Τίμησαν την ομάδα τους

ikaroibc.gr

Τους παίκτες των Ικαρων Σερρών βράβευσε ο Δήμος της πόλης με τον δήμαρχο Πέτρο Αγελλίδη να τιμά τους αθλητές που με τις επιδόσεις τους βοηθούν στην προβολή του τοπικού αθλητισμού και παράλληλα να τους εύχεται να γνωρίσουν την άνοδο στην Α1.

Εκεί παρευρέθηκαν οι Χάρης Βοϊβατόπουλος, Σταύρος Ιωσηφίδης, Κώστας Κακαρούδης, Μίλος Παβλίσεβιτς, Κώστας Πεχλιβάνης, Θανάσης Τοπούζης, Κώστας Τότσιος και Δημήτρης Τσανάκας.

Επίσης, στους διοικητικούς παράγοντες της ομάδας, κ. Γιάννη Δεσποτίδη ,αντιπρόεδρο, Δημήτρη Ρήγα, γραμματέα-υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων και Παναγιώτη Ανδρικάκη, γενικό αρχηγό της ομάδας, δήλωσε ότι ο Δήμος, το Δημοτικό Συμβούλιο και ο ίδιος προσωπικά θα παραμείνουν υποστηρικτές της ομάδας, στην οποία θα παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια.

Ο Αγγελίδης απένειμε στην ομάδα τιμητική πλακέτα, ενώ ο αθλητής και αρχηγός της ομάδας Πεχλιβάνης Κώστας δώρισε, εκ μέρους των παικτών και του προπονητή Φώτη Κοκολιού, μία μπάλα του μπάσκετ, με σχετική αφιέρωση και τις υπογραφές τους.

Ο δήμαρχος  Σερρών, Πέτρος Αγγελίδης σε δηλώσεις τους, ανεφερε: «Να συγχαρώ του παίκτες των Ικαρων που έκαναν υπερήφανους όλους τους Σερραίους .Ο δήμος Σερρών έχει χρέος να στέκεται αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες ,ο δήμος Σερρών με όποιες  δυνατότητες έχει θα σταθεί κοντά στους Ικάρους όπως φυσικά στέκεται σε όλους τους φορείς . Οι οικονομικές συγκυρίες σίγουρα δεν είναι αυτές που θα θέλαμε ,δεν είναι ευνοϊκές και ούτε  μπορώ να πω  αυτή την στιγμή π.χ. οικονομικά με τι ποσά μπορεί ο δήμος να βοηθήσει, αυτά  όλα  θα τα εξετάσουμε ,νομίζω ότι υπάρχει κατανόηση και από την πλευρά των συλλόγων. Θα δούμε με τι οικονομικά ποσά, αν μπορούμε ,να βοηθήσουμε αλλά δεν είναι μόνο τα χρηματικά ποσά υπάρχουν και άλλα μέσα που μπορεί να βοηθήσει ένας μεγάλος δήμος όπως ο δήμος Σερρών».
Συνεχίζοντας ο κ. Αγγελίδης αναφερόμενος στη βοήθεια που θα προσφέρει ο δήμος Σερρών στην ομάδα  τόνισε: «όταν υπάρχει καλή διάθεση και γίνεται συζήτηση βγαίνουν πάντα θετικά αποτελέσματα».

Με τη σειρά του ο αρχηγός της ομάδας, Κώστας Πεχλιβάνης, ανέφερε: «Είναι σημαντικό να σε βραβεύει , ο πρώτος πολίτης του δήμου, είναι σημαντικό για μας, είναι κάτι που δεν περιμέναμε και είμαστε ευχαριστημένοι» . Αναφορικά με τη θέση που κατέλαβε η ομάδα ο αρχηγός της ομάδας τόνισε: «Μας μένει μια γλυκόπικρη γεύση ,επιθυμούσαμε μια πρώτη ή δεύτερη θέση, που δίνει το εισιτήριο    για τηνΑ1 ,εμείς βγήκαμε τρίτοι αλλά με την κατάσταση που επικρατεί στην Α1 θεωρούμε ότι είμαστε σε μια καλή θέση για να ανεβούμε και μείς ,είμαστε σε μια στάση αναμονής».

Ο γραμματέας και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων, Δημήτρης Ρήγας σχολίασε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον δήμαρχο ,ήταν μια ανέλπιστη πρόσκληση ήταν κάτι που δεν έγινε όταν ανεβήκαμε για πρώτη φορά στην Α2 , το έχω γράψει κιόλας ότι αυτή η δημοτική αρχή έχει ανοικτά μυαλά ,δείχνει ότι θέλει να βοηθήσει όλον τον σερραϊκό αθλητισμό ώστε να μην υπάρχουν πολιτικές παιδιών και αποπαιδιών  . Ο δήμαρχος είπε ότι θα μας βοηθήσει αν ανεβούμε που για μας αυτός είναι ο στόχος και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και στο τέλος θα αγωνιστούμε στην Α1 κατηγορία». Στην ερώτηση  αν την ομάδα την στήριξαν οι φορείς  ο κ. Ρήγας απάντησε: «Μέχρι στιγμής δεν είμαστε ευχαριστημένοι, ανεβήκαμε στην Α2  για πρώτη φορά στην ιστορία και κανείς δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον. Από κει και πέρα πήραμε πολιτική στήριξη σήμερα από τον δήμαρχο ,το είπε . Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα. Τα επόμενα βήματα  είναι, πάντα  σε συνεργασία με μας και πάντα γνωρίζοντας τις δύσκολες οικονομικές καταστάσεις,να δούμε τι μπορούμε να δημιουργήσουμε. Από την στιγμή που  υπάρχει πολιτική στήριξη  πιστεύω ότι όλα τα επόμενα θα γίνουν». Οι Σερραίοι φίλαθλοι στηρίζουν την ομάδα; ο κ. Ρήγας δήλωσε: «Αυτό ήταν το πρώτο μας στοίχημα, να γεμίσουμε το Κλειστό, νομίζω ότι τα καταφέραμε σε αρκετούς αγώνες,  μπορούμε καλύτερα».

Ο κ. Ρήγας αναφερόμενος στις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν σε πολλά  σωματεία σχετικά με τις μεταγραφές αθλητών  ,τόνισε «Εμείς έχουμε την τύχη ,την χαρά και την τιμή  το 80% των παικτών μας να είναι Σερραίοι ,Σερραϊκής καταγωγής και τα παιδιά σε καμία περίπτωση δεν παίζουν μόνο για τα χρήματα ,παίζουν  για την φανέλα γιατί είναι χρόνια στην ομάδα, εκεί έχουμε ένα τακτικό  πλεονέκτημα έναντι των άλλων ομάδων».