Αλέκος Δάγλας: “Πρώτος στόχος η 2η θέση και τα μπαράζ ανόδου για τον Πρωτέα Βούλας”

Βήμα-βήμα κοιτάζουν την πορεία στο πρωτάθλημα στον Πρωτέα Βούλας, έχοντας πάντως στοχεύσει από την αρχή της σεζόν την κατάκτηση της 2ης θέσης στον όμιλο και τη συμμετοχή της ομάδας στα μπαράζ ανόδου. Αυτό τόνισε ο προπονητής της ομάδας Αλέκος Δάγλας μιλώντας στην εκπομπή «Γυρνώντας την Ελλάδα» στο webradio της ΕΟΚ με την Αθηνά Πατρινού και τον Ραφαήλ Αλαγά. Αναφέρθηκε, βέβαια και στη μεγάλη νίκη του Πρωτέα Βούλας επί του Πανιωνίου, εκθειάζοντας το έργο του προκατόχου του Θοδωρή Τερζή.

Για το φετινό στόχο του Πρωτέα Βούλας: «Απ’ τη αρχή της χρονιάς ο φετινός στόχος ήταν η ομάδα να βγει 2η, να πάει στα μπαράζ και νομίζω ότι αυτός είναι ο στόχος που θέλουμε να πετύχουμε και τώρα. Έχουμε ξεκινήσει καλά, αλλά στο τέλος θα δούμε αν θα καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο μας».

Για το λόγο που επέστρεψε στον Πρωτέα: «Ήταν μια απόφαση πάρα πολύ δύσκολη, κυρίως συναισθηματικά, γιατί πέρασα πάρα πολύ καλά στον Έσπερο, μου έδωσε την ευκαιρία το καλοκαίρι να δουλέψουμε και το εκτιμώ πάρα πολύ αυτό. Δεν ξεκινήσαμε καλά, αλλά μετά σιγά σιγά η ομάδα βρήκε τα «πατήματά» της. Τα Χριστούγεννα ήρθε ξαφνικά μια πρόταση απ’ τον Πρωτέα και πήγα. Είμαι Βουλιώτης εδώ και 20 χρόνια και έχω και ιδιαίτερη σχέση με τους ανθρώπους του Πρωτέα από όταν ήμουν στο γυναικείο τμήμα. Ήταν μια δύσκολη απόφαση και συναισθηματικά, γιατί δε μ’ αρέσει να αφήνω δουλειές. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να στεναχώρησα κάποιους, αλλά έκανα το καλύτερο για ‘μένα επαγγελματικά και για την οικογένειά μου».

Για το παιχνίδι με τον Έσπερο Καλλιθέας: «Όπως είπα και στα παιδιά μετά το τέλος του ματς με τον Πανιώνιο, πρέπει τώρα να «καθαρίσουμε» το μυαλό μας και να μην πιστέψουμε ότι γίναμε η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Βγάλαμε ένα σχετικά δύσκολο πρόγραμμα, γιατί κερδίσαμε το Αιγάλεω, το Παλαιό Φάληρο και τον Πανιώνιο και τώρα θα πάμε να παίξουμε με ομάδες που είναι βαθμολογικά πιο κάτω με διαφορετική νοοτροπία. Σεβόμαστε πάρα πολύ τον Έσπερο, εγώ εκτιμώ την ομάδα πάρα πολύ, είναι πολύ καλή ομάδα και ειδικά στο γήπεδό της, είναι εξαιρετική ομάδα ειδικά στην επίθεση και το ματς το περιμένουμε πάρα πολύ δύσκολο. Έχω πει στα παιδιά ότι θα βρούμε μια ομάδα πολύ δυνατή και αποφασισμένη ομάδα. Περιμένουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και έχουμε ετοιμαστεί κατάλληλα ψυχολογικά και τακτικά για να μπορέσουμε να το κερδίσουμε».

Για το αν είναι ιδιαίτερο παιχνίδι γι’ αυτόν: «Σίγουρα θα χαρώ πάρα πολύ που θα δω παιδιά με τα οποία δουλέψαμε μαζί, τους ανθρώπους της διοίκησης. Το βλέπω πολύ ευχάριστα και χαρούμενα και είμαι πολύ ευτυχισμένος που θα πάω στο γήπεδο που δούλευα πριν λίγο καιρό».

Για τη νίκη επί του Πανιωνίου την προηγούμενη αγωνιστική (04/02): «Βρήκα την ομάδα σε πάρα πολύ κατάσταση, ήταν 3η στο πρωτάθλημα, έκανε εξαιρετική δουλειά ο κόουτς Τερζής, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια έδωσε μια πολύ μεγάλη υπεραξία στην ομάδα. Εγώ έκανα κάτι που κάνω πάντα, προσπάθησα να κρατήσω τα στοιχεία που είχε η ομάδα και ήταν πάρα πολύ καλά και να βάλω σιγά σιγά τις δικές μου «πινελιές», κρατώντας πάρα πολλά πράγματα του προηγούμενου κόουτς. Σ’ αυτό το κομμάτι τα παιδιά ανταποκρίθηκαν πάρα πολύ καλά. Έτσι, ξεκινώντας απ’ το ματς με το Αιγάλεω που πήγαμε καλά, η ομάδα σιγά σιγά απέκτησε χαρακτήρα, κερδίζαμε και ήρθε το αποκορύφωμα μιας πολύ μεγάλης νίκης. Κι εγώ πιστεύω ότι ο Πανιώνιος είναι η καλύτερη ομάδα στη Β’ Εθνική, παίζει πάρα πολύ καλά και ξέραμε ότι αυτό το ματς ήταν πάρα πολύ δύσκολο για ‘μας. Τα παιδιά είχαν κίνητρο να κερδίσουν τον αήττητο, προσεγγίσαμε πολύ καλά το παιχνίδι κυρίως στο αμυντικό κομμάτι.

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού που ο Πανιώνιος βρέθηκε μπροστά παραμείναμε ψύχραιμοι και πιστεύοντάς στη νίκη, στο τέλος το ματς έγινε κλειστό, ήμασταν λίγο τυχεροί στο τελευταίο σουτ και έτσι κάναμε μια πολύ μεγάλη νίκη. Όπως είπα στα παιδιά, η νίκη αυτή και η όλη πορεία μας μέχρι τώρα έχει ανεβάσει πάρα πολύ τον «πήχη» και πρέπει να παραμείνουμε σεμνοί και ταπεινοί».