Δεληγιάννης: «Χαίρομαι που μέσα στην ατυχία μου ήμουν τυχερός»

chris spirou_deligiannis_stan spirouΠέρασαν επτά μήνες από τότε που το πρόβλημα υγείας του χτύπησε την… πόρτα και είχε ως αποτέλεσμα στις 4 Μαϊου να ανακοινώσει την αποχώρησή του από την ενεργό δράση.

Η απόφαση δεν ήταν εύκολη, όμως οι δύσκολες στιγμές ανήκουν στο παρελθόν. Και επειδή οι αγάπες δεν ξεχνιούνται ο Χρήστος Δεληγιάννης θα συνεχίσει να ασχολείται με το μπάσκετ αλλά από ένα διαφορετικό πόστο. Στην ομάδα της πόλης του, την Καρδίτσα,  ο Δεληγιάννης θα βοηθήσει –αφιλοκερδώς- προσφέροντας  τις υπηρεσίες του από ένα διοικητικό πόστο.

Ο πρώην –πλέον- αθλητής μίλησε στο infobasket.gr για τη δύσκολη περίοδο που πέρασε που τον οδήγησε στην απόφαση της πρόωρης αποχώρησης του, την αγάπη που έχει λάβει από τον κόσμο αλλά και το νέο πόστο του στον ΑΣ Καρδίτσας.

 «Η αλήθεια είναι, πως ήταν μία πολύ δύσκολη στιγμή. Ηθελα να το κυνηγήσω, να ξαναπαίξω, αλλά όσο περνούσε ο καιρός σκεφτόμουν ότι η πιθανότητα να σταματήσω ίσως να είναι η καλύτερη επιλογή. Ηθελα όταν πάρω την κρίσιμη απόφαση να είμαι πιο έτοιμος. Με προβλημάτισε, με στεναχώρησε, αλλά εν τέλει κατάλαβα πως υπάρχουν και άλλα πράγματα στη ζωή, πλέον σκέφτομαι θετικά», ανέφερε αρχικά αναλύοντας στη συνέχεια το σκεπτικό  του:

«Η απόφαση δεν ήταν εύκολη, αλλά όταν αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα υγείας, προέχει αυτή.  Σίγουρα στεναχωριέσαι για αυτά που χάνεις, αλλά εγώ χαίρομαι που μέσα στην ατυχία μου ήμουν τυχερός γιατί μπορώ να συνεχίσω τη ζωή μου φυσιολογικά, εκτός βέβαια από το να κάνω πρωταθλητισμό».

Η ομάδα των Τρικάλων με κάθε ευκαιρία του δείχνει τη συμπαράστασή της. Όπως και  εγινε στο φιλανθρωπικό αγώνα με τους SNHU Penmen, όπου ο Δεληγιάννης τιμήθηκε για την προσφορά του: « Με τους Τρικαλινούς και  όχι μόνο, ήταν πολύ κοντά μου σε όλο αυτό. Τους αισθάνομαι δικούς μου ανθρώπους και νομίζω πως και αυτοί αισθάνονται το ίδιο για μένα. Τους ευχαριστώ πολύ για αυτό αν και είμαι σίγουρος πως με τα Τρίκαλα θα συνεχίσουμε να έχουμε επαφή».

Όταν μία πόρτα κλείνει μία άλλη ανοίγει. Ετσι, η φετινή σεζόν θα βρει τον Δεληγιάννη σε μία άλλη θέση, διοικητική στον ΑΣ Καρδίτσας: « Ηταν μία απόφαση που πήρα τον τελευταίο μήνα. Η ομάδα βρίσκεται στη Γ΄εθνική. Μαζί με μια ομάδα ανθρώπων αποφασίσαμε να αναλάβουμε το τιμόνι της ομάδας και να βοηθήσουμε με την εμπειρία μας την προσπάθεια της Καρδίτσας να πετύχει κάτι καλό μπασκετικά», δήλωσε αρχικά σχολιάζοντας στη συνέχεια το ρόλο που θα έχει:  «Θα είμαι υπεύθυνος για τη στελέχωση όλων των τμημάτων. Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός, έχω μεγάλη όρεξη να δουλέψω».

Τέλος, όσο αναφορά τους στόχους της Καρδίτσας, ο Δεληγιάννης, ανέφερε: «Στόχος της ομάδας είναι η οργάνωση σε όλα τα επίπεδα γιατί βρίσκεται σε ένα «παρθένο» στάδιο. Θέλουμε να δημιουργήσουμε  τις βάσεις έτσι ώστε χρόνο με το χρόνο να παρουσιάζεται δυνατότερη και σε βάθος χρόνου να ανέβει επίπεδο.