Κυριακόπουλος: «Θα γίνει μεγάλη μάχη μέχρι το τέλος για τη 2η θέση»

kyriakopoulos-giannisΣε τροχιά ανόδου μπήκε και πάλι η Δόξα Λευκάδας, μετά τη νίκη επί του Ηρακλή.  Κορυφαίος για τους επτανήσιους, ήταν ο Γιάννης Κυριακόπουλος. Ο 32χρονος γκαρντ, ο οποίος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ (www.psak.gr), σημείωσε 21 πόντους, μοίρασε 5 ασίστ, έκανε 4 κλεψίματα και μάζεψε 2 ριμπάουντ.

Γιάννη, με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο, όπου ο Ηρακλής είχε δημιουργήσει μία μικρή διαφορά, στη συνέχεια το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο και η Δόξα πήρε τη νίκη. Σε ποια σημεία κρίθηκε το ματς;

«Το παιχνίδι ήταν πολύ δύσκολο, σκληρό θα έλεγα. Δεν μπήκαμε καλά, κυρίως αμυντικά και δεν είχαμε συγκέντρωση. Ο Ηρακλής έδειξε από την αρχή, ότι δεν κατέβηκε απλά για να παίξει. Ήρθε για να παίξει ένα από τα τελευταία του χαρτιά, στην προσπάθεια που κάνει να παραμείνει στην κατηγορία. Αντιμετωπίσαμε προβλήματα με το σουτ του Χρυσόπουλου, ενώ δεχθήκαμε και εύκολα καλάθια στο πρώτο δεκάλεπτο. Στη συνέχεια, ανεβάσαμε την απόδοσή μας, πιέσαμε και είχαμε κάποια εύστοχα σουτ που μας έδωσαν ώθηση. Στο τέλος ήμασταν εύστοχοι στις βολές και πήραμε τη νίκη. Ήταν μία δύσκολη νίκη στο γήπεδό μας».

Αν θεωρήσουμε ότι η Καβάλα είναι το φαβορί για την πρώτη θέση, τι πιθανότητες δίνεις στην ομάδα σου να καταλάβει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα;

«Πιστεύω ότι η Καβάλα θα είναι η ομάδα που θα πάρει το πρωτάθλημα στην Α2, έχει ξεφύγει πολύ. Για τη 2η θέση, θα γίνει μεγάλη μάχη μέχρι το τέλος. Το Ψυχικό, ο Αρκαδικός και το Λαύριο, έχουν ένα μικρό αβαντάζ μέχρι τώρα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να πάρουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε, όμως, δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Θέλουμε και στραβοπατήματα, των ομάδων, οι οποίες αυτή τη στιγμή, είναι πιο ψηλά στη βαθμολογία από μας. Θα πρέπει να κάνουμε ένα σερί νικών για να μπούμε ακόμη πιο δυνατά στη διεκδίκηση της 2ης θέσης».

Τώρα ακολουθεί το παιχνίδι με το Παγκράτι. Τι πρέπει να προσέξετε για να πάρετε τη νίκη;

«Είναι ένα δύσκολο ματς, σε μία δύσκολη έδρα. Το Παγκράτι είναι μία ενθουσιώδης ομάδα, τρέχει πολύ και έχει γρήγορο ρυθμό. Εμείς λοιπόν, θα πρέπει να κοντρολάρουμε το ρυθμό του αγώνα. Το Παγκράτι έχει αποδείξει, ότι δεν τα παρατάει, ακόμη κι αν χάνει με μεγάλη διαφορά. Θα πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα και να περιορίσουμε τα λάθη μας».