Ο Γιώργος Χαλβατζάκης στην συνάντηση Euroleague και Εθνικών Λιγκών

chalvatzakhs-xalvatzakis-giorgosΟ πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ Γιώργος Χαλβατζάκης συμμετείχε στην συνάντηση των εκπροσώπων των 9 κορυφαίων Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων με την Ευρωλίγκα, που έγινε στην Βαρκελώνη και στην οποία συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Στην συζήτηση συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί κοινό πλαίσιο προς την κατεύθυνση της μεγαλύτερης ομοιομορφίας της λειτουργίας της Ευρωλίγκας και των Εθνικών Πρωταθλημάτων σε βασικά ζητήματα όπως το «καλεντάρι», τους τεχνικούς κανονισμούς, το οικονομικό «φερ πλέι» με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες κάθε αγοράς και τις προδιαγραφές των γηπέδων στα πρότυπα των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, Ευρωλίγκα και Eurocup.

Ο στόχος είναι αυτά τα μέτρα να εφαρμοστούν προοδευτικά και σε συνεννόηση τις επόμενες σεζόν. Η Ευρωλίγκα και οι εγχώριες Λίγκες συμφώνησαν ότι αυτά τα μέτρα θα επηρεάσουν θετικά την προσέλευση των φιλάθλων στα γήπεδα και το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού, ότι θα εξασφαλίσουν την σταθερότητα και την υψηλή ποιότητα των εγχώριων διοργανώσεων και ότι θα αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα μεταξύ συλλόγων από διαφορετικές χώρες.

Η Ευρωλίγκα και οι εκπρόσωποι των Εθνικών Πρωταθλημάτων, επίσης, συμφώνησαν να αναβάλλουν κάθε συζήτηση σχετικά με τα μακροπρόθεσμα σχέδια για την αλλαγή της δομής των ευρωπαϊκών διοργανώσεων όπως παρουσιάστηκε στην Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ευρωλίγκας τον περασμένο Ιούλιο. Οι σχετικές συζητήσεις θα επαναληφθούν στο μέλλον μόνο μετά την εξασφάλιση της απαραίτητης συναίνεσης.