Ντέρμπι στο κλειστό του Εσπέρου, επικίνδυνη έξοδος για Κύμη

basketball_skyΔύο σπουδαίες αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής. Εθνικός και Ψυχικό αναμένεται να κονταροχτυπηθούν ενώ κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και στην Ερυθραία όπου ο Πανερυθραϊκός θα αντιμετωπίσει την Κύμη.

ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Ιχθυόσκαλας Κερατσινίου, 17:00)

Με μοναδικό στόχο να κάνει το δέκα στα δέκα, ο Φάρος Κερατσινίου υποδέχεται το αλλαγμένο Περιστέρι. Οι γηπεδούχοι απολαμβάνουν την κορυρφή και δεν έχουν σκοπό να φύγουν από εκεί και γι΄αυτό το μόνο που θέλουν είναι να παραμείνουν αήττητοι. Το Περιστέρι όμως, έχοντας τον Νίκο Καραγιάννη στον πάγκο του θα παλέψει να εμφανίσει ένα πιο δυνατό πρόσωπο το οποίο θα μπορέσει να διεκδικήσει ότι καλύτερο.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ – ΔΟΥΚΑΣ (ΕΑ Πατρών, 17:00)

Στον Προμηθέα έχουν αφήσει την κακή ήττα στη Λευκάδα πίσω τους και έχουν εστιάσει στο επικίνδυνο παιχνίδι με τον Δούκα. Οι πατρινοί έχοντας τον Κουμπούρα στο δυναμικό τους, θα παλέψουν για μία καλή εμφάνιση που θα τους δώσει και τη νίκη. Κάτι ανάλογο όμως επιθυμεί και ο Δούκας, καθώς ένα τέτοιο «διπλό» εκτός από τους βαθμούς θα του δώσει και ψυχολογία για τη συνέχεια.

ΜΑΧΗΤΕΣ ΔΟΞΑΣ ΠΕΥΚΩΝ – ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (ΔΑΚ Πεύκων, 17:00)

Οι Μαχητές φιλοξενούν τη Δόξα σ΄ένα παιχνίδι το οποίο γνωρίζουν τη δυσκολία του. Αυτό όμως, για τα ανταγωνιστικά Πεύκα είναι κίνητρο καθώς έχουν αποδείξει και ειδικά μέσα στο σπίτι τους ότι «χτυπούν» τα παιχνίδια. Η Δόξα από την άλλη, δεν θέλει να χάσει έδαφος γι΄αυτό  και θα παλέψει για τη νίκη που θα τη φέρουν πιο ψηλά στη βαθμολογία.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ (Δ. Βικέλας, 17:00)

Τη δεύτερη εντός έδρας νίκη του θα επιδιώξει να πάρει ο Φίλιππος και να βρεθεί σε καλύτερη βαθμολογική θέση.  Ο αγώνας όμως αναμένεται αρκετά αμφίρροπος καθώς το Πευκοχώρι θα διεκδικήσει μέχρι τέλους το ματς, αφού ένα τέτοιο «διπλό» θα του τονώσει το ηθικό εν όψει συνέχειας.

ΕΘΝΙΚΟΣ – ΨΥΧΙΚΟ (Εσπέρου, 17:00)

Ένα δυνατό ντέρμπι αναμένεται στο κλειστό του Εσπέρου. Δύο μαχητικές ομάδες θα έρθουν αντιμέτωπες με… φόντο τη νίκη. Η ανεβασμένη ψυχολογία αλλά και ο κόσμος του δίνουν ένα μικρό προβάδισμα στον Εθνικό, αλλά το Ψυχικό θέλει να ρεφέρει την εντός έδρας ήττα της περασμένης αγωνιστικής γεγονός που αναμένεται να δώσει έξτρα ώθηση στους παίκτες του Γιώργου Ρεμεντέλα.

ΛΙΒΑΔΕΙΑ – ΗΡΑΚΛΗΣ (Λιβαδειάς, 17:00)

Άλλο ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι. Μετά το ρεπό της περασμένης αγωνιστικής η Λιβαδειά επιστρέφει στη δράση. Οι γηπεδούχοι θέλουν να συνεχίσουν εκεί από όπου σταμάτησαν, δηλαδή με νίκη και να βρεθούν σε καλύτερη βαθμολογική θέση. Η  εμφάνιση όμως του Ηρακλή το περασμένο Σάββατο, αποδεικνύει πως το ματς μόνο εύκολο δεν θα είναι καθώς οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή θέλει να φύγουν με τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη τους.

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ  – ΚΥΜΗ (Σ. Καλαϊτζής, 19:30)

Το τηλεοπτικό παιχνίδι της εβδομάδας.  Ο Πανερυθραϊκός με όπλο την έδρα θέλει να βάλει τέλος στο αήττητο του αντιπάλου και να πετύχει παράλληλα μία σημαντική νίκη. Κάτι τέτοιο όμως, όπως είναι φυσικό δεν το επιθυμεί η Κύμη, η οποία γνωρίζει την επικινδυνότητα του αγώνα γι΄αυτό και θα επιδιώξει να περάσει αλώβητη.