Απ. Κουτσογιάννης (Ασπίδα Ξάνθης): «Να παίζουμε καλό μπάσκετ και να το χαιρόμαστε»…

apostolos koutsogiannis_aspida xanthisΈχουν καταφέρει να συνδυάσουν την εμπειρία με το ταλέντο και το αποτέλεσμα που ‘χει προκύψει είναι… εκρηκτικό! Όπως η εικόνα που έδειξε η Ασπίδα Ξάνθης στο ματς με τον Ιωνικό Ιωνίας στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης κι ήταν αυτό το στοιχείο που την οδήγησε στη νίκη, διατηρώντας την έτσι εντός στόχων. Που δεν είναι άλλος «… απ’ το να παίζουμε πρώτα απ’ όλα καλό μπάσκετ και να το χαιρόμαστε. Στο τέλος θα κάνουμε το “ταμείο”, ευελπιστώντας ότι θα είμαστε μέσα στην πρώτη 3άδα», όπως δηλώνει στο www.infobasket.gr ο άσος της Ασπίδας Απόστολος Κουτσογιάννης.

– Στο ματς με τον Ιωνικό Ιωνίας δείξατε δύο διαφορετικά πρόσωπα.
«Προερχόμασταν από ρεπό, είχαμε και κάποιες απουσίες λόγω τραυματισμών και ιώσεων κι έτσι το έργο μας ήταν δύσκολο. Άλλωστε κι ο Ιωνικός είναι μία έμπειρη και καλή ομάδα και κατάφερε στην αρχή να μας δυσκολέψει. Σ’ αυτό, βέβαια συνετέλεσε κι ότι δεν εξελίχθηκε το ματς όπως το περιμέναμε. Ήμασταν άστοχοι στο πρώτο μέρος, σε αντίθεση με τον αντίπαλό μας που έβγαλε μεγάλα σουτ. Στο δεύτερο μέρος του ματς, όμως βγάλαμε πάθος και με την βοήθεια του έκτου παίκτη μας, του κόσμου – στον οποίο και αφιερώνουμε αυτή τη νίκη – καταφέραμε να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που θέλαμε και το οποίο μας βοηθά να παραμείνουμε στον στόχο μας».

– Η εικόνα που ‘χετε δείξει στα περισσότερα παιχνίδια είναι μίας φύσει επιθετικής ομάδας.
«Δουλεύουμε πάρα πολύ στις προπονήσεις και προσπαθούμε μέσα από την άμυνα να βγάλουμε ενθουσιασμό, ώστε να τρέχουμε στον αιφνιδιασμό. Η ομάδα έχει επιθετικό ταλέντο και ειδικά μέσα στην έδρα μας παίζουμε πιο επιθετικά. Στα εκτός έδρας παιχνίδια δεν έχουμε κατορθώσει να βγάλουμε ακόμη αυτό που μπορούμε, λόγω της ηλικίας. Έχουμε μία νεανική ομάδα, με μ.ο. ηλικίας τα 21 χρόνια. Κι εκείνο που προσπαθεί να πετύχει ο προπονητής είναι ο συνδυασμός του ταλέντου των μικρών παιδιών και της εμπειρίας του Στεφανίδη – που είναι ο καλύτερος συμπαίκτης που είχα ποτέ – του Σταμπουλή, του Τάταρη και τη δική μου. Κι απ’ αυτό να βγει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

– Το… μενού περιλαμβάνει ρεπό και μετά ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδια.

aspida_xanthis_apostolos koutsogiannis«Όντως, θα “δοκιμαστούμε” σε μία δύσκολη έδρα και γενικά σ’ ένα δύσκολο γήπεδο. Το παιχνίδι θα είναι ένα γειτονικό ντέρμπι και πρέπει απ’ την άμυνα να ξεκινήσει το πλάνο μας. Θα έχουμε το χρόνο να προετοιμαστούμε, το προπονητικό μας επιτελείο να μας δείξει τα σημεία στα οποία θα πρέπει να δείξουμε την απαραίτητη προσοχή και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη για να συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο όπως μέχρι τώρα».

– Είσαι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας σου και μεταξύ των πρώτων της κατηγορίας.
«Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και δίχως τη βοήθεια των συμπαικτών μου δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτε. Εμένα εκείνο που μ’ ενδιαφέρει είναι να νικά η ομάδα μου και όχι ποιος θα είναι ο πρώτος σκόρερ. Μέχρι τώρα τυχαίνει να είμαι εγώ, αύριο ίσως να είναι κάποιος άλλος, αλλά γενικά εκείνο που επικρατεί στην ομάδα είναι ότι όλοι είμαστε για την ομάδα κι όχι για τον καθένα ξεχωριστά».

– Ποιες είναι οι προσωπικές σου φιλοδοξίες;
«Οι βλέψεις μου και οι στόχοι μου συμβαδίζουν με της ομάδας. Άλλωστε δεν έχω σκοπό να φύγω απ’ την Ασπίδα για να πάω κάπου αλλού. Το μόνο που θέλω είναι να φτάσουμε ψηλά μαζί με την Ασπίδα, που είναι η ομάδα που αγαπώ»…