Κεσαπίδης: «Σημαντική νίκη για πάρα πολλούς λόγους»

kesapidis-andreasΟ Έσπερος πήρε μία σημαντική νίκη στην παράταση επί του Κορωπίου, ένα αποτέλεσμα που τόνωσε τη ψυχολογία της πατρινής ομάδας. Ο Ανδρέας Κεσαπίδης μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας ανέφερε: «Είναι μια σημαντική νίκη, με τον τρόπο που ήρθε. Είναι μια νίκη ψυχής που μας δίνει αυτοπεποίθηση για να συνεχίσουμε να παλεύουμε». Είπε ακόμα…

-Τι είχε περισσότερο ο Έσπερος ΑΟΠΑ στην παράταση επί του Κορωπίου για να φθάσει στη νίκη;
«Είχαμε διακρίνει από το σκάουτινγκ ότι το Κορωπί έχει μεγάλους σε ηλικία παίκτες, πολύ έμπειρους, που εμείς στο σετ παιχνίδι δεν θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε. Προσπαθήσαμε, λοιπόν, από το ξεκίνημα να πάμε σε έναν πολύ γρήγορο ρυθμό γνωρίζοντας ότι υπήρχε η πιθανότητα να βρεθούμε πίσω στο σκορ στη διάρκεια. Όμως, είχαμε στόχο να χτυπήσουμε μετά το 35’. Αυτό το καταφέραμε, μας βγήκε και ειδικά στην παράταση το Κορωπί δεν μπόρεσε να μας ακολουθήσει σε αυτό το ρυθμό. Πιστεύω ότι αυτό ήταν και το «κλειδί» της νίκη μας, μαζί την ψυχή που έβγαλαν τα παιδιά στην επανάληψη».

-Υπάρχει εξήγηση για το ποσοστό κοντά στο 50% στις βολές που είχατε με το Κορωπί;
«Οι βολές είναι θέμα ημέρας και ψυχολογίας. Είναι εύκολο σουτ, αλλά παράλληλα και δύσκολο. Όταν έχει να κάνεις με άνθρωπο που σκέφτεται είναι θέμα ψυχολογίας του αθλητή τη δεδομένη στιγμή. Εμείς καταφέραμε να νικήσουμε έχοντας σχεδόν 55% στις βολές. Είναι σημαντική νίκη για πάρα πολλούς λόγους και μας δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια».

-Και η συνέχεια;
«Ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα. Θα χαρούμε για λίγο τη νίκη επί του Κορωπίου και μετά θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι στον Παπάγου που είναι δύσκολο. Θα προσπαθήσουμε να πάμε εκεί για να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».