Μπαξεβάνης: «Να θυμίζει παλιές εποχές»

baxevanis_1Με την ομάδα να προέρχεται από συνεχόμενες ήττες η διοίκηση επέλεξε να εμπιστευτεί έναν παλιό γνώριμο. Ο Αντώνης Μπαξεβάνης επέστρεψε τα Χριστούγεννα στον Ιωνικό Ιωνίας, τον οποίο έχει υπηρετήσει τόσο σαν παίκτης όσο και σαν προπονητής, καταφέρνοντας να τον οδηγήσει σε 12 νίκες σε 14 ματς. Τελικά η ομάδα της Ιωνίας επέστρεψε στην Β’ εθνική και ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr).

Αναλυτικά:
Για την επιστροφή του Ιωνικού στη Β’ εθνική με αυτόν στο τιμόνι, καθώς υπήρξε κάποτε παίκτης της ομάδας
“Όλοι χαρήκαμε με αυτή την άνοδο, καθώς και η διοίκηση το ήθελε πολύ. Πράγματι είμαι παλιός γνώριμος της ομάδας τόσο ως παίκτης όσο κι ως προπονητής, καθώς έχω βρεθεί πολλές φορές εδώ. Με την επιστροφή μου στην ομάδα συσπειρώθηκε ο κόσμος και γύρισε στο γήπεδο κι ελπίζω φέτος θα έχουμε ακόμα περισσότερο την στήριξη του. Έχουμε ανάγκη το γήπεδο να θυμίζει τις παλιές εποχές όταν πρωτοανεβήκαμε στη Γ’ εθνική και γινόταν το αδιαχώρητο πριν από τα παιχνίδια. Τα πράγματα είναι δύσκολα στην Β’ και ο κόσμος πρέπει να μας βοηθήσει”.

Για την περσινή χρονιά και πως θα την περιέγραφε ” Ηταν μία δύσκολη χρονιά. Οταν ανέλαβα η ομάδα προερχόταν από 4 σερί ήττες κάτι που είχε δημιουργήσει θέμα στην ψυχολογία των παικτών. Επικεντρώσαμε, αρχικά, σε αυτόν τον τομέα κι όταν άρχισαν να έρχονται οι νίκες τα παιδιά ανέκτησαν την αυτοπεποίθηση τους φέρνοντας το αποτέλεσμα που θέλαμε, καθώς στο τέλος ισοβαθμήσαμε με την Ευκαρπία στην δεύτερη θέση.
Σε όλη αυτή την πορεία η συμβολή της διοίκησης ήταν πολύ μεγάλη, καθώς όλα τα μέλη διαδραματίζουν ακριβώς τον ρόλο που τους αναλογεί χωρίς να παρεμβαίνουν σε προπονητικές αρμοδιότητες”.

Για τους φετινούς στόχους της ομάδας
“Οι φετινοί στόχοι είναι ξεκάθαροι και κινούνται σε τρεις βάσεις. Βαθμολογικά θέλουμε να παραμείνουμε στην κατηγορία. Αυτό θα προσπαθήσουμε να συνδυαστεί με καλό μπάσκετ που θα είναι φέρνει τον κόσμο στο γήπεδο. Τρίτος και επίσης σημαντικός στόχος είναι όταν τελειώσει η χρονιά οι νέοι αθλητές να είναι πιο βελτιωμένοι και γεμάτοι με νέες παραστάσεις.
Φτιάχνουμε μία ομάδα με νέα παιδιά που θέλουν χρόνο και εμπειρίες για να ανέβουν επίπεδο, ώστε στο μέλλον να κουβαλήσουν στις πλάτες τους την ομάδα. Πιστεύουμε σε αυτά τα παιδιά και η φιλοσοφία μου είναι προς αυτή την κατεύθυνση”.

Για το ρόστερ και πως στελεχώθηκε
“Προσπαθήσαμε να φτιάξουμε μία ομάδα με νέα παιδιά που θα πλαισιώνεται από λίγους εμπειρότερους αθλητές. Το ρόστερ ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς απομένουν ακόμα 3 προσθήκες προκειμένου να είμαστε πλήρεις σε όλες τις θέσεις. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ όλες οι ομάδες να έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα, χωρίς τραυματισμούς και καλή επιτυχία σε όλους”.