Βρήκε στόχο το τρίποντο αγάπης…

Συνήθως η ήττα φέρνει γκρίνια… Αυτή τη φορά, όμως, η κόρνα της λήξης βρήκε νικητές και ηττημένους να φεύγουν απ’ το γήπεδο του «Αλκαζάρ» αγκαλιασμένοι και χαρούμενοι, αφού ο σκοπός τους στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Διότι το «τρίποντο αγάπης» βρήκε στόχο! Το παιχνίδι ανάμεσα στον Εθνικό Λάρισας και τον σύνδεσμο Βετεράνων καλαθοσφαιριστών (που βρήκε νικητές τους δεύτερους με 90-65) δεν είχε σαν στόχο να βγάλει κάποιον νικητή. Άλλωστε οι νικητές ήταν γνωστοί εκ των προτέρων και δεν ήταν άλλοι απ’ το σύλλογο γονέων, φίλων και κηδεμόνων Αυτιστικών ατόμων νομού Λάρισας, το σύλλογο κεντρικής Ελλάδας γονέων και φίλων παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις «ΙΑΣΩ », καθώς και το ΚΕΘΕΑ «Έξοδος». Και δεν είναι νικητές μόνο αυτού του αγώνα, αλλά του διαρκούς καθημερινού τους αγώνα…

Για το λόγο αυτό, άλλωστε και βρέθηκαν στη Λάρισα γνωστά ονόματα του ελληνικού μπάσκετ. Φραγκίσκος Αλβέρτης, Γιώργος Σιγάλας, Ευθύμης Ρεντζιάς, Μπάνε Πρέλεβιτς, Γιώργος Λιαδέλης, Γιώργος Μπαλογιάννης, Γιάννης Γιαννούλης, Γιώργος Καράγκουτης, Χρήστος Τσέκος, Χρήστος Κωνσταντινίδης, Γιώργος Λημιάτης, Χρήστος Μυριούνης, Σάκης Τζαλαλής και Νίκος Μπουντούρης.

«Ευχαριστούμε τον κόσμο»

Μπάνε Πρέλιεβιτς: «Για να μπορείς να προσφέρεις κάτι, πρέπει να τρέχεις να κάνεις προπόνηση, εμείς έτσι μαζευόμαστε και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να χαιρόμαστε που παίζουμε στο γήπεδο και να είμαστε παρόντες όταν γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις. Το γήπεδο είναι σήμερα σχεδόν γεμάτο και αυτό είναι ένα μήνυμα προς όλους πως το μπάσκετ υπάρχει. Απλά θα πρέπει να το προσεγγίσουν με άλλο τρόπο και μάλλον θα πρέπει να σκεφτούμε να το διοργανώσουμε από την αρχή.

Ευθύμης Ρετζιάς:«Είμαστε πάντοτε παρόντες σε τέτοιου είδους φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Μέσω αυτών περνάμε και εμείς καλά αλλά επιτελούμε και κοινωνικό έργο. Το μπάσκετ δυστυχώς λείπει πια από την επαρχία, από την Λάρισα αλλά και από τα Τρίκαλα.

Γιώργος Σιγάλας:«Ο Σύλλογος Βετεράνων έχει αποδείξει ότι βρίσκεται και θα βρίσκεται στο πλευρό όλων, είναι τιμή μας που μας καλούν και πιστεύουν πως μπορούμε να κάνουμε μια εκδήλωση πετυχημένη όπως η σημερινή. Ευχαριστούμε τον κόσμο που βρέθηκε εδώ και στηρίζει αυτή την προσπάθεια. Είναι κρίμα να μην υπάρχει λαρισινό μπάσκετ, αυτό άλλωστε συζητήσαμε και με τα παιδιά που συναντηθήκαμε εδώ. Ελπίζω κάποιος να μπει μπροστά και να μαζέψει τον επιχειρηματικό κόσμο, δεν γίνεται να ξεκινήσει κάτι από προσπάθεια ενός και μόνο. Η πόλη είναι ακόμα πλούσια, υπάρχουν επιχειρηματίες που μπορούν να αγκαλιάσουν αυτό το άθλημα που είναι ιστορικό για την πόλη. Ο πληθυσμός εδώ είναι μεγάλος, πράγμα που σημαίνει πως υπάρχουν ταλέντα που θα πρέπει να δουλευτούν και σιγά- σιγά να υπάρξει ξανά μια ομάδα στην Α1».

Τα δεκάλεπτα: 13-26, 28-46, 40-73, 65-90

Διαιτητές: Πιτσίλκας, Κουκουλίτσιος, Τζούτζουρας

Οι δύο ομάδες απαρτίστηκαν από τους:

ΕΘΝΙΚΟΣ ΛΑΡ.: Καρακίτσιος, Λαλάκης, Γιασάρης, Γκατζιάς, Μπακοδήμος, Ανδρέου, Τσιλίκης, Τεντολούρης, Τσιφούτης, Ράλλης, Κάλφας, Χαχόπουλος, Καραγιάννης, Πολύζος, Πατσιάνης, Τριανταφύλλου, Κούργιας.

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ: Λημνάτης, Τζαλαλής, Πρέλιεβιτς, Ρετζιάς, Γιαννούλης, Λιάκος, Κωνσταντινίδης, Σιγάλας, Καζιάνης, Μπουντούρης, Τόλιας.