Αν. Ασημακόπουλος: “Να κάνουμε τον κόσμο της Κω υπερήφανο”…

asimakopoulos antonisΈπειτα από δέκα αγωνιστικές και μετά την εντός έδρας νίκη του επί του Τρίτωνα με σκορ 70-61 την περασμένη Κυριακή, ο Ιπποκράτης Κω βρίσκεται μόνος στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας του δευτέρου ομίλου του Νότου της Γ΄ εθνικής κατηγορίας μπάσκετ ανδρών. Στα μεγάλα παιχνίδια βγαίνουν μπροστά οι μεγάλοι παίκτες και αυτό έκανε ο Αντώνης Ασημακόπουλος. Ο πολύπειρος πάουερ φόργουορντ, με θητεία χρόνων στην Α1, οδήγησε την ομάδα του στη νίκη, σημειώνοντας στο τελευταίο ματς 29 πόντους. Το προσεχές Σάββατο (16/12) η ομάδα της Κω αντιμετωπίζει στο ΔΑΚ Νάξου τον Πανναξιακό, έχοντας σαν στόχο να “σπάσει” το αήττητο της ναξιώτικης ομάδας. Για τον αγώνα αυτό, για την για την εμπειρία του στην τρίτη τη τάξη κατηγορία του εθνικού πρωταθλήματος, αλλά και τους στόχους του Ιπποκράτη, ο Αντώνης Ασημακόπουλος μίλησε στο «SportCyclades» και τον Ιωάννη Νοταρά παραμένοντας αρκετά προσγειωμένος.

Πως είναι ένας παίκτης με σπουδαία καριέρα σε ομάδες της Α1 να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής; «Δεν νομίζω πως είναι κάτι το ιδιαίτερο. Η αγάπη μου για το άθλημα είναι αυτό που με ευχαριστεί περισσότερο. Δεν κοιτάζω ημερολόγια και που αγωνίστηκα στο παρελθόν. Με ευχαριστεί που περνάω καλά στον Ιπποκράτη και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Θεωρώ πως η εμπειρία μου θα βοηθήσει τους συμπαίκτες μου και την ομάδα μου. Κοιτάω να περνάω καλά».

Ο Ιπποκράτης μετά τη νίκη της περασμένης αγωνιστικής κόντρα στον Τρίτωνα βρίσκεται μόνος στην 2η θέση. Οι στόχοι σας έως που φθάνουν; «Θα εξαρτηθεί. Ακόμα δεν έχουν οριοθετηθεί. Αυτό που κοιτάμε είναι να κάνουμε τον κόσμο της Κω υπερήφανο και να αποδεικνύουμε πως η επιλογή η δική μου και των άλλων παιδιών που ήρθαν στην ομάδα, δεν τάραξαν απλά τα νερά. Κοντά στον Μάιο θα ξανασυζητήσουμε για τους στόχους. Το πρωτάθλημα έχει ακόμη πολύ δρόμο».

Επόμενος αντίπαλος του Ιπποκράτη ο Πανναξιακός. Μια ομάδα που διατηρεί το αήττητο στην έδρα της. Πως βλέπεις το παιχνίδι του Σαββάτου; «Εμείς κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Κάθε παιχνίδι είναι ιδιαίτερο και περίεργο. Στα παιχνίδια της Α1 υπάρχουν κάποια στάνταρ. Σε αυτά της Γ’ εθνικής όλες οι ομάδες είναι πολύ κοντά μεταξύ τους. Ως Ιπποκράτης θα κοιτάξουμε να το προσεγγίσουμε με σοβαρότητα και με την χρήση σεβασμού που του πρέπει. Οι διακοπές μας για τις Άγιες ημέρες έρχονται μετά το ματς».

ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΟΤΑΡΑΣ
Πηγή φωτογραφίας: giafkasports.gr