Nate HuffmanΠάλεψε, έδωσε τη μάχη του, όμως τούτη τη φορά δεν έφυγε νικητής από το παρκέ… Τούτο το παιχνίδι δεν ήταν σαν τα άλλα για το Νέιτ Χάφμαν. Ο αντίπαλος ήταν ύπουλος, ήταν “βρώμικος” και δυστυχώς είναι από εκείνους τους αντιπάλους που δεν μπορείς να τους κερδίσεις. Ο Χάφμαν έχασε αυτή τη μάχη που έδωσε κι “έφυγε” στα 40 του από τη ζωή, νικημένος από τον καρκίνο.

Ο αμερικανός είχε δημοσιοποιήσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε πριν από λίγο καιρό, κάνοντας όλη τη μπασκετική Ευρώπη να “λυγίσει”, να κλάψει μαζί του. Ο ίδιος κοίταξε το πρόβλημα που τον είχε χτυπήσει τόσο ύπουλα, κατάματα κι έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγο του Μισέλ με την οποία είναι παντρεμένος από το 2007 στο Battle Creek του Μίσιγκαν, αλλά και τον 5χρονο γιό του. Στον οποίο μάλιστα λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση του προβλήματός του, φρόντισε να του μιλήσει, να του εξηγήσει, να του δώσει να καταλάβει – όσο μπορεί ένα παιδί σε αυτή την ηλικία – γιατί ο μπαμπάς του θα φύγει για πάντα από κοντά του…

maccabi twitter

Την είδηση του θανάτου του Χάφμαν γνωστοποίησε η Μακάμπι με μήνυμά της στο twitter: «Η Μακάμπι θρηνεί το θάνατο του Νέιτ Χάφμαν, ενός από τους καλύτερους παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα της και ενός εξαιρετικού ανθρώπου», ανέφερε το πρώτο “τιτίβισμα”, ενώ λίγη ώρα αργότερα έκανε γνωστό ότι στη μνήμη του η ομάδα στο πρώτο ευρωπαϊκό της παιχνίδι στο πλαίσιο της Ευρωλίγκα θα φορέσει μαύρη κορδέλα στη φανέλα της.