stratoniΗ νίκη επί του Πευκοχωρίου την περασμένη εβδομάδα έφερε το Στρατώνι ένα βήμα από την παραμονή. Η ομάδα της Χαλκιδικής μπορεί να αισθάνεται πια άνετα, καθώς απομακρύνθηκε κατά τρεις βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού, με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν. Ωστόσο δεν εφησυχάζει. Και έχει λόγους να το κάνει αυτό…

«Δεν έχουμε σωθεί ακόμα μαθηματικά και δεν μπορούμε, ούτε πρόκειται να διαλέξουμε παιχνίδια μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Σε κάθε ματς επιβάλλεται να κάνουμε το καθήκον μας. Από την ημέρα που ήρθα στην ομάδα θέλησα να προσδώσω τη νοοτροπία του νικητή και αυτό δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη, κι ας είμαι 4,5 μήνες στο Στρατώνι. Αυτό γίνεται σε βάθος χρόνου» εξηγεί ο Σωτήρης Νικολαΐδης.

«Ακόμα κι αν νικήσουμε τον Αίαντα, δεν θα χαλαρώσουμε. Όταν η διοίκηση είναι εντάξει απέναντι μας, τότε κι εμείς, η ομάδα, θα πρέπει να είμαστε εντάξει απέναντι της μέχρι τέλους. Πρέπει κι εμείς να παίζουμε μέχρι τέλους. Αν θέλεις να κάνεις κάτι παραπάνω, πρέπει να βλέπεις nikolaidisκάθε ματς ξεχωριστά για το καλύτερο δυνατό. Θέλουμε να είμαστε εντάξει απέναντι στον εαυτό μας» τονίζει ο προπονητής του Στρατωνίου.

Ο σύλλογος της Χαλκιδικής έχει βέβαια και άλλα δύο κίνητρα. Το ένα είναι βαθμολογικό. «Θέλουμε να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται. Ακόμα έχουμε πιθανότητες να προλάβουμε την έκτη θέση και αυτό θα επιδιώξουμε μέχρι τέλους» τονίζει ο Σωτήρης Νικολαΐδης. Το άλλο κίνητρο είναι… στατιστικό. Μετά τη νίκη επί του Πευκοχωρίου, το Στρατώνι έφτασε τις 196 από τότε που ανέβηκε στις εθνικές κατηγορίες (συμπεριλαμβανομένου και του κυπέλλου Ελλάδας) και με 4/4 μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος μπορεί να τις κάνει 200.

Ο ιστορικός απολογισμός του Στρατωνίου

Β΄Εθνική 69-63
Γ΄Εθνική 125-60
Κύπελλο 2-2
Εντός έδρας 121-40
Εκτός έδρας 74-83
Ουδέτερο 1-2
Συνολικά 196-125