Η έλλειψη ενός δυναμικού σέντερ έπαιξε ρόλο στον υποβιβασμό της ΦΕΑ, όπως είχε αποκαλύψει ο προπονητής της ομάδας Κυριάκος Κοσμίδης. Το πρόβλημα το είχε εντοπίσει ο τεχνικός και φρόντισε ενόψει της νέας σεζόν να το… καλύψει. Και η ρακέτα της ΦΕΑ “γέμισε” με την απόκτηση του Χρήστου Λοΐζου, από τον Προμηθέα Χαλανδρίου.

loizos_christos_feaΕίναι ένας παίκτης με δυνατό κορμί και πρόκειται για ένα κλασικό «πεντάρι», ενώ στα συν του συγκαταλέγονται η πολύ καλή του άμυνα στο ένας εναντίον ενός και η πολύ καλή του πάσα. Ο γεννημένος στις 29 Δεκεμβρίου του 1987 καλαθοσφαιριστής μίλησε στην επίσημη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης της ΦΕΑ για την νέα σελίδα της καριέρας του στους «κυανόλευκους».

«Η ΦΕΑ μου έδειξε εξ αρχής ότι ήθελε να γίνω μέλος της», δήλωσε αρχικά ο Λοΐζος και πρόσθεσε: «Επικοινώνησε μαζί μου πολύ νωρίς και μου ξεκαθάρισε τις προθέσεις της με ειλικρίνεια και σοβαρότητα. Μου έδωσε να καταλάβω ότι πρόκειται για ένα σωματείο που λειτουργεί σε ένα υγιές περιβάλλον και ότι θέλει να σχηματίσει μια ανταγωνιστική ομάδα».
Στο κατά πόσο έπαιξε ρόλο η παρουσία του Κοσμίδη στον πάγκο της ΦΕΑ, ο νεαρός σέντερ τόνισε: «Ο κόουτς σίγουρα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιλογή μου. Έχω δει τον τρόπο που του αρέσει και θέλει να αγωνίζεται η ομάδα του και προσπαθεί να πάρει από τους παίχτες το 100%».

“Προσπάθεια, σκληρή δουλειά και επιθυμία για τη νίκη”

Τι περιμένουμε, όμως, να δούμε από τον ίδιο στο παρκέ; «Αυτό είναι κάτι που ανεξάρτητα με το τι πιστεύω, πρέπει να αποδεικνύεται μέσα στο γήπεδο. Μου αρέσει να παίζω κοντά στο καλάθι, όμως σχετικά με το πώς θα βοηθήσω την ομάδα αυτό θα το κρίνει και θα το αποφασίσει ο κόουτς».
Αναφερόμενος στο με ποιον τρόπο πρόκειται να κερδίσει τον κόσμο της ομάδας, είπε: «Με προσπάθεια, σκληρή δουλειά και την επιθυμία για τη νίκη σε κάθε ματς».
Τέλος, μίλησε για την Α΄ ΕΣΚΑ όπου από τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται η ΦΕΑ: «Πιστεύω ότι πρόκειται για ένα πρωτάθλημα που τα τελευταία χρόνια είναι αρκετά δυνατό και αυτό περιμένω και φέτος».