Το τελευταίο φιλικό που έδωσε η εθνική μας ομάδα πριν τις υποχρεώσεις της στο προολυμπιακό τουρνουά, φανέρωσε πολλές αδυναμίες. Η ήττα (91-76) από τη Σερβία προβληματίζει, διότι έδειξε πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει κενά, δεν είναι “δεμένη” ομάδα και σίγουρα θα πρέπει να… τρέξει αρκετά για να μπορέσει να παρουσιάσει ένα αξιόμαχο σύνολο στο Τορίνο.

srbja_ellada_kunboΗ ήττα ήρθε σε μάλλον καλό χρονικό σημείο για την εθνική ομάδα, καθώς έδειξε ότι η άμυνά της είναι προβληματική κι αν δεν την βελτιώσει, δεν έχει μέλλον. Κάποιοι ίσως να σταθούν στο γεγονός ότι η Σερβία έπαιζε στην έδρα της, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Όπως και το γεγονός ότι δεν είχε τον Κουφό για να κοντράρει τους ψηλούς της Σερβίας… Κι αυτό διότι η εθνική μας έδειξε στο πρώτο μισό της αναμέτρησης ότι μπορεί να “κοιτάξει” τους Σέρβους στα “μάτια”. Βρέθηκε να προηγείται με 15-22, αλλά το πρόβλημά της κοντά στη ρακέτα αποδείχθηκε πολύ σημαντικό. Ο Γιόβιτς έκανε… πάρτι και οι Σέρβοι ισορρόπησαν το ματς (27-27). Η επιθετική λειτουργία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν καλή, όμως αμυντικά δεν είχε συνοχή κι αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης. Η ελληνική ομάδα έκανε λάθη, έχανε τα ριμπάουντ και σταδιακά άρχισε να χάνει και την επαφή με το σκορ.

Οι κακές της επιλογές είχαν σαν αποτέλεσμα να εκνευριστούν οι Έλληνες παίκτες, που είδαν το τρίτο δεκάλεπτο να τελειώνει με το σκορ στο 75-63. Οι Σέρβοι είχαν φέρει το ματς για τα καλά στα μέτρα τους, η ελληνική ομάδα συνέχισε να κάνει επιπόλαιες επιλογές, έχανε εύκολα τη μπάλα, δεχόταν ακόμη πιο εύκολα το καλάθι. Ο δείκτης του σκορ έφτασε στο +20 (85-65), με την ελληνική ομάδα να προσπαθεί να μαζέψει τη διαφορά, δίχως όμως να κάνει καλές επιλογές και τον Κατσικάρη να προσπαθεί να βρει τις λύσεις. Ο Χαραλαμπόπουλος έδωσε κάποιες ανάσες, αλλά δεν ήταν αρκετές, με το χρόνο να έχει χαθεί και την ήττα να έρχεται για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που καλείται πλέον να βρει τις λύσεις στο χρόνο που απομένει μέχρι το πρώτο επίσημο παιχνίδι του.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 27-29, 53-46, 75-63, 91-76.
ΣΕΡΒΙΑ(Τζόρτζεβιτς): Τεόντοσιτς 16 (4), Σιμόνοβιτς, Ντάνγκουμπιτς 2, Μπογκντάνοβιτς 7 (1), Μάρκοβιτς 7, Κάλινιτς 1, Μπίρτσεβιτς 4, Ραντούλιτσα 14, Γιόκιτς 20 (1), Στίματς 7, Ζάγκορατς.
ΕΛΛΑΔΑ (Κατσικάρης): Αντετοκούνμπο Θ. 2, Μπουρούσης 9 (1 τρίπ., 6ασ.), Καλάθης 7 (1), Περπέρογλου 12 (2), Καββαδάς 9, Μάντζαρης 3, Αγραβάνης 7 (2), Παπαπέτρου 10 (2), Ντόρσεϊ, Χαραλαμπόπουλος 3 (1).Αντετοκούνμπο Γ. 14.