Γιώργος Γράψας: Το τρίπτυχο της επιτυχίας του Πολυνίκη…

Χωρίς σταματημό οι στιγμές χαράς που ζουν τις τελευταίες ημέρες στην Αγία Βαρβάρα και στον Πολυνίκη. Δεν είναι λίγο άλλωστε να προετοιμάζεις την ομάδα για το νέο πρωτάθλημα της Β’ ΕΣΚΑ και μέσα στην “καρδιά” του καλοκαιριού και μετά τις …καραμπόλες που δημιουργήθηκαν να παίρνεις το εισιτήριο για την Α’ ΕΣΚΑ.

Συγκεκριμένα, στο φετινό πρωτάθλημα της Β’ ΕΣΚΑ ο Πολυνίκης Αγίας Βαρβάρας μέσα από την διαδικασία των Play Offs τερμάτισε στην 4η θέση της βαθμολογίας του 1ου ομίλου. Έτσι απέκτησε το δικαίωμα να διεκδικήσει σαν επιλαχούσα ομάδα μια θέση ανόδου σε περίπτωση που υπήρχαν ανακατατάξεις στις μεγαλύτερες κατηγορίες. Όπερ και εγένετο… Μιας και δεν είχε υπάρξει αγώνας κατάταξης μεταξύ των 4ων των δύο ομίλων και εφόσον τόσο ο Πολυνίκης όσο και η πολύ καλή ομάδα της ΜΕΝ Ιλίου αποδέχθηκαν την πρόταση της διοργανώτριας αρχής για κάλυψη της μίας θέσης που προέκυψε, οι δύο σύλλογοι οδηγήθηκαν σε κλήρωση. Η τύχη χαμογέλασε στον Πολυνίκη που έπειτα από πέντε χρόνια δημιουργίας ευτύχισε να πάρει την μεγαλύτερή του χαρά…

Κεντρικό πρόσωπο, ποιος άλλος, ο πρόεδρος Γιώργος Γράψας που στις δηλώσεις του στο infobasket.gr έκανε λόγο ότι αυτή η άνοδος αποτελεί για τον ίδιο και την …οικογένεια της ομάδας, όνειρο ζωής. «Σύμπνοια, ταύτιση απόψεων και ομαδικό πνεύμα νομίζω είναι τα στοιχεία που μας έχουν αποφέρει τις μέχρι στιγμής επιτυχίες μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γράψας και πρόσθεσε: «Αυτά τα στοιχεία είναι που μας έδωσαν λύσεις στις δύσκολες στιγμές, μας κράτησαν σταθερά στον αρχικό μας προγραμματισμό. Πολύ σημαντικό θεωρώ το γεγονός της πλήρους εμπιστοσύνης στον προπονητή μας Ηλία Στρατικόπουλο. Οι εντός των γραμμών αποφάσεις είναι καθαρά δικές του, βάσει του πλάνου της ομάδας, αυτού του πλάνου που δεν χρειάστηκε να το συζητήσουμε ξανά μετά την έναρξη της συνεργασίας μας.

Σκληρή δουλειά, νέα παιδιά με όρεξη για δουλειά και όπου χρειαστούμε πιο έμπειρους παίκτες να έχουν την διάθεση να λειτουργήσουν και σαν δάσκαλοι προς τους μικρότερους. Είμαστε πολύ τυχεροί που και σε αυτό το σημείο οι επιλογές μας ήταν οι ενδεδειγμένες».

Καλή η δουλειά του προπονητή εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, τι πρέπει όμως να κάνει και η διοίκηση από την πλευρά της ώστε να συνεχίσει η ομάδα να πορεύεται στον δρόμο των επιτυχιών; Ο πρόεδρος των “πρασίνων” τονίζει: «Από την πλευρά της διοίκησης το μέλημα μας είναι να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, να παρέχουμε τις κατάλληλες συνθήκες προπόνησης και άθλησης έτσι ώστε οι παίκτες και οι προπονητές να είναι απερίσπαστοι στο δικό τους έργο. Ενδεικτικά θα ήθελα να αναφέρω πως ο σύλλογος μας από τον 1ο του επίσημο αγώνα το 2013 είχε σε όλους τους αγώνες, εντός και εκτός έδρας, τον δικό του γιατρό στον πάγκο της αποστολής».

Του Ιωάννη Νοταρά

.
Διαβάστε ακόμη…