Πλουτέτσκι: «Η ομάδα μετά από μια πολύ επιτυχημένη πορεία…έφαγε έναν κουβά»

ploutenskiΦήμες θέλουν τον Γιάννη Πλουτέτσκι να “μαγειρεύει” τόσο καλά όσο ένας επαγγελματίας σεφ. Κάθε Κυριακή μάλιστα αυτοσχεδιάζει και σερβίρει τα πιο… καυτά πιάτα. Συνδυάζει τα καλύτερα υλικά και καταλήγει σε αυτό που θα… μεθύσει περισσότερο τον αντίπαλο. Τώρα τελευταία μάλιστα τα “τιμολογεί” και με διψήφιους αριθμούς μιας και όπως φαίνεται έχει βρει το μυστικό για τη σωστή… συνταγή.

Κάπως έτσι πέτυχε διάνα και το “πιάτο” που σέρβιρε στην ΑΓΕΖ, 15ντανοστημο (τόσους πόντους σκόραρε επί της ομάδας της Ζακύνθου) για τους «μπλαουγκράνα» αλλά κάπως βαρύ στον αντίπαλο. Τι είπε όμως στο infobasket για τη δέκατη νίκη της ομάδας του, μετά από ένα ολόκληρο μήνα «καμένων» αποτελεσμάτων αλλά και αλλαγή τεχνικού επιτελείου; Για την απρόσμενη αλλαγή προπονητή και τεχνικού επιτελείου;

«Η ομάδα μετά από μια πολύ επιτυχημένη πορεία με τον Αλέξη (σ.σ. Καρατζάς) στο τιμόνι… έφαγε έναν κουβά. Μεταφορικά και κυριολεκτικά! Καταλαβαίνεις πως όταν δεν υπάρχουν τα παχυλά συμβόλαια το μόνο που μένει είναι η παρέα. Ο Αλέξης κατάφερε να μας κάνει παρέα εντός και εκτός γηπέδου. Μετά λοιπόν αυτά τα αρνητικά αποτελέσματα ήρθε και η κατρακύλα κυρίως από ψυχολογικούς λόγους. Οπότε συμφωνώ απόλυτα με την απόφαση του Καρατζά να αποχωρίσει για να δημιουργήσει ένα σοκ στην ομάδα, όπως και έγινε. Όλοι άρχισαν να έχουν πιο πολύ όρεξη στην προπόνηση για να αποδείξουν ότι μπορούν να παίξουν κυρίως από τους νέους, γιατί οι γέροι δεν πολύτρελαθήκαμε (γέλια). Τώρα όσον αφορά τον Ραχωβιτσα, είναι ένας μεθοδικός προπονητής και έχει δίψα για να φτάσει ψηλά. Νομίζω ότι έχει μέλλον».

Στην μεθοδικότητα του οφείλεται και η νίκη του Σπόρτιγκ επί της ΑΓΕΖ; «Όχι σε καμία περίπτωση. Κανείς δεν μπορεί να αλλάξει τεχνικά θέματα μέσα σε τόσες λίγες μέρες. Θεωρώ ότι οφείλεται πιο πολύ στην ψυχολογία. Και στο ότι έπεισε τους συμπαίκτες μου ότι παρά τα 27 του χρόνια μπορεί να κοουτσάρει. Καταλαβαίνεις ότι το νεαρό της ηλικίας καλός η κακός δεν πείθει! Εγώ πάντως στηρίζω νέους ανθρώπους σε όλους τους τομείς.

Ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο ματς στο Αγρίνιο με την τοπική ομάδα, το οποίο σε περίπτωση που καταφέρετε να το κερδίσετε, βάζετε γερές βάσεις για την παραμονή του συλλόγου στην κατηγορία. Ποια είναι η γνώμη σου; «Όντως, δύσκολο, όπως όμως όλα τα αλλά ματς. Έχει ακούσει πως το Αγρίνιο έχει δυνατή έδρα, δεν έχω παίξει όμως ποτέ εκεί για να το διαπιστώσω. Αν δουλέψουμε όπως δουλέψαμε την προηγούμενη εβδομάδα θα πάμε να διεκδικήσουμε τη νίκη και από εκεί και έπειτα θα πάρουμε ότι μας αξίζει».

Και τα Πατήσια ήταν μια από τις πιο δύσκολες έδρες, παρόλα αυτά τον τελευταίο καιρό λόγω της ποινής, παίζεται χωρίς τον κόσμο σας… «Γενικά ο κόσμος δίνει μια ώθηση, όπως είχα πει και σε μια προηγούμενη συνέντευξη, ο κόσμος του Σπόρτιγκ είναι ο 6ος παίκτης της ομάδας. Η αλήθεια είναι πως είναι λίγο ξενέρωτα να παίζεις χωρίς φιλάθλους».

Όσον αφορά τη δική σου αγωνιστική απόδοση στο δεύτερο γύρο έχει αλλάξει θεαματικά προς το καλύτερο, που οφείλεται αυτό; »Ναι αν εξαιρέσεις πως τον τελευταίο μήνα ήμουν με βρογχίτιδα και αμυγδαλίτιδα και κατ’ επέκταση έχασα αγώνες και πολλές προπονήσεις. Παρόλα αυτά έκανα ότι μου ζητήθηκε».

Τέλος, ο Γιάννης Πλουτέτσκι πρόσθεσε: «Εύχομαι τα καλύτερα στον πρώην προπονητή μου και το τεχνικό τιμ. Όπως επίσης και καλή αρχή στον Ραχωβιτσα. Τον στηρίζουμε γιατί πάνω από όλα θέλουμε το καλό της ομάδας».