Δεμερτζής: «Ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης»

hraklhs kozanhs-aiasΜία εκτός έδρας νίκη αποτέλεσε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στη νέα σεζόν για τον Αίαντα Ευόσμου. Η ομάδα του Γιάννη Χατζούλη έκανε το διπλό μέσα στην Κοζάνη επί του Ηρακλή και ο Γιάννης Δεμερτζής μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Αίαντα για την πρώτη νίκη και τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το παιχνίδι:

«Ήταν ένα παιχνίδι υψηλού βαθμού δυσκολίας ιδιαίτερα από την στιγμή που ήταν κι εκτός έδρας. Αμφότερες οι ομάδες ήθελαν τη νίκη ώστε να ξεκινήσουν με το δεξί το πρωτάθλημα. Εμείς μπήκαμε δυνατά στη αρχή και πήραμε τον έλεγχο, αλλά στο δεύτερο μέρος ο Ηρακλής Κοζάνης είχε ένα καλό εφτάλεπτο, το οποίο σε συνδυασμό με το ότι εμείς χάσαμε την συγκέντρωσή μας, τον έφερε μπροστά στο σκορ. Στο τέταρτο δεκάλεπτο όμως καταφέραμε να αντιδράσουμε χάρη στην άμυνά μας, το γρήγορο μπάσκετ και την συγκέντρωση στο παιχνίδι. Στο τέλος ήμασταν άστοχοι στις βολές και μας πλησίασαν στο σκορ, αλλά μείναμε ψύχραιμοι, βάλαμε τα κρίσιμα σουτ και φτάσαμε στη νίκη».

Για τη συνέχεια:

«Ακολουθούν δύο πολύ δύσκολες εντός έδρας αναμετρήσεις, στις οποίες θέλουμε να εμφανιστούμε βελτιωμένοι για να καταφέρουμε να φτάσουμε στα επιθυμητά αποτελέσματα. Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά όπως κάνουμε πάντα».

Για το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, που ο Ηρακλής πήρε τον έλεγχο του αγώνα:

«Μπήκαν πολύ δυνατά, πέτυχαν δύο εύκολα καλάθια από το λόου ποστ, ενώ σε μας έλλειψε το καθαρό μυαλό, ώστε να διαβάσουμε τις φάσεις. Είχαμε κακές επιλογές, δοκιμάζοντας αρκετά τρίποντα, που ήταν άστοχα. Μετά το τάιμ άουτ όμως του κόουτς επανήλθαμε, πήραμε τον έλεγχο του αγώνα και φτάσαμε στη νίκη.

Για το κλειδί της νίκης στην πρεμιέρα:

«Παίξαμε πολύ καλή άμυνα κατά διαστήματα, τρέξαμε στην επίθεση, ενώ ήμασταν ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης σε όλο τον αγώνα. Αντιδράσαμε στην αντεπίθεση του Ηρακλή και καταφέραμε να γυρίσουμε ξανά το παιχνίδι».

Για το γεγονός ότι όταν κάποιος αθλητής της ομάδας πέφτει κάτω όλοι τρέχουν να τον σηκώσουν και να τον ενθαρρύνουν:

«Είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Όλοι βάζουμε τα κορμιά μας στη φωτιά, βουτάμε για τις μπάλες και δεν φοβόμαστε να κοντραριστούμε σε… «μάχες» σώμα με σώμα. Όλοι έχουμε βάλει το εγώ μας κάτω από το καλό του συνόλου και της ομάδας από τον προπονητή και τους παίκτες μέχρι τον έφορο και τον φυσιοθεραπευτή».