panteliadisΤην έναρξη της συνεργασίας του με τον Σπύρο Παντελιάδη ανακοίνωσε ο Αμύντας. Ο 39χρονος γκαρντ που ακόμα παίζει μπάσκετ στον Κρόνο Γέρακα, ανέβαλε τη θέση του προπονητή στην κατηγορία μίνι του συλλόγου του Υμηττού. Ο Παντελιάδης ξεκίνησε να ασχολείται ενεργά με την προπονητική πριν από δύο χρόνια, όταν κοουτσάρισε τον Κούρο Αναβύσσου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο ΑΟ Αμύντας Δάφνης-Υμηττού βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την συνεργασία του με τον Coach Σπύρο Παντελιάδη. Ο Coach Παντελιάδης έχει πλούσια αγωνιστική εμπειρία, μεταδοτικότητα και πολύ καλή επαφή με τα παιδιά. Δυνατό του στοιχείο αποτελεί η ιδιαίτερη ικανότητα στην προπόνηση με τους αθλητές, σε ατομικό επίπεδο. Είναι ένας προπονητής που θα δουλέψει με τα παιδιά μας, εισάγοντάς τα στην αθλητική νοοτροπία που χαρακτηρίζει αθλητές υψηλού επιπέδου, καθώς και στην σωστή αγωνιστική συμπεριφορά. Αυτά τα στοιχεία αποτελούν ένα σημαντικό παράγοντα που τον κάνει ένα σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα της παραγωγικής διαδικασίας των τμημάτων υποδομής του συλλόγου μας.

Ο Coach Παντελιάδης ξεκίνησε την αθλητική του καριέρα σαν αθλητής του Πανιώνιου Γυμναστικού Συλλόγου με τον οποίο κατέκτησε 2 πανελλήνια πρωταθλήματα παίδων και την 2η και 3η θέση στις δύο επόμενες σεζόν του εφηβικού πρωταθλήματος. Στη συνέχεια αγωνίστηκε με τον Έσπερο στη Α2 κατηγορία όπου κατέκτησε τον τίτλο του MVP και 2ος σκόρερ του πρωταθλήματος, ακολούθησε το Μαρούσι στην Α2 κατηγορία όπου και εκεί ψηφίστηκε MVP και πρώτος σκόρερ συμβάλλοντας τα μέγιστα στην άνοδο της ομάδας του στην Α1. Σαν πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης της Α1 με το Μαρούσι κέρδισε μια θέση στην MVP πεντάδα των πρωτοεμφανιζόμενων παικτών του πρωταθλήματος.

Στη συνέχεια την περίοδο 2000-01 αγωνίστηκε στην ΑΕΚ με προπονητή τον μεγάλο Ντούσαν Ίβκοβιτς όπου κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδος, ενώ την επόμενη περίοδο 2001-02 στην ΑΕΚ με προπονητή τον Σάκκοτα κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος.

Συνέχισε την καριέρα του στην Ισπανική Huelva με προπονητή και πάλι τον Σάκκοτα και επέστρεψε την επόμενη χρονιά στον ΠΑΟΚ. Επόμενος σταθμός οι Sky liners με τους οποίους κατέκτησε τη 2η θέση στο πρωτάθλημα Γερμανίας και συμμετείχε στο F4 του κυπέλλου της χώρας και ανακηρύχθηκε καλύτερος 6ος παίκτης του πρωταθλήματος.

Την επόμενη περίοδο επέστρεψε στην ΑΕΚ και αγωνίστηκε στη Euro league με συναθλητές τους Μπουρούση , Καλαμπόκη, Ρίμας. Για τα επόμενα 2 χρόνια αγωνίστηκε στον Άρη με τον οποίο έφτασε και τις δύο σεζόν στο top16 της Euro league. Ακολούθως αγωνίστηκε στον Κολοσσό Ρόδου με προπονητή τον Σφαιρόπουλο φτάνοντας με την ομάδα για πρώτη φορά στην ιστορία της στα play offs του πρωταθλήματος.

Ο Σπύρος Παντελιάδης αγωνίστηκε συνολικά για 6 σεζόν στην Euro league, συμμετείχε σε 3 Final Four κυπέλλου, κατέκτησε 1 πρωτάθλημα Ελλάδας, 1 κύπελλο Ελλάδας και ήταν βασικό στέλεχος σε όλες τις εθνικές ομάδες παίδων – εφήβων –ελπίδων της χώρας.

Η προπονητική του εμπειρία ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια στον Κούρο Αναβύσσου σαν προπονητής της ανδρικής ομάδας του συλλόγου και συνεχίζεται στον Κρόνο Γέρακα στην Β’ κατηγορία της Αθήνας. Στον ΑΟ Αμύντα ανέλαβε το τμήμα των μίνι αγοριών. Καλή επιτυχία Coach Παντελιάδη!».