Ζαφείρης: «Πρέπει να αλλάξουμε»

Η θέση του Εσπερου δεν είναι και η καλύτερη αφού οι πατρινοί βρίσκονται στις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό. «Πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας και στη διαχείριση κατά τη διάρκεια του αγώνα. Έχουμε πάντα καλό ξεκίνημα με όλες τις ομάδες αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο κάνουμε αρκετά αβίαστα λάθη και επιλογές που μας έχουν κοστίσει παιχνίδια και ήττες στο πόντο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Θανάσης Ζαφείρης.

-Με έναν σχεδόν γύρο να απομένει πώς κρίνεις τον έως τώρα απολογισμό;

«Η αρχή του β’ γύρου δυστυχώς μας βρίσκει στις θέσεις του υποβιβασμού γιατί κάναμε ήττες με ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους με εμάς. Από την αρχή του πρωταθλήματος ξέραμε ότι θα είμαστε στο γκρουπ των ομάδων που θα παλέψουν για τη παραμονή αλλά θα μπορούσαμε να είμαστε σε καλύτερη θέση».

-Έχοντας πλέον γνώση για όλες τις ομάδες θεωρείς το φετινό το πλέον ισορροπημένο με τις πρώτες να διεκδικούν άνοδο και σχεδόν όλες τις άλλες να μπορέσουν να νικήσουν η μία την άλλη σε οποιαδήποτε έδρα;

«Οι αρχικές προβλέψεις ήταν ακριβώς αυτά τα γκρουπ που έχουν δημιουργηθεί, με εξαίρεση την Ακράτα που έμεινε πιο πίσω λόγω των συνεχόμενων αλλαγών. Θεωρώ ότι όλες οι ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα μπορούν να κάνουν την έκπληξη και να κερδίσουν ή να χάσουν από οποιαδήποτε».

-Το σχόλιο σου για το παιχνίδι που ακολουθεί στο Αιγάλεω και πώς ο Έσπερος ΑΟΠΑ μπορεί να το αξιοποιήσει;

«Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με μια αήττητη ομάδα και στη πιο δυνατή έδρα του πρωταθλήματος. Στον α’ γύρο κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο με το Αιγάλεω και πάνω σε αυτό θα πατήσουμε για να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί».

– Που πιστεύεις ότι θα κριθεί η μάχη της παραμονής, αλλά και αυτή της ανόδου;

«Θεωρώ ότι θα ανέβουν το Αιγάλεω και η Μεγαρίδα και τη τρίτη θέση, που μπορεί υπό προϋποθέσεις να δώσει και αυτή άνοδο, θα διεκδικήσουν η Αχαγιά’82 και ο Ιωνικός ΝΦ. Η παραμονή είναι ανοιχτή για 7-8 ομάδες ακόμα. Είναι ομάδες που δείχνουν δείγματα αποδιοργάνωσης και ίσως μέχρι το τέλος να έχουν μείνει πίσω. Στις επόμενες 5-6 αγωνιστικές θα έχουν ξεκαθαρίσει πιστεύω οι ομάδες που θα μείνουν πίσω.

-Έως τώρα υπάρχει κάτι που σε έχει εκπλήξει στο πρωτάθλημα;

«Είναι κατά τη γνώμη μου το πιο δυνατό και αμφίρροπο πρωτάθλημα Γ Εθνικής τουλάχιστον της τελευταίας 10ετιας. Υπάρχουν 4-5 ομάδες με ρόστερ που θα παρέμεναν εύκολα στη Β’ Εθνική και οι υπόλοιπες μπορούν κάνουν ζημιά σε οποιοδήποτε. Δεν αποτελεί έκπληξη η πορεία των ομάδων καθώς από την αρχή τη σεζόν είχαν θέσει τους στόχους τους δημιουργώντας τα ανάλογα ρόστερ και με το ανάλογο μπάτζετ».

-Ο προσωπικός σου στόχος, τι είναι αυτό που σου δίνει δύναμη;

«Να βοηθήσω την ομάδα να μείνει στη κατηγορία και να μην έχω τραυματισμούς. Δύναμη παίρνω από την οικογένεια μου».