Πικραμένοι από τη διαιτησία η Νίκη

kwletsis-niiki amarΗ πίκρα δεν ήταν η μόνη… γεύση που άφησε στη Νίκη η ήττα στο Ιλιον από την Ενωση, καθώς η ομάδα του Αμαρουσίου είναι ενοχλημένη από τις αποφάσεις της διαιτησίας, οι οποίες έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στη ψυχολογική φθορά των παικτών. 

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, ενώ παράλληλα δεν παραλείπει να αναφερθεί και στα λάθη των παικτών του Γιώργου Κωλέτση: 

«Η ομάδα μας πάλεψε και ήταν άκρως ανταγωνιστική μέχρι και το 33′, ωστόσο από εκείνο το χρονικό σημείο και μετά η Ένωση Ιλίου έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ, με τους παίκτες του Γιώργου Κωλέτση να ρίχνουν… λευκή πετσέτα, αφήνοντας -αδικαιολόγητα- τους αντιπάλους τους να “εκτοξεύσουν” τη διαφορά του σκορ σε δυσθεώρητα επίπεδα.

Στο πρώτο ημίχρονο η Νίκη είχε τα “ηνία” του ματς και έλεγχε το ρυθμό. Μάλιστα, στα μισά του δευτέρου δεκαλέπτου ξέφυγε με +7 (21-28), μετά το επιθετικό ριμπάουντ και το όμορφο καλάθι του Δέλλιου. Μέχρι και το 33′ η αναμέτρηση κυλούσε ιδανικά, όπως ακριβώς συνέφερε την Νίκη. Αλλά η συνέχεια αποδείχθηκε αντιστρόφως ανάλογη με τη μέχρι τότε ροή του παιχνιδιού. Οι “κυανέρυθροι” έχασαν την επαφή με το καλάθι και κάνοντας διαδοχικά παιδαριώδη λάθη σε άμυνα και επίθεση άφησαν το Ίλιον να κάνει δικό του το ματς, δίνοντας μάλιστα τη δυνατότητα στους αντιπάλους τους να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους, όπως και εν τέλει συνέβη.

Βέβαια, στην εξέλιξη αυτή, κατά τη γνώμη μας, ρόλο έπαιξε και η ψυχολογική φθορά που δημιούργησαν στους παίκτες της Νίκης Αμαρουσίου οι διαιτητικές αποφάσεις, με χαρακτηριστικότερο το παράδειγμα των τεσσάρων φάουλ που χρεώθηκε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας μας φέτος, Μίλος Παβλίσεβιτς, από τα πρώτα πέντε λεπτά του αγώνα, βγάζοντάς τον ουσιαστικά εκτός μάχης…».

Στη Νίκη δεν θέλουν να δώσουν περαιτέρω έκταση στο θέμα καθώς δεν είναι στην προτίμησή τους να ασχολούνται με τη διαιτησία.