Κρίσιμα παιχνίδια ανόδου

ethnikos-ghpedoΣημαντικά παιχνίδια τόσο στην κορυφή όσο και στα χαμηλά πατώματα της βαθμολογίας περιλαμβάνει τα πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής. Η Καβάλα ετοιμάζει μία πρόωρη φιέστα καθώς θέλει τη νίκη απέναντι στον Ηρακλή για να εξασφαλίσει της άνοδο, ενώ μάχη για τη δεύτερη θέση θα δώσει ο Αρκαδικός απέναντι στο Κερατσίνι κόντρα στο μαχητικό Εθνικό. Η Δόξα δοκιμάζεται στο Στρέφη, ενώ δυναμική αναμένεται το ματς στη Βέροια.

ΟΦΗ – ΨΥΧΙΚΟ (Βαρδινογιάννειο, 17:00)

Ένα βήμα ακόμα που θα του εξασφαλίσει την παραμονή θέλει να κάνει ο ΟΦΗ απέναντι στο Ψυχικό. Οι κρητικοί αναμένεται να έχουν έναν επιπλέον παίκτη στην ομάδα τους καθώς θα έχουν την αμέριστη συμπαράσταση του κόσμου του. Στην αντίπερα όχθη, το Ψυχικό θα παλέψει για το «διπλό» που θα τον διατηρήσει σε τροχιά ανόδου.

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ – ΛΙΒΑΔΕΙΑ (Λαγκαδά, 17:00)

Με στόχο μία καλή εμφάνιση που θα του δώσει τη δυνατότητα να κάνει την έκπληξη ο Ερμής θα φιλοξενήσει τη Λιβαδειά. Από την άλλη, η ομάδα έκπληξη του πρωταθλήματος, Λιβαδειά, το μόνο που σκέφτεται είναι η συνέχεια του σερί  -μετρά  εφτά νίκες-  για να παραμείνουν «ζωντανές» οι ελπίδες για την ανόδου.

ΑΕΤΟΣ – ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Στρέφη, 17:00)

Τα ξίφη τους διασταυρώνουν δύο ομάδες με εντελώς διαφορετικούς στόχους. Ο Αετός θέλει τους δύο βαθμούς στην προσπάθειά του να «κλειδώσει» την παραμονή του. Η ομάδα του Αγίου Παντελεήμονα συνηθίζει να πραγματοποιεί δυναμικές εμφανίσεις κοντράροντας κάθε αντίπαλο. Η Δόξα όμως, στοχεύει ψηλά γι΄αυτό και το μόνο που θέλει να σκέφτεται είναι η νίκη που για να μπει πιο δυναμικά στη διεκδίκηση της ανόδου.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΛΑΥΡΙΟ (ΔΑΚ Βέροιας, 17:00)

Καθοριστικό παιχνίδι δίνει ο Φίλιππος Βέροιας απέναντι στο Λαύριο. Οι γηπεδούχοι έπειτα από τρεις αγωνιστικές, θέλουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα για να μπορέσουν να διεκδικήσουν την παραμονή τους .Τη νίκη όμως, μετά από δύο αγωνιστικές θέλει και το Λαύριο για να μπορέσει να παραμείνει στα υψηλά και να διεκδικήσει την άνοδο. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη, παρά τα προβλήματα (Γιαννακόπουλος, Ψωμαδέρης) αναμένεται να παλέψει μέχρι τέλους για το «διπλό».

ΚΑΒΑΛΑ – ΗΡΑΚΛΗΣ (Αλ. Δημόγλ., 17:00)

Τη νίκη που θα της δώσει και μαθηματικά την άνοδο θέλει η Καβάλα απέναντι στον Ηρακλή.  Ο κόσμος αναμένεται να γεμίσει το κλειστό της Καλαμίτσας και να πανηγυρίσουν την επιστροφή της ομάδας στην Α1.  Ο Ηρακλής θα παλέψει για μία ανταγωνιστική εμφάνιση που θα του επιστρέψει να διεκδικήσει το παιχνίδι.

ΕΘΝΙΚΟΣ  – ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Π. Νικολαϊδης, 17:00)

Το ντέρμπι της αγωνιστικής διεξάγεται στο Κερατσίνι, όπου ο Εθνικός και Αρκαδικός θα παλέψουν για το όνειρο.  Οι Πειραιώτες έχουν τη συμπαράσταση των φίλων τους θα παλέψουν για τη νίκη και να  αυξήσουν τις πιθανότητες για την άνοδο 79-60. Ο Αρκαδικός θέλει να κρατηθεί πάση θυσία μόνη, στη προνομιούχο δεύτερη θέση. Οι  Αρκάδες δεν έχουν περιθώρια για απώλειες γι΄αυτό και ξέρουν καλά πως η νίκη στο Κερατσίνι είναι σημαντική.  Αμφίβολος από πλευράς Εθνικού είναι η συμμετοχή του τραυματία Ψυλέα, ενώ από πλευράς φιλοξενούμενων ο Τζόρτζεβιτς.