Τσακίρης: «Δεν έχουμε πετύχει τίποτα ακόμα»

Το 2011 ολοκληρώνεται με απολογισμό 7 νίκες σε 12 αγώνες και συγκρατημένη αισιοδοξία στον Διαγόρα. Κυρίως αν λάβουμε υπ’ όψιν τα προβλήματα που υπήρξαν στην αρχή της περιόδου στη Ροδίτικη ομάδα, όταν ακόμα και η εξεύρεση παικτών για τις προπονήσεις ήταν «θέμα».

«Ξεκινήσαμε τη σεζόν έχοντας στο μυαλό μας τη σφιχτή οικονομική πολιτική που τέθηκε εξ αρχής από τη διοίκηση. Γι αυτό προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα ρόστερ ουσιώδες, με παίκτες Ροδίτες και να προσθέσουμε κάποιες μεταγραφές ποιότητας» εξηγεί στο infobasket ο Γιάννης Τσακίρης, ο οποίος είδε από νωρίς τα σχέδιά του να… πηγαίνουν περίπατο, όταν ο Γιάννης Σκορδάλης τραυματίστηκε σοβαρά και τέθηκε νοκ άουτ πριν καν αρχίσει το πρωτάθλημα.

«Αυτός ο τραυματισμός μας αποσυντόνισε και πέρασε καιρός μέχρι να ξαναβρούμε τα πατήματα και τον ρυθμό μας. Ο Γιάννης ήταν πολύ σημαντικός παίκτης για την ομάδα, όπως αυτή χτίστηκε, οπότε αναγκαστήκαμε να ψάχνουμε για πλέι μέικερ» τονίζει ο προπονητής του Διαγόρα. Το όνομα αυτού… Χρήστος Γκαβανόπουλος!

«Όταν μιλήσαμε με τον Χρήστο του είχα πει ότι θέλω να παίξει πλέι μέικερ και του άρεσε πολύ η ιδέα. Βοηθάει πολύ σε αυτή τη θέση, όπως φυσικά και όλα τα παιδιά. Δεν είναι τυχαία τα αποτελέσματα αυτά. Παίξαμε με καλές ομάδες και το θέμα είναι ότι λειτουργούμε καλά» συνεχίζει ο Τσακίρης, ο οποίος περιμένει το αίσιο τέλος ενός ακόμα προβλήματος για να ενισχυθεί περισσότερο η ομάδα. Αυτό θα είναι η… απόλυση του στρατευμένου Γιώργου Δημητρίου!

«Αν τον είχαμε κανονικά θα μπορούσαμε να πάμε για ακόμα περισσότερα πράγματα. Πάντως από τις 15 Ιανουαρίου και μετά θα είναι κανονικά στην ομάδα, μάλλον θα έρθει και στον Δούκα» λέει ο τεχνικός των Ροδιτών, που υπογραμμίζει πως ο Διαγόρας δεν έχει αλλάξει στόχους, παρά την καλή πορεία του. «Στόχος μας ήταν και είναι να σωθούμε. Μέχρι να εξασφαλίσουμε κάτι, δεν έχουμε πετύχει τίποτα»…