nikola-mirotic_real-osfp_playoffΈνα καλό 10λεπτο κι ένας… Σπανούλης δεν αρκούσαν για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να σταθεί όρθιος στο “Palacio de Deportes” κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Μαδριλένοι νίκησαν με 88-71 τους “ερυθρόλευκους” κι έκαναν το 1-0 στη σειρά των play off, ανανεώνοντας το ραντεβού των δύο ομάδων για τη Μ. Πέμπτη. Εκεί όπου ο Ολυμπιακός καλείται να βρει απαντήσεις στους “πονοκεφάλους” που του δημιούργησαν κατά κύριο λόγο οι Ρούντι Φερνάντεθ και Νίκολα Μίροτιτς, αλλά συνάμα και η δική του αδυναμία να κρατήσει το ρυθμό στα δεδομένα που δεν θα επέτρεπαν στους γηπεδούχους να τρέξουν και ν’ ανοίξουν το παιχνίδι. Οι δύο άσοι της Ρεάλ έμοιαζαν συχνά-πυκνά να κάνουν… πάρτι κόντρα στην άμυνα των Πειραιωτών κι η απόδοσή τους ήταν καθοριστική στην εξέλιξη της αναμέτρησης, δίχως όμως να είναι οι μόνοι που έκαναν τη ζημιά. Διότι κι ο Μπουρούσης έβαλε τη δική του “πινελιά” στο ματς, αλλά κι οι Ρέγιες, Ροντρίγκεθ και Γιουλ πρόσθεσαν σημαντικά στοιχεία…

Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός έψαχνε να βρει συμπαραστάτες στην προσπάθεια του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος στο πρώτο 10λεπτο έμοιαζε με εγκλωβισμένος απ’ την προσαρμοσμένη πάνω του άμυνα των Μαδριλένων, αλλά όταν πήρε μπροστά ήταν εκείνος που έδειξε ότι οι “ερυθρόλευκοι” μπορούν το κάτι παραπάνω. Αρκεί να μην είναι μόνος του. Όπως δηλαδή συνέβη στο δεύτερο 10λεπτο, τότε που ο Ολυμπιακός κατάφερε ν’ ανατρέψει το -15 (27-12) στο οποίο είχε βρεθεί και να φέρει το ματς στα ίσια (35-35). Με όπλο την καλή άμυνα και τον έλεγχο του ρυθμού, οι Πειραιώτες κατάφεραν να τρέξουν ένα επιμέρους 8-23, με τους Σίμονς, Πρίντεζη και Σλούκα να δίνουν τις βοήθειες που χρειαζόταν ο Σπανούλης, που είχε απεγκλωβιστεί και “βομβάρδιζε” το ισπανικό καλάθι.

Δύο κακές άμυνες, αλλά και η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης που έδειξε στο τελευταίο 2λεπτο του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά για να μπορέσει η Ρεάλ να “χτίσει” και πάλι μία μικρή διαφορά (48-41), που αποδείχθηκε ότι ήταν ικανή για ν’ αλλάξει για τα καλά την εξέλιξη του ματς. Κι απ’ τη στιγμή που η άμυνα των Πειραιωτών δεν μπόρεσε να “κρατήσει” τον Ρούντι Φερνάντεθ τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για τους “ερυθρόλευκους”. Το κρεσέντο του Φερνάντεθ με συνεχόμενους πόντους, έφερε τη Ρεάλ στο 66-49 και πλέον χρειαζόταν πολύ δουλειά για τον Ολυμπιακό, προκειμένου να επανέλθει.

Κι ο Ολυμπιακός δεν είχε τις δυνάμεις για το νέο come back… Δεν είχε τις λύσεις, δεν είχε τους παίκτες που θα στέκονταν δίπλα στον Σπανούλη κι αυτό του στοίχισε. Η ανετοιμότητα των Πρίντεζη και Περπέρογλου ήταν εμφανέστατη, όπως και το πρόβλημα που είχε ο Ολυμπιακός στο “4”, θέση στην οποία η Ρεάλ “χτύπησε” τους Πειραιώτες κι έτσι κατάφερε να φτάσει στο 88-71 και το 1-0 στη σειρά… Στο τέλος μάλιστα κι ενώ το παιχνίδι είχε “κλειδώσει” υπέρ των Μαδριλένων, υπήρξε και ένταση, ελέω του αντιαθλητικού φάουλ του Πέτγουεϊ στον Μπουρούση, με τον Έλληνα σέντερ της Ρεάλ να ζητά το… λόγο απ’ τον Αμερικανό του Ολυμπιακού και μόνο η παρέμβαση των ψυχραιμότερων έσωσε την κατάσταση.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 27-12, 48-41, 70-56, 88-71

ΡΕΑΛ (Λάσο): Ντρέιπερ, Φερνάντεθ 20, Ρέγες 9, Ντίεθ 2, Μίροτιτς 15, Ροντρίγκεθ 12, Ντάρντεν 7, Γιουλ 12, Μπουρούσης 6, Σλότερ 2, Μεζρί 3.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 6, Σερμαντίνι 5, Ντάνστον 6, Σπανούλης 18, Περπέρογλου 2, Παπαπέτρου 2, Σλούκας 7, Σίμονς 8, Πρίντεζης 10, Μάντζαρης 5, Λοτζέσκι 2

Το πρόγραμμα των play off
Μ. Τρίτη
Μπαρτσελόνα – Γαλατάσαραϊ 88-61 (1-0)
Ρεάλ Μ. – Ολυμπιακός 88-71 (1-0)

Μ. Τετάρτη
ΤΣΣΚΑ Μ. – Παναθηναϊκός
Αρμάνι – Μακάμπι

Μ. Πέμπτη
Ρεάλ Μ. – Ολυμπιακός
Μπαρτσελόνα – Γαλατάσαραϊ

Μ. Παρασκευή
ΤΣΣΚΑ Μ. – Παναθηναϊκός
Αρμάνι – Μακάμπι