Ασκήσεις επί… χάρτου για το τοπίο σε κορυφή και ουρά

Γειά σας…
Πριν ξεκινήσω τα σχόλια για την 25η αγωνιστική της Α2 θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού που μας έκανε περήφανους για μία ακόμα φορά – 6η συνολικά – κατακτώντας την κορυφή της Ευρώπης.
Σήμερα δεν θα σχολιάσω παιχνίδι αλλά θα προσπαθήσω να κάνω μικρές εικασίες για το τι πρόκειται να γίνει στη συνέχεια. Πάμε λοιπόν…
Λίγες αγωνιστικές μείνανε – για την ακρίβεια πέντε – κι αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο στην ουρά της βαθμολογίας αλλά να μπερδεύεται ξανά στην κορυφή!!!
Το στοίχημα της παραμονής φαίνεται να χάνουν οι ομάδες της Ερυθραίας και της Αμαλιάδας οι οποίες καλούνται πλέον να κάνουν ακόμα μεγαλύτερη υπέρβαση αν θέλουν να αγωνίζονται και του χρόνου στην Α2 .
Παγκράτι και Πιερικός έχουν αρκετές πιθανότητες να την… γλιτώσουν φέτος με την ομάδα του Μετς να περιμένει με αγωνία την απόφαση του αθλητικού δικαστή για το αν θα τιμωρηθεί. Απόφαση που θα παίξει μεγάλο ρόλο στην προσπάθεια του για την σωτηρία, ειδικά αν στον επερχόμενο αγώνα με τον Πανελευσινιακό αγωνιστεί χωρίς τους φιλάθλους του, που γνωρίζουμε ότι είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικοί… και ασκούν μεγάλη πίεση.
Ο Πιερικός θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το επόμενο ματς με αντίπαλο την Ερυθραία και να την σπρώξει ακόμα πιο κάτω στην βαθμολογία για ν’ αποσπαστεί με δύο βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη. Η συνέχεια φαντάζει δύσκολη, αλλά γι αυτά τα δύσκολα είναι γεννημένος ο Κος Σορώτος.

Η Αμαλιάδα γνώρισε την ήττα από την Ολυμπιάδα στη Πάτρα και τερματίστηκε το σερί των δύο νικών της, αφού αυτή τη φορά οι αντίπαλοί της καίγονταν για τους βαθμούς. Το κακό για την ομάδα της Αμαλιάδας είναι ότι έχασε το Ρέθυμνο στην έδρα του και ξαναέδωσε ελπίδες στην ομάδα του Λαυρίου, οπότε την επόμενη αγωνιστική που έρχονται αντιμέτωποι το Λαύριο μόνο αδιάφορο δεν θα είναι, καθώς θα θέλει να επωφεληθεί τυχόν νέο στραβοπάτημα της ομάδας της Κρήτης στη Δράμα…
Η Ερυθραία κλώτσησε μία τεράστια ευκαιρία να μείνει πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού εκμεταλλευόμενη την ήττα του Παγκρατίου στο Άργος και την έδρα της αλλά τελικά υπέκυψε μετά από δύο παρατάσεις – από ομάδα που καιγόταν επίσης για βαθμούς – στην θέληση των παικτών του Αμύντα για νίκη και εξασφάλιση παραμονής.
Άσχημη ήττα για την ομάδα του Κου Χουχουλή που τώρα θα πρέπει να ψάξει την εκτός έδρας νίκη μέσα στην Κατερίνη και τον τοπικό Πιερικό Αρχέλαο… Δύσκολο το έργο τους.

Και πάμε στην κορυφή τώρα για να δούμε την προσπάθεια που καταβάλει το Ρέθυμνο να αυτοκτονήσει… και συνάμα να γκρεμίσει ότι έχτιζε μέχρι τώρα!!!
Εκτίμηση δική μου είναι ότι το Λαύριο δεν θα προλάβει παρά το ευκολότερο πρόγραμμα που έχει κι αυτό γιατί πιστεύω ότι η ομάδα της Κρήτης έχει πιο γερές βάσεις σαν ομάδα, έχει χαρακτήρα και θα ανταπεξέλθει στο δύσκολο – όπως το έκανε – πρόγραμμα.
Το Λαύριο τώρα μπήκε στην διεκδίκηση για την δεύτερη θέση σε μια περίοδο που και οι ίδιοι δεν το πίστευαν και είχαν επικεντρωθεί στην κατάληψη της τρίτης θέσης.
Θα κυνηγήσουν την τελευταία ευκαιρία που τους δίνεται με όλες τους τις δυνάμεις αφού δεν έχουν τίποτα πλέον να χάσουν.

Το μόνο που μπορεί να ανησυχεί τη διοίκηση του Λαυρίου είναι εκείνες οι ανακοινώσεις πριν οκτώ αγωνιστικές εναντίον του Κ.Α.Ο.Δ για χούντα στη Δράμα και στρατιωτικό καθεστώς. Γιατι το λέω αυτό; Κ.Α.Ο.Δ – Ρέθυμνο παίζουν το Σάββατο και η Δραμινή ομάδα είναι πρωταθλήτρια της Α2 επίσημα και απ’ ότι γνωρίζω τους είχε πειράξει πολύ.

Εικασίες θα μου πείτε; Θα δείξει…
Ευχαριστώ πολύ
Χρήστος Πετρόπουλος