basketball-image-free-images-misc-artistic-145002Γεμάτη αμφίρροπα παιχνίδια και αναμετρήσεις με… ιδιαιτερότητες είναι η 7η αγωνιστική στη Β’ Εθνική. Στο νότιο όμιλο τρία είναι τα παιχνίδια που συγκεντρώνουν πάνω τους, τους προβολείς. Στη Νίκαια θα συγκρουστούν δύο παραδοσιακές ομάδες του αθηναϊκού μπάσκετ, ο Ιωνικός και ο Παπάγος, με τους γηπεδούχους να έχουν πάλι στις επάλξεις τους Βασιλόπουλο, Τσαρουχά και να χρειάζονται όσο τίποτε άλλο το ροζ φύλλο αγώνα, καθώς προέρχονται από τρεις διαδοχικές ήττες με συνολική διαφορά εννέα πόντων.

Επειγόντως νίκη χρειάζεται και το Μαρούσι, το οποίο έχει απολογισμό πέντε ήττες στους πρώτους έξι αγώνες και το κακό για το σύλλογο των βορείων προαστίων είναι ότι το πρόγραμμα δεν γίνεται ευκολότερο. Οχι ακόμα τουλάχιστον, μιας και το διπλό στο κλειστό του Υμηττού επί του Αμύντα θα αποτελέσει kimi-peristeriάλλη μία δύσκολη αποστολή για το Μαρούσι. Μεγάλο ματς αναμένεται να γίνει και στη Νέα Ερυθραία, όπου ο Πανερυθραϊκός θα υποδεχτεί το Ηράκλειο, που θα μεταβεί πάντως στην Αθήνα έχοντας δύο σοβαρά προβλήματα, τις απουσίες των Παπαδάκη, Πάλλη.

Τα μεγάλα φαβορί στις αναμετρήσεις τους θα είναι ο ΓΣ Κύμης και ο Φάρος Κερατσινίου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τον Ικαρο Καλλιθέας (εκτός έδρας) και τον Χολαργό (εντός έδρας) αντίστοιχα. Τέλος, καθοριστικής σημασίας είναι και ο αγώνας του Φιλαθλητικού με την Αγία Παρασκευή στο κλειστό του Ζωγράφου, δύο ομάδες που έχουν μόνο στόχο τη σωτηρία. Θυμίζουμε ότι στον αγώνα που έγινε το Σάββατο για το νότιο όμιλο, το Περιστέρι επιβλήθηκε του Δούκα με 85-76.

Ντέρμπι κορυφής και Τσούρμας-Ανατόλια, Νικολαΐδης-ΧΑΝΘ!

Στον βόρειο όμιλο η κόντρα κορυφής μεταξύ των δύο αήττητων ομάδων, του Πευκοχωρίου και των Μαχητών Δόξας Πεύκων, είναι φυσικά η αναμέτρηση που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής υπάρχουν επίσης δύο μάχες προπονητών κόντρα στις πρώην ομάδες τους (αυτές είναι οι αναμετρήσεις με το… ιδιαίτερο ενδιαφέρον που γράφαμε στον πρόλογο). Ο μεν Δημήτρης Τσούρμας υποδέχεται το Ανατόλια, ο δε Σωτήρης nikolaidisΝικολαΐδης θα κάνει το ντεμπούτο του στο Στρατώνι απέναντι στη ΧΑΝΘ, την ομάδα απ’ όπου ξεκίνησε την καριέρα του και όπου ήταν μέχρι και πριν από λίγο καιρό προπονητής των ακαδημιών!

Από εκεί και πέρα, ο ολοένα και καλύτερος Προμηθέας θα φιλοξενήσει τον Φοίνικα Λάρισας και ο Πιερικός Αρχέλαος θα επιχειρήσει να σημειώσει την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του επί των Τιτάνων Παλαμά, ενώ το προερχόμενο από το διπλό στην Αρναία Άργος Ορεστικό θα έχει τον πρώτο λόγο κόντρα στη νεοφώτιστη Ασπίδα Ξάνθης. Τέλος, μεγάλη μάχη αναμένεται να γίνει στην Κομοτηνή, με την ακριτική ομάδα θα διεκδικήσει την πρώτη νίκη της με αντίπαλο τον Αίαντα Ευόσμου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής

1ος Όμιλος (Νότος)

Ν. Ερυθραίας 17.00 Πανερυθραϊκός-Ηράκλειο Ταρενίδης Κ.-Ζάχαρης
Νίκαιας 17.00 Ιωνικός Ν.-Παπάγος Ανδρικόπουλος-Θεοδωρόπουλος
Ζωγράφου 17.00 Φιλαθλητικός-ΚΑΠ Καλογερόπουλος Λ.-Πόντας
Υμηττού 17.00 Αμύντας-Μαρούσι Θεονάς-Στρέμπας
Εσπέρου 17.00 Ικαρος Καλ.-ΓΣ Κύμης Μπούσιας-Μαντήλας
“Π. Νικολαΐδης 17.00 Φάρος Κερ.-Χολαργός Παπαθανασίου-Αντωνίου

2ος Όμιλος (Βορράς)

ΧΑΝΘ 17.00 ΧΑΝΘ-Στρατώνι Κατωτικίδης-Δημάδης
Άργους Ορ. 17.00 Άργος Ορ.-Ασπίδα Ξάνθης Δεληγιαννίδης-Φούτζηλας
ΣΣ Κατερίνης 17.00 Πιερικός Αρχ.-Τιτάνες Π. Παπαγερίδης-Ντούρας
ΕΑ Πατρών 17.00 Προμηθέας-Φοίνικας Λάρ. Τσώνος Β.-Καρδάρης
Κομοτηνής 17.00 Κομοτηνή-Αίας Ευόσμου Πιτσίλκας Μ.-Ξέρας
Καλαμαριάς 17.00 Αργοναύτης-Ανατόλια Τζιβελεκίδου-Δαμίγος
Ν. Μουδανιών 17.00 Πευκοχώρι-Μαχητές Δόξας Γερακίνης-Παργιανόπουλος