Γ. Διαμαντάκος: «Εάν συντρέχει λόγος θα κινηθώ δικαστικά»

diamantakosΣτο… άμεσο μέλλον (και πιο συγκεκριμένα σε διάστημα 3 μηνών, όσο του επιτρέπει ο νόμος) μπορεί να υποβάλει τη μήνυση στον προπονητή της Πεντέλης Φώτη Καρακώστα, ο προπονητής του Αγρινίου Γιάννης Διαμαντάκος για τον χαρακτηρισμό που του απηύθυνε ο πρώτος μετά το τέλος του ματς των δύο ομάδων την Κυριακή στο Αγρίνιο. Ο τεχνικός του Αγρινίου βρέθηκε μία ανάσα απ’ το να καταθέσει τη μήνυση σχεδόν αμέσως, ωστόσο επέλεξε να… κάνει πίσω «συνειδητά» όπως αποκαλύπτει στο www.infobasket.gr «… διότι από τη μία ήθελα να εκτονωθεί η ένταση και αφετέρου για να μην ταλαιπωρήσω την αποστολή της αθηναϊκής ομάδας και κυρίως τους παίκτες της». Στο… πίσω μέρος του μυαλού του, ωστόσο, υπάρχει ακόμη το ενδεχόμενο να κινήσει τις νομικές διαδικασίες.

«Η φράση που ειπώθηκε μ’ έχει θίξει ηθικά, αλλά και επαγγελματικά και δεν αποκλείεται εάν κρίνω ότι συντρέχει λόγος να το πράξω, εντός των χρονικών ορίων που μου επιτρέπει η νομοθεσία», αποκαλύπτει ο τεχνικός του συλλόγου του Αγρινίου, επισημαίνοντας ότι εάν το πράξει, θα είναι «κυρίως για την αποφυγή δημιουργίας εντυπώσεων». Κι αν προχωρήσει στην κίνησή του, έχει και τα … ατού του, καθώς υπάρχει τόσο η καταγραφή του συμβάντος απ’ την Αστυνομία (την οποία είχε καλέσει προκειμένου να προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες), όσο και των μαρτύρων που ήταν παρόντες στο περιστατικό.

Προς το παρόν, βέβαια, εκείνο που δείχνει να θέλει περισσότερο είναι να μην δώσει μεγαλύτερη έκταση και συνέχεια, επισημαίνοντας πάντως ότι δεν ήταν η ομάδα του εκείνη που ξεκίνησε την ένταση. «Γιατί έγινε; Ας αποταθεί όποιος θέλει να μάθει σ’ εκείνους που την ξεκίνησαν. Εμείς προκληθήκαμε και αντιδράσαμε», σχολιάζει ο Διαμαντάκος, που πάντως δείχνει να κατανοεί  την απογοήτευση που προκαλεί η ήττα. «Όταν χάνεις παιχνίδι με 18 πόντους…»!

Το Αγρίνιο, πάντως, παραμένει εκτός… στόχου, όπως λέει ο τεχνικός της. «Απ’ την αρχή έχουμε θέσει σαν πρωταρχικό στόχο μας την παραμονή στην κατηγορία και δυστυχώς ακόμη μαθηματικά δεν το έχουμε πετύχει. Είμαστε μία νέα ομάδα, έχουμε και νεαρούς παίκτες στο δυναμικό μας κι εκείνο που θέλουμε ν’ αποφύγουμε, είναι να παλεύουμε στο τέλος για την σωτηρία μας». Μπορεί, βέβαια ο Διαμαντάκος να μιλάει για παραμονή, ωστόσο η πορεία του Αγρινίου στο πρωτάθλημα, μοιάζει περισσότερο με… πορεία πρωταθλητισμού, δεδομένου μάλιστα ότι η διαφορά της απ’ την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα είναι μικρή. Ο έμπειρος προπονητής, ωστόσο προτιμά να βάζει σε πρώτο πλάνο την παραμονή απ’ οτιδήποτε άλλο.

«Άπαξ και καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο μας, δηλαδή την παραμονή, τότε θα δούμε τι άλλο μπορεί να μας επιφυλάσσει το μέλλον. Πάμε βήμα-βήμα, στοχεύοντας πάντα εκείνο που θέλουμε να πετύχουμε», λέει ο κόουτς του ΑΟΑ, επισημαίνοντας παράλληλα τις δυσκολίες που έχει το πρωτάθλημα. «Οι αποστάσεις των ομάδων είναι μικρές κι αυτό καθιστά το πρωτάθλημα πολύ ενδιαφέρων και ανταγωνιστικό. Στοιχείο το οποίο είναι πολύ ελκυστικό για όλους. Για τον κόσμο – πρώτα απ’ όλα – αλλά και για τους παίκτες, τους προπονητές και τους παράγοντες και μακάρι να συνεχιστεί έτσι έως το τέλος».