Απαντήστε τους στο παρκέ…

Απ’ την πρώτη μέρα που πάτησαν το πόδι τους οι οπαδοί των Σκοπίων στο Alytus έχουν επιδοθεί σε προκλητικές συμπεριφορές. Τα συνθήματά τους και κυρίως οι αποδοκιμασίες τους ακόμη και την ώρα που ακούγεται ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας δεν έχουν περάσει απαρατήρητα από κανέναν. Ούτε κι απ’ τους διεθνείς μας, οι οποίοι πάντως ενόψει της σημερινής αναμέτρησης (18:00, ΕΤ 1) με τα Σκόπια, δείχνουν ν’ αφήνουν κατά μέρος τον υπερβάλλοντα εθνικισμό και να στρέφουν το βλέμμα τους στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος.

Άλλωστε ζητούμενο για την ελληνική ομάδα είναι να κάνει το 3 στα 3, που θα την διατηρήσει στην κορυφή του ομίλου της. Και γνωρίζουν καλά ότι οι αντίπαλοί μας είναι μαχητικοί και άρα υπολογίσιμοι, οπότε δεν θα πρέπει ν’ ασχοληθούν με τους οπαδούς τους… “Καλύτερα να μην μπούμε στο κλίμα που θέλουν να δημιουργήσουν. Είμαστε υπερήφανοι που παίζουμε για την Ελλάδα και τη γαλανόλευκη και δεν πρέπει να μπούμε στο δρόμο που αυτοί θέλουν να χαράξουν, διότι τότε θα υπάρξει πρόβλημα”, σχολίασε σχετικά ο Ηλίας Ζούρος, που μαζί με τους συνεργάτες του έχουν αναλύσει τα Σκόπια.

Ο Δημήτρης Πρίφτης έχει κάνει λεπτομερή ανάλυση του αντιπάλου κι όλοι οι διεθνείς δείχνουν να γνωρίζουν καλά τι ακριβώς θα πρέπει να προσέξουν. Ο ΜακΚάλεμπ είναι ο υπ’ αριθμό ένα κίνδυνος, όπως επισημαίνουν δίχως αυτό να σημαίνει κιόλας ότι δεν θα πρέπει να προσέξουν και τους υπολοίπους…  Όσον αφορά την προϊστορία μας με αντίπαλο τα Σκόπια είναι “φτωχή” σε επίσημους αγώνες, καθώς οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες μία μόνο φορά, στις 7/9/2009 στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, με την εθνική μας να κάνει… περίπατο επικρατώντας με 86-54, έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων!

Το πρόγραμμα των δύο ομίλων που αγωνίζονται σήμερα 

                      Γ’ ΟΜΙΛΟΣ

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ

 Τα αποτελέσματα Τα αποτελέσματα
Φινλανδία – Βοσνία 3/09 Ουκρανία – Βουλγαρία 3/09
Ελλάδα – ΠΓΔΜ 3/09 Σλοβενία – Γεωργία 3/09
Κροατία –  Μαυροβούνιο 3/09 Ρωσία – Βέλγιο 3/09
 Η βαθμολογία  Ν-Η  Βαθ. Η βαθμολογία Ν-Η Βαθ.
 1. Ελλάδα  2-0  4 1. Ρωσία  2-0  4
 2. Κροατία  1-1  3 2. Σλοβενία  2-0  4
 3. Βοσνία  1-1  3 3. Γεωργία  1-1  3
 4. Μαυροβούνιο  1-1  3 4. Βουλγαρία  1-1  3
 5. ΠΓΔΜ  1-1  3 5. Ουκρανία  0-2  2
 6. Φινλανδία  0-2  2 6. Βέλγιο  0-2  2