tserkitzoglou-prodromosΓια 8 ολόκληρα χρόνια υπήρξε καλός στρατηγός του ΟΦΗ, παρόλα αυτά φέτος πήρε την απόφαση να αλλάξει γειτονιά και από το ΒΑΚ να μετακομίσει στο κλειστό της Αλικαρνασσού. Ο λόγος για τον Πρόδρομο Τσερκιτζόγλου, ο οποίος αν μη τι άλλο φορώντας τη φανέλα του Ηροδότου προσθέτει κύρος μεγαλύτερων κατηγοριών στην ομάδα.

Μάλιστα ο Μανόλης Δημητριάδης έχει στηριχτεί αρκετά στην εμπορεία του, ενώ και οι συμπαίκτες του τον βλέπουν ως ηγέτη του συνόλου. Αυτό το ρόλο, επιβεβαίωσε με την εμφάνιση του στο ματς με τον Εργοτέλη μιας και με τις επιλογές του (κράτησε την μπάλα όπου χρειάστηκε, μοίρασε πάσες και φόρτωσε με 19 πόντους το καλάθι των «κιτρινόμαυρων» εκ των οποίων τα 4 έξω από την γραμμή των 6,75) οδήγησε τους «μπλε» στην πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα. Μετά το τέλος του ματς, ο έμπειρος φόργουορντ μίλησε στο infobasket.gr ότι το τοπικό ντέρμπι ενώ αναφέρθηκε και στην πολύ δύσκολη «έξοδο» που ακολουθεί για τους «μπλε» με τον Φάρο Κερατσινίου.

Για το παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής με τον Εργοτέλη:

Μπήκαμε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και έτσι καταφέραμε να ξεφύγουμε ακόμα και με 20 πόντους. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως μας πίεσε πιο πολύ η ομάδα του Εργοτέλη, κουραστήκαμε και έτσι το ματς έγινε ντέρμπι. Παραλίγο μάλιστα να το χάσουμε κιόλας, αλλά στο τέλος όλα πήγαν καλά.

Για τον κόσμο του Ηρακλείου που βρέθηκε στο “Μελίνα Μερκούρη” το βράδυ του Σαββάτου 9/11 και γέμισε ασφυκτικά το γήπεδο:

Είναι πολύ θετικό που σήμερα το γήπεδο ήταν γεμάτο. Μας δίνει πολύ κουράγιο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Εμείς από μέρους μας αυτό που μπορούμε να εγγυηθούμε στους φίλους της ομάδας είναι ότι θα προσπαθήσουμε να φέρουμε τον Ηρόδοτο εκεί που του αρμόζει. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρω και την προσπάθεια που έχει γίνει από τους ανθρώπους της ομάδας η οποία είναι εξαιρετική.

Για την αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής με τον Φάρο Κερατσινίου:

Ο Φάρος είναι φαβορί στο φετινό πρωτάθλημα, όχι μόνο στα λόγια αλλά και από ότι φαίνεται μέχρι στιγμής και εντός παρκέ. Εμείς θα πάμε να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται, να ευχαριστηθούμε το ματς και από εκεί και πέρα ότι μπορέσουμε να πάρουμε στο Κερατσίνι είναι ευπρόσδεκτο.