσκολα θα χαλάσουν το πάρτι της Κύμης, η οποία έχει απολογισμό 12-0 στο γήπεδο της.

ΑΜΥΝΤΑΣ-ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ (Γήπεδο Υμηττού, 17:00 / Διαιτητές: Παγώνης, Ζαχαρής)

Οι δύο από τις τέσσερις ομάδες που μάχονται για τη 3η θέση κονταροχτυπιούνται στο κλειστό του Υμηττού. Ο Αμύντας και ο Πανερυθραϊκός είναι ισόβαθμοι στην 3η θέση μαζί με το Περιστέρι (και τον Παπάγο να ακολουθεί ένα βαθμό πιο πίσω) και ο νικητής του συγκεκριμένου αγώνα θα κάνει σημαντικό βήμα για την κατάληψη της. Ειδικά αν ο νικητής είναι ο Πανερυθραϊκός, ο οποίος προέρχεται πάντως από τέσσερις σερί εκτός έδρας ήττες. Στον 1ο γύρο ο Αμύντας είχε νικήσει μέσα στη Νέα Ερυθραία με 102-100.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ-ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (Γήπεδο “Γ. Στεφανόπουλος”, 17:00 / Διαιτητές: Θεοδωρόπουλος, Σπυρόπουλος Σ.)

Το Περιστέρι ανέβηκε την περασμένη εβδομάδα στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα ωστόσο για να παραμείνει εκεί, θα πρέπει να τελειώσει το πρωτάθλημα με 2/2. Κι αυτό διότι υστερεί στην ισοβαθμία με τον Παπάγο και έχει να πάει και στην Ερυθραία την επόμενη εβδομάδα. Μικρό είναι το κίνητρο για τον Ιωνικό Νίκαιας, που χρειάζεται μία νίκη σε δύο αγώνες (ή μία ήττα του Φιλαθλητικού) για να εξασφαλίσει μαθηματικά την 7η θέση του πρωταθλήματος.

ΜΑΡΟΥΣΙ-ΠΑΠΑΓΟΣ (Γήπεδο Αγίου Θωμά, 17:00 / Διαιτητές: Αποστολίδης, Παυλόπουλος)

Για το γόητρο θα δώσουν τη μάχη τους οι γηπεδούχοι, για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα οι φιλοξενούμενοι, στην κόντρα δύο ομάδων που με άλλες φιλοδοξίες ξεκίνησαν τη σεζόν και αλλιώς θα την ολοκληρώσουν. Το μεν Μαρούσι ήταν η αρνητική έκπληξη της χρονιάς, μετράει 11 ήττες στους τελευταίους 13 αγώνες του και έχει υποβιβαστεί προ πολλού. Για τον Παπάγο, από την άλλη, μόνο επιτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί η επάνοδος του στη Β΄Εθνική. Οι “στρατηγοί” είδαν την περασμένη Κυριακή να σπάει ένα σερί 9 νικών στο “Σαλούν”, ωστόσο παραμένουν ακόμα στο κυνήγι της 3ης θέσης, με βάσιμες ελπίδες.

Δευτέρα 4 Μαΐου

ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ (Γήπεδο Εσπέρου, 19:00 / Διαιτητές: Γιακείμη, Αντωνίου)

Οι υποχρεώσεις της παιδικής ομάδας του Ικάρου (εννέα εκ των οποίων βρίσκονται και στην ανδρική ομάδα!) μετέφεραν για τη Δευτέρα την -ούτως ή άλλως αδιάφορη βαθμολογικά- αναμέτρηση με τον Φιλαθλητικό. Οι δύο ομάδες δεν κυνηγούν ουσιαστικά τίποτα στις τελευταίες δύο αγωνιστικές.

Τετάρτη 6 Μαΐου

ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΚΑΠ (Γήπεδο “Π. Νικολαΐδης”, 17:15 Διαιτητές: Ζακεστίδης, Πολυχρόνης)

Μετά την αυτοκτονία της περασμένης Δευτέρας στον αγώνα με τον Ικαρο, η Αγία Παρασκευή δεν χρειάζεται απλά το διπλό από το (αλώβητο έπειτα από 12 αγώνες) Κερατσίνι. Χρειάζεται και ένα στραβοπάτημα του Χολαργού, που έχει μάλιστα και ευκολότερο πρόγραμμα. Ο Φάρος, πάντως, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι παντελώς αδιάφορος την Τετάρτη. Εφόσον ο ΓΣ Κύμης νικήσει σήμερα τον Δούκα, τότε ο Φάρος θα χάσει αυτομάτως κάθε ελπίδα για την πρώτη θέση. Έστω κι αν οι βάσιμες ελπίδες είχαν χαθεί εδώ και πολύ καιρό…

ΧΟΛΑΡΓΟΣ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Γήπεδο Χολαργού, 17:15 / Διαιτητές: Κοντίλης, Λιότσος)

Λίγο πριν από την ολοκλήρωση ενός μικρού θαύματος μοιάζει να βρίσκεται ο Χολαργός, ο οποίος μετρούσε 3 νίκες στις πρώτες 17 αγωνιστικές, ωστόσο σημείωσε 6 στα τελευταία 7 παιχνίδια και πλέον βρίσκεται σε εξαιρετικά πλεονεκτική θέση (έναντι της ΚΑΠ) στην κούρσα για τη σωτηρία. Ενδεχομένως να την κατακτήσει μαθηματικά ακόμα και την Τετάρτη, εφόσον νικήσει το Ηράκλειο και ηττηθεί η ΚΑΠ στο Κερατσίνι. Το Ηράκλειο, από την άλλη, αναπνέει πια ελεύθερα από την προηγούμενη Δευτέρα. Κι αυτό διότι η ήττα της ΚΑΠ από τον Ικαρο σήμανε και μαθηματικά την παραμονή του στη Β΄Εθνική…