Το ταξίδι του εμπνευστή του Π.Α.Ρ.Ο.Ν. Δημήτρη Αγγελόπουλου στην περιφέρεια είχε σταθμό στο Αγρίνιο. Όχι τυχαία, καθώς τα μηνύματα που είχε λάβει από τα σωματεία της πόλης (αλλά και της ευρύτερης περιοχής) ήταν έντονα και από τα ραντεβού που πραγματοποίησε ο Αγγελόπουλος, επιβεβαιώθηκε η… υποψία του. “Τα σωματεία διψάνε για φρέσκες ιδέες και για προσπάθειες που θ’ αναγεννήσουν το άθλημα”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του νεοσύστατου οργανισμού, με τον Αγγελόπουλο να βλέπει πως η παρουσία του οργανισμού εκτός Αττικής ξεκινά από την μεγαλύτερη πόλη της Αιτωλοακαρνανίας.

Η ανακοίνωση αναφέρει:
“Το Π.Α.Ρ.Ο.Ν. και στην επαρχία⚠️
To Π.Α.Ρ.Ο.Ν. μεγαλώνει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, καθώς αποδεικνύεται ότι το κύτταρο του ελληνικού μπάσκετ, τα ερασιτεχνικά σωματεία διψάνε για φρέσκιες ιδέες και για προσπάθειες που θα αναγεννήσουν το άθλημα‼
Ο κ. Δημήτρης Αγγελόπουλος είχε πρόσφατα συνάντηση με τους συλλόγους του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής με τα αποτελέσματα να είναι εξαιρετικά. Για περισσότερες από δύο ώρες παράγοντες που έχουν αποδεδειγμένα στηρίξει με χρόνο και χρήμα το αγαπημένο μας άθλημα, αντάλλαξαν ιδέες και συζήτησαν για όσα τους προβληματίζουν αλλά και για όσα τους κάνουν να ελπίζουν σε καλύτερες ημέρες.
Ο εποικοδομητικός διάλογος που αναπτύχθηκε ήταν αναμφισβήτητα ελπιδοφόρος, καθώς απέδειξε ότι οι άνθρωποι που πονάνε το μπάσκετ δεν τα παρατάνε και συνεχίζουν να παλεύουν καθημερινά. Στο τέλος της συζήτησης όλοι συμφώνησαν ότι το Π.Α.Ρ.Ο.Ν. μπορεί να αποτελέσει το εναρκτήριο λάκτισμα για την αναγέννηση του ελληνικού μπάσκετ κι έτσι όπως όλα δείχνουν η παρουσία του Οργανισμού και εκτός Αττικής θα ξεκινήσει από την μεγαλύτερη πόλη του Νομού Αιτωλοακαρνανίας‼”.